Nu stiu cum se face dar anul asta in cel putin zece partide am prins zeci de bibani in acelasi loc in care ii eliberam.Zuckala scrie:eu pana acum stiam ca doar bibanul emite acei feromoni
pescuit catch & relese
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Zece partide din Zeceterrybill scrie:zece partyide din CATE?

Intr-o partida la plecare pe inserat acum vreo luna am pus-o de un concurs cu un prieten : in 10 min am prins amandoi 50 de bibani din acelasi loc (si in acelasi loc eliberati).
Marti in barca 4 persoane pescuiam in acelasi loc : scoteam toti 4 la un loc in jur de 10 bibani pe minut....
Deci unde sunt feromonii ?
Din cate am inteles si am vazut stiu ca bibanii se muta uneori. Sambata pescuiam pe o limba si prindeam biban dupa biban pana la un moment dat cand nu mai misca nimic. Unul dintre prieteni faci cativa pasi spre dreapta si zice : uite eu dau aici ca s-au mutat bibanii si a avut dreptate se mutase putin mai in dreapta ....
Probabil bibanii de Bicaz is mai tupeisti : a dracu bibani moldoveni

Lacul bicaz are cred ca cea mai mare densitate de biban din tara..terrybill scrie:am vazut pozele, FAINE!
se pare ca cam pute de pesti acolo...si mari...
www.pentrupescuit.ro
My bad cu soretele ala saracu... oricum imi vine greu sa cred din astea cu feromonii mai ales cand n-am vazut asa ceva (si practic pescuitul de un infinit de ani, hai sa ne laudam). Ar fi fost interesant sa poti argumenta cu ceva dovezi dar daca nu, aia e. Ce mi s-a parut dubios de fapt a fost argumentul cu "oamenii de stiinta"
- ala niciodata n-o sa inceteze sa fie amuzant.
Nu cred ca stiu destul dar stiu ca nu tot ce scriu unii e litera de lege - fie ca scriu in carti sau pe net sau in reviste. Nu toti scriitorii de carti/reviste/bloguri sunt la fel de credibili.
Imi e absolut egal ce pescar campion zici tu ca esti, cat esti de implinit fizic sau cultural. M-ar fi interesat mai mult sa vii cu niste argumente, nu cu replici ca te-as fi luat in balon. Pot face si eu o groaza de afirmatii pe care sa le sustin cu "cauta pe net!"

Nu cred ca stiu destul dar stiu ca nu tot ce scriu unii e litera de lege - fie ca scriu in carti sau pe net sau in reviste. Nu toti scriitorii de carti/reviste/bloguri sunt la fel de credibili.
Imi e absolut egal ce pescar campion zici tu ca esti, cat esti de implinit fizic sau cultural. M-ar fi interesat mai mult sa vii cu niste argumente, nu cu replici ca te-as fi luat in balon. Pot face si eu o groaza de afirmatii pe care sa le sustin cu "cauta pe net!"
bine, atunci cauta in bibliotecile halieuitice, ca eu acolo am gasit. sa-ti zic pagina sau revista, dar...am zis si eu ca mi s-a intamplat, asa ca...mie mi s-a intamplat. Argumentele sunt ca am dat catch &release si am prins 4-5, apoi n-a mai vrut si il loam de ceafa. coada sau urechi. Asta e.
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! 

- stefanflorin
- veteran
Bancurile de bibi migreaza la intervale diferite de timp pe o ruta numai de ei stiuta, treaba cu feromonii e aberatie, nu mai prinzi din cauza ca nu mai e acolo insa daca dai mai la stanga/dreapta sau mai in fata in gasesti. Chestie care mi s-a confirmat zilele trecute cand prindeam unul dupa altul intr-un loc apoi dispareau apoi aruncand mai la dreapta 10-15m ii gaseam imediat, si tinand-o asa am reusit sa capturez vreo 100 alergand dupa ei cam 200 de m pe malul canalului 

-
- junior
Pescuiesc la spining din placere(primul meu contact cu pescuitul) eliberez tot ce este sub dimensiune, sau ce este prea mult, mai mult de 2-3 pesti pe sezon nu prea retin ma refer la capturi intre 1,5kg-4kg(stiuca, salau, avat), mai mult biban relativ medii 300-500gr.foarte rar cleni cand ii prind.Mi se pare mai important sa retin in limita bunului simt, sa nu retin femele pline de icre, sa nu las mizerie etc., decat sa practic exclusiv C&R.