pescuit catch & relese

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 19 Sep 2010, 21:49

super punctat, radule. apropo, ma cheama la fel :D
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

radzvaan
veteran
veteran

Mesaj de radzvaan » 19 Sep 2010, 22:56

Am si eu o intrebare- De ce sa practici catch & release la o taxa de 100 ron?
La o balta de care nici nu se tine cont de prohibitie?
Sunt de acord daca pescuiesti pe ape publice, unde platesti o taxa modica anuala si nu se uita paznicul in juvelnic din ora in ora!
spinning-addicted!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 20 Sep 2010, 12:21

radzvaan scrie:Am si eu o intrebare- De ce sa practici catch & release la o taxa de 100 ron?
La o balta de care nici nu se tine cont de prohibitie?
Sunt de acord daca pescuiesti pe ape publice, unde platesti o taxa modica anuala si nu se uita paznicul in juvelnic din ora in ora!
Sunt anumite balti unde se pescuieste exclusiv C&R si taxa e cateva sute de euroi pe weekend :wink: .

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 20 Sep 2010, 14:02

Sau mai sunt si balti unde iti cere o taxa modica...si pestele daca vrei sa il retii il platesti la kg.In special la rapitori.Ca de ei este vorba!
Imagine

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 20 Sep 2010, 16:20

kzoli scrie: Sunt anumite balti unde se pescuieste exclusiv C&R si taxa e cateva sute de euroi pe weekend :wink: .
Sute de euro pe weekend? :shock: La noi? Pentru UN pescar?

Hmmm... nu stiu ce se prinde acolo dar chiar ca tre` sa ai salar de ministru sa mergi acolo... :roll: .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 01 Noi 2010, 21:40

Salut!

Am stat ~o ora sa citesc tot acest topic si... am observat ca se discuta, in mare parte, doar despre teoria "C&R". Cum nu am timp sa caut sa vad ce s-a discutat si pe alt topic (daca exista), cu nume inrudit/e, as vrea sa va pun cateva intrebari (la unele cunosc raspunsul insa.. vreau sa aud si alte pareri - teorii - sfaturi):

1. cand se elibereaza pestii ?
Eu ii eliberez atunci cand ii "intep" frumos, de marginile gurii sau superficial de interior si ii eliberez cu o pensa (foarfeca) ca pt. stiuca. Desii, cateodata, chiar daca par sunt "zdreliti" putin... (am avut perioade cand intrau in radacini si asteptam sa vad daca scapa... cleanul sau voblerul) si le dadeam drumul, ca deh', au mai multe sanse in apa decat pe mal. Ultimul peste pe care l-am pastrat a fost un clean de aprox. 20 cm care a murit dupa ce l-am "articulat" in cap.. nu as fi facut asta, dar inghitise 3 sferturi dintr-un vobler de 2,5 cm si nu am putut sa-l scot cu bine. In cazul cleanului.. l-am prajit si l-am mancat. De ce? Deoarece fapta mi-a apartinut si-ncerc sa-mi asum responsabilitatea.
2. cum se "apuca" pestii ?
De regula, mai mult la clean (asta prind mai des, pardon, clenuti), il apuc de sub cap, nu foarte strans, dar ferm.. in cele mai multe cazuri tin mana in apa (adeseori uit sa o ud, pt. ca sa nu-i iau inutil mucusul). Am avut momente, si sper sa scap definitiv de acest obicei, cand ii ridicam din undita, in special pe balta. Nedumerirea este: cum afecteaza pestii acest "ridicat" ?
3. ce ancore se recomanda la spin: cu tija groasa sau subtire (la asta inca n-am gasit raspuns, desii am citit cateva opinii - ancora) ?
4. cum se elibereaza pestii ? Se pun usor in apa (am vazut si "experimentat" cazuri in care pestii.. erau "zvarliti" de la inaltime) si avand ca punct de sprijin palmele, daca sunt pe rau, stau intr-un loc cu, curentul mai lin si ii tin cu capul spre el, ca sa primeasca oxigen si astept pana pleaca (asta daca... nu "tasnesc" odata ce fac contactul cu apa).
5. vreau ca pe viitor sa eliberez 99,9% din pesti insa... nu m-am lamurit pe deplin cum se procedeaza atunci cand vrei sa faci o poza cand esti singur, pareri ceva?
Am avut ocazii in care eram singurul care dadea la spinn. pe o balta, la clean, si... am facut in ciuda unuia prizand intentionat un clenut si dandu-i drumul, fapt ceea ce regret.
In acest moment timpul nu-mi permite sa revizuiesc sau sa dezvolt anumite aspecte asa ca, v-as ruga, sa o faceti dv.

Spor la treaba, toate cele bune si fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

radzvaan
veteran
veteran

Mesaj de radzvaan » 02 Noi 2010, 21:22

Foarte interesant topic, dar prea multa bataie de cap cu "catch and release".

Vanatorii de ce nu practica "hunt & release"?..... sau ei nu sunt considerati sportivi?!!....

Serios vorbind a venit aceasta fita occidentala si le-am bagat pumnul in gura pana si localnicilor Deltei care pescuiau doar pentru a-si intretine familiile care acum mor de foame.

Practicati fratilor "catch & release" sa o duca bine Raduta, Petcu si alti "intreprinzatori" care nu fac niciodata "catch and release" cu taxa platita de fraieri :twisted:
spinning-addicted!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 02 Noi 2010, 21:55

Asa-i Razvane, pai iti dai seama ca daca am face ca astia din vest am ajunge la fel de degenerati ca ei, poate mai rau. Un fel de ghei fara frica de dumnezeu care nu mai stiu sa aprecieze o masa calumea. Prin urmare iti dedic urmatorul clip cu.....

Costica, regele la pescari :!: Adica asta de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=4YTTdnSv0_M

Ca sa-l deosebim de occidentalu asta fitos:

http://www.youtube.com/watch?v=beq3LQLrRXs

radzvaan
veteran
veteran

Mesaj de radzvaan » 02 Noi 2010, 22:47

Bravo, Burtea, ai pus punctul pe "i".
De curiozitate ti-am studiat albumul:
http://s683.photobucket.com/albums/vv19 ... s/?start=0
si am priceput de ce intri in categoria pescarilor "sportivi"

Sa ai parte in continuare de aceleasi capturi notabile!

:wink:
spinning-addicted!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 02 Noi 2010, 22:57

Multumesc :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns