intr-o balta trebuie sa existe un raport intre rapitor si restul pestelui....daca ai avea numai rapitor....ce ai face le-ai cumpara carasa cu tona sa ii hranesti?adyopo scrie:Pe mine nu m-ar mira, mai ales daca face parte din categoria celor care considera ca "rapitorii e daunatori la balta, carasu e peste adevarat", din cei care aruncau bibanii pe nisip cand erau mici, pe vremea raposatului. Sau poate ca omul o fi vrut sa elimine rapitorul pentru a popula cu crap, desi eu daca as fi in locul acestui personaj ipotetic m-as bucura sa starpesc mustaciosii si sa am doar cumatra, dintosi si cocosati. Parerea mea...cristi cristi scrie:![]()
![]()
pe asta chiar ca n-o cred
pescuit catch & relese
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
intr-o balta trebuie sa existe un raport intre rapitor si restul pestelui....daca ai avea numai rapitor....ce ai face le-ai cumpara carasa cu tona sa ii hranesti?[/quote]
Pe anumite balte cu rapitori chiar se populeaza cu albitura ... ca altfel se mananca intre ei ...este un coeficient ,un raport care trebuie sustinut sa fie echilibru ...
Pe anumite balte cu rapitori chiar se populeaza cu albitura ... ca altfel se mananca intre ei ...este un coeficient ,un raport care trebuie sustinut sa fie echilibru ...
nu am sa dau numele baltii dar nu va mint
e drept ca balta are multa stiuca , nu e mare gratie unora care iau tot acasa inclusiv pixuri , avea unu weekendul trecut vreo 6 buc din care doar 2 erau la kil
eu i-am sugerat ca mai bine sa mai bage niste stiuca , ca are in balta multa regina si oblete ,si sa o faca de spinning in sistem C&R ,mai ales ca e langa bucuresti si stim f bine ca locurile le putem numara pe degete
raspunsul a fost ca vrea sa mai bage 2 tone de caras + 2 tone de crap , sa filmeze popularea si sa o dea pe youtube pt a atrage cohortele de carasari
acelasi lucru l-ar putea face si cu stiuca dar nu se vrea
e drept ca balta are multa stiuca , nu e mare gratie unora care iau tot acasa inclusiv pixuri , avea unu weekendul trecut vreo 6 buc din care doar 2 erau la kil
eu i-am sugerat ca mai bine sa mai bage niste stiuca , ca are in balta multa regina si oblete ,si sa o faca de spinning in sistem C&R ,mai ales ca e langa bucuresti si stim f bine ca locurile le putem numara pe degete
raspunsul a fost ca vrea sa mai bage 2 tone de caras + 2 tone de crap , sa filmeze popularea si sa o dea pe youtube pt a atrage cohortele de carasari
acelasi lucru l-ar putea face si cu stiuca dar nu se vrea
Fishermen are born honest, but they get over it.
Ceea ce nu inseamna ca stramba cumatra din cioc cand inghite vreo surioara de-a ei. Pestele mare il mananca pe cel mic, si nu cred ca ei sunt la fel de daunatori cum sunt "pescarii adevarati". Dar deviem de la subiect. Pe unde bat eu Oltul, cei care elibereaza peste sunt priviti ca niste nebuni de catre alti nebuni care nu inteleg ca poate asa e mai bine. De fapt ar trebui sa facem si noi cei care credem in c&r (si-l practicam) un protest. Se baga cineva la un dans al pinguinului? 

- rookie4ever
- utilizator constant
Re: pescuit catch & relese
stiuca pescuiesc pe 3 lacuri cu regim C&R din jud. cluj, dau un ban dar stiu o treabacrysst scrie:.PE UNDE PESCUITI FRATILOR?