pescuit catch & relese

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 03 Noi 2010, 17:21

...oricum , inca nu suntem in stare sa facem diferenta intre pescuitul sportiv , de agrement si pescuitul pentru supravietuire , a celor care din asta traiesc

@ radzvaan
...cel putin fondul muzical din filmuletul lui : "Costica, regele la pescari" face mai mult decat stiuca "la gentlemanu asta" :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 03 Noi 2010, 17:32

radzvaan scrie:Bravo, Burtea, ai pus punctul pe "i".
De curiozitate ti-am studiat albumul:
http://s683.photobucket.com/albums/vv19 ... s/?start=0
si am priceput de ce intri in categoria pescarilor "sportivi"

Sa ai parte in continuare de aceleasi capturi notabile!

:wink:

Faini carasii :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 03 Noi 2010, 17:34

old_radu scrie:...oricum , inca nu suntem in stare sa facem diferenta intre pescuitul sportiv , de agrement si pescuitul pentru supravietuire , a celor care din asta traiesc
Nu pescuieste nimeni pentru supravietuire. Se pescuieste "de meserie" ca pescar profesionist. Ca banii de pe pestii aia pescuiti legal si ilegal (n-o sa va vina sa credeti dar si pescarii de meserie braconeaza) omul trebuie sa manance, sa plateasca impozite, vicii, sa tina copiii in scoala etc. Cu cat mai multi bani cu atat mai bine. Cu cat prinzi si vinzi mai mult cu atat ai mai multi bani. Lasati povestile induiosatoare cu pescarii care se chinuie sa supravietuiasca respectand niste legi nedrepte ca nu e si nu va fi niciodata cazul. Viitorul e desfiintarea pescuitului industrial pe ape dulci publice (bineinteles dupa ce se va fi terminat jaful), concesionarea a ce se poate concesiona si administrarea lor de catre privati. Iar cei care traiesc din pescuit industrial pe ape dulci publice isi vor gasi altceva de facut asa cum si-au gasit si hornarii, bragagiii sau potcovarii.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 03 Noi 2010, 17:36

elias scrie:
radzvaan scrie:Bravo, Burtea, ai pus punctul pe "i".
De curiozitate ti-am studiat albumul:
http://s683.photobucket.com/albums/vv19 ... s/?start=0
si am priceput de ce intri in categoria pescarilor "sportivi"

Sa ai parte in continuare de aceleasi capturi notabile!

:wink:

Faini carasii :lol:

Multumesc, 90% pescuiesc la stationar, la sheffield asa ca pescuiesc special pentru ei :D In afara de marla aia si de guvizi totul e pescuit la sheffield. Inclusiv strapu.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 03 Noi 2010, 17:49

old_radu scrie:...oricum , inca nu suntem in stare sa facem diferenta intre pescuitul sportiv , de agrement si pescuitul pentru supravietuire , a celor care din asta traiesc
Tu poti da definitia pescuitului , in general ?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 03 Noi 2010, 19:37

burtea scrie:
Nu pescuieste nimeni pentru supravietuire. ... Lasati povestile induiosatoare cu pescarii care se chinuie sa supravietuiasca respectand niste legi nedrepte ca nu e si nu va fi niciodata cazul. Viitorul e desfiintarea pescuitului industrial pe ape dulci publice (bineinteles dupa ce se va fi terminat jaful), concesionarea a ce se poate concesiona si administrarea lor de catre privati. Iar cei care traiesc din pescuit industrial pe ape dulci publice isi vor gasi altceva de facut asa cum si-au gasit si hornarii, bragagiii sau potcovarii.
...am o singura replica , mai precis un citat :
"... Aceasta populatie este folosita ca masa de manevra de cei care ingrasa conturile off-shore. Lantul trofic arata cam asa: pescar (braconier), cherhanagiu (evazionist), om de afaceri(interlop), politician (politician)."

Indian Larry scrie:
...a prinde peste
...asta in cazul apelor limpezi , adica in general
...next ?

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 03 Noi 2010, 22:01

old_radu scrie:
Indian Larry scrie:
...a prinde peste
...asta in cazul apelor limpezi , adica in general
...next ?

Si pe unul care prinde peste si retine in limitele legii , cum il numesti ? Aici vorbim de ape publice .

Sau dupa caz , retine conform regimului apei in care pescuieste . :idea:

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 03 Noi 2010, 22:41

cum sa il numeasca...pescar partial sportiv....ca daca era 100% sportiv dadea drumu la tot....si daca a mai si facut vre-o poza in care nu isi ia limba in gura cu vre-o stiuca bate chiar spre braconier....

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 03 Noi 2010, 22:51

Nu cred ca ajungem vreodata la o concluzie clara , referitor la pescuitul sportiv , sau cel putin asa cred.
Am vazut o emisiune dedicata pescuitului , unde se desfasura un concurs pe o apa salbatica , mai exact un rau splendid , care a avut norocul sa fie populat cu pastravi . Doamne-ajuta !

Concurenti care mai de care ....Eu n-am inteles nici pana acum faptul ca , acei concurenti aveau dreptul sa retina pestii !
Daca apare vreun baiat pe aici cu un peste retinut pe o balta privata , ii sar toti PESCARII in cap ! Cum domne' , esti fomist/traistar , din epoca de piatra...

Na, acu' cred ca se incing sigurantele in tablou , ca-i frigiderul plin...dar vreau sa ma lamuresc si eu in privinta pescarului sportiv .

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 04 Noi 2010, 07:52

Indian Larry scrie:Nu cred ca ajungem vreodata la o concluzie clara , referitor la pescuitul sportiv ...dar vreau sa ma lamuresc si eu in privinta pescarului sportiv .
old_radu scrie:...oricum , inca nu suntem in stare sa facem diferenta intre pescuitul sportiv , de agrement si pescuitul pentru supravietuire ...
...dpmdv cred ca daca respecti legislatia si pescuiesti conform normelor legale (aici ma refer la apele publice) , te poti numi pescar sportiv/de agrement
...exista o singura lege , una a liberei judecati , o lege nescrisa , care zice ca se poate practica si stilul C&R

P.S. ...in viziunea unora ,mai sunt "pescari partial sportivi" , dar acei "vizionari", in mod sigur sunt doar "pescari partiali... 100% " :lol:

Scrie răspuns