pescuit catch & relese

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 04 Noi 2010, 08:26

old_radu scrie:
...am o singura replica , mai precis un citat :
"... Aceasta populatie este folosita ca masa de manevra de cei care ingrasa conturile off-shore. Lantul trofic arata cam asa: pescar (braconier), cherhanagiu (evazionist), om de afaceri(interlop), politician (politician)."
Posibil... rezultatul va fi acelasi. O sa mearga treaba asta cat timp va mai fi peste. Cand nu va mai fi o sa-si gaseasca altceva de facut. Faptul ca traiesc in semi-saracie (unii dintre ei) ar trebui sa fie un semnal ca pestele e pe sfarsite. Intrebati orice pescar profesionist cat peste era pe vremuri in Delta si cum se mancau icre negre in sandvisuri.
La timpul potrivit o sa dispara indeletnicirea asta. Trebuie numai sa asteptam sa se distruga tot ca sa n-aibe de ales.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 04 Noi 2010, 08:47

am mai spus-o:decat sa incurajezi pescuitul comercial ,fiind clientul "pescariilor" mai bine-ti mananci aia doi pesti prinsi sportiv. in delta s-a interzis(sau e pe cale sa se interzica)camparea cu cortul.sigur ca da!mergem la pensiuni unde se ofera meniuri traditionale pe baza de peste.care peste e procurat...... cine a stat cu cortul cateva zile pe malul unei ape, n-o sa devina niciodata ,un "extremist" c&r. si daca practic pescuitul recreativ chiar si in regim total c&r ,noaptea,ce sunt?

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 04 Noi 2010, 08:54

@rine...pe o parte imi spuneati ca daca am chef de peste sa ma duc sa imi cumpar si sa dau drumul la ala prins de mine (mi se pare o aberatie care bate spre nebunie dusa la extrem), pe de alta parte tu zici ca daca cumparam peste incurajam braconajul industrial.....si atunci daca gura mea vrea sa faca o cura timp de 2 luni numai cu carne de peste....cum procedez?

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 04 Noi 2010, 09:07

daca-i din ape publice,poti sa mananci 300 de kg. adica 5kg/zi :lol: :lol:
asa-i legea :wink: p.s. eu nu ti-am zis niciodata sa n-ai pofta.m-am luat "doar de aspectul" ala total nerecomandat de oftalmologi.stii tu.cu degetele. :)

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 04 Noi 2010, 09:09

rine scrie:am mai spus-o:decat sa incurajezi pescuitul comercial ,fiind clientul "pescariilor" mai bine-ti mananci aia doi pesti prinsi sportiv.
Te pup ! Numai ca unii nu recunosc si dau inainte cu cadelnita C&R . :wink:

"Nu domne' , nu ie etic sa retii pestele , da-i drumu sa mai ai ce prinde . Vrei peste ?Du-te la magazin si ia-ti ! "

Pe de alta parte , fiecare din noi mai doseste cate un baboi in geanta , dar de recunoscut , al dracu daca e vreunu...sau ma rog , nici 1% . O intoarcem si pe partea cealalta si va spun ca am intanlit multi pescari de forum care slavesc in puterea domnului C&R-ul , dar la locul faptei , retin tot . Asta cum e , aaa? Bineinteles ca nu toti fac la fel , dar marea lor majoritate se regasesc in ce am spus eu acum .

Plm , mananc ce prind , daca am chef sa mananc , daca nu ..ii dau drumu' sa crape splinilii la lume . :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 04 Noi 2010, 10:37

rine scrie: si daca practic pescuitul recreativ chiar si in regim total c&r ,noaptea,ce sunt?

Braconier.

De parca ar fi de ales intre a-ti cumpara peste sau a-ti prinde tu. Cine mananca stiuca o sa retina stiuca si cand n-o sa prinda o sa cumpere de la magazin. Eu pentru ca sunt fitos la mancare nu retin si nu cumpar asa ceva. Daca as trai si eu pe unde urca somonu cu tonele pe rau in sus as retine si eu sa mananc. Dar in cazul ala n-as putea spune ca pescuiesc recreativ.
Daca pentru mine ar conta pestele prins ca hrana as bracona cu plasa fara nicio remuscare. La ce sa dau zeci de milioane pe scule "sportive" cand cu aceiasi bani imi pot lua scule "profesioniste" ? Asa, daca pestele nu e mancare, braconez cu lanseta si il las sa traiasca.

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 04 Noi 2010, 10:50

burtea scrie:
rine scrie: si daca practic pescuitul recreativ chiar si in regim total c&r ,noaptea,ce sunt?

Braconier.

De parca ar fi de ales intre a-ti cumpara peste sau a-ti prinde tu. Cine mananca stiuca o sa retina stiuca si cand n-o sa prinda o sa cumpere de la magazin. Eu pentru ca sunt fitos la mancare nu retin si nu cumpar asa ceva. Daca as trai si eu pe unde urca somonu cu tonele pe rau in sus as retine si eu sa mananc. Dar in cazul ala n-as putea spune ca pescuiesc recreativ.
Daca pentru mine ar conta pestele prins ca hrana as bracona cu plasa fara nicio remuscare. La ce sa dau zeci de milioane pe scule "sportive" cand cu aceiasi bani imi pot lua scule "profesioniste" ? Asa, daca pestele nu e mancare, braconez cu lanseta si il las sa traiasca.
tu ai avea dreptate daca nu ai fi extremist....adica daca vreau sa mananc peste imi iau plase si mananc, nu mai dau banii pe scule scumpe....dar nu uita ca exista si cale de mijloc adica imi iau scule ( ma simt bine ca pescuiesc cu scule de calitate), pescuiesc recreativ, sportiv...si am si peste de mancare.....de ce nu asa?

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 04 Noi 2010, 11:04

De parca ar fi de ales intre a-ti cumpara peste sau a-ti prinde tu. Cine mananca stiuca o sa retina stiuca .[/quote] este de ales,pot sa cumpar mult mai mult decat prind .si mai depinde si de cat retin. una e s-a faci un gratar atunci,pe malul apei( cat o sa mananci ??) si alta e sa o curat acolo, sa nu fac mizerie acasa, sa -i dau sare ,sa umplu porbagajul la volvo si sa bombez congelatorul de ultima generatie de acasa.asta-i altceva.poate, lacomie, e putin zis, :wink:

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 04 Noi 2010, 11:21

rine scrie:De parca ar fi de ales intre a-ti cumpara peste sau a-ti prinde tu. Cine mananca stiuca o sa retina stiuca .
este de ales,pot sa cumpar mult mai mult decat prind .si mai depinde si de cat retin. una e s-a faci un gratar atunci,pe malul apei( cat o sa mananci ??) si alta e sa o curat acolo, sa nu fac mizerie acasa, sa -i dau sare ,sa umplu porbagajul la volvo si sa bombez congelatorul de ultima generatie de acasa.asta-i altceva.poate, lacomie, e putin zis, :wink:[/quote]

nu ai inteles....eu poate vreau sa fac o cura 2 luni numai cu peste ca mi-a zis doctoru ca am nevoie de potasiu in organism.......atunci cum fac...prind acum 10 bucati dau drumu la 8 si maine si restu lunii nu o mai vad la culoare....

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 04 Noi 2010, 11:32

crysst scrie:
tu ai avea dreptate daca nu ai fi extremist....adica daca vreau sa mananc peste imi iau plase si mananc, nu mai dau banii pe scule scumpe....dar nu uita ca exista si cale de mijloc adica imi iau scule ( ma simt bine ca pescuiesc cu scule de calitate), pescuiesc recreativ, sportiv...si am si peste de mancare.....de ce nu asa?

Daca lumea ar avea mai mult decat tarate intre urechi n-ar fi nevoie de legi care sa pedepseasca distrugerea bunurilor comune. Pentru ca tot ce e in proprietatea statului e un bun comun.
Da, exista si cale de mijoc. Asta a ta, numai ca din punctul meu de vedere daca omori pestii din apele publice nu pescuiesti recreativ. Dar probabil majoritatea tinde spre alt punct de vedere - al tau. Prin urmare pescuiti si mancati fratilor si numiti-va cum vreti. De acum inainte n-am nimic de reprosat nici pescarilor "sportivi", nici plasarilor. Mancati si vindeti sa se privatizeze/ concesioneze totul mai repede. Asa macar or sa fie pazite de "saracii" pescari "muritori de foame" si eventual n-om mai pescui printre gunoaie.

Scrie răspuns