pescuit catch & relese

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 20 Aug 2010, 08:15

zamfi scrie: Ps: avatul si cleanul ,indiferent de "fizic" , nu si-au facut probleme de "gatit" niciodata ...Asta doar ca fapt divers :wink:
Eu am gustat :oops: ... avatul e prea uscat , cleanul e prea osos :lol:

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 20 Aug 2010, 08:35

in afara de salau si stiuca....restul ma lasa rece ca gust......da ii dau la prieteni si familie......:)

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 20 Aug 2010, 08:38

crysst scrie: astazi inca o data am primit confirmarea ca, C&R se practica numai pe forum nu si pe apa, astazi sub baraj la Izbiceni pe olt am dat de unu dintre membrii forumului, om bine dotat (st croix custom made...voblere yo-zuri.....nu ieftinaturi, grip, geanta plina cu cutii pline de voblere) una peste alta nu era un sarac cu siguranta....si pe balta doar el prindea avat....da prindea nu se juca....eu am incercat (pentru a cata oara) toate tablele si plasticele din cutie si nimic....dar sa revenim ....omul prindea....si absolut tot ce prindea baga in lada frigorifica....inclusiv pe aia sub limita legala.....sa fie clar...nu am nimic sa ii reprosez omului....si eu as fi procedat la fel.....dar asa nu face decat sa imi confirme teoria ....forumu e plin de lupi in piele de oaie.
Pai spune cine e daca tot ai inceput. Sau e mai bine sa ramana asa in ceata, adica ar putea fi oricare dintre forumisti, cacit toti sunt la fel ? Sau cum ? Spune ala a retinut desi el a zis ca el nu retine. Ce dreacu o tot dati in generalitati cand aveti de reprosat ceva ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 20 Aug 2010, 08:40

Somnul e bun. Pana in 4 kile. Pestii marini si salmonidele. In afara de astia nu ma pot gandi la niciun peste bun de la noi.

PS: E o enigma pentru mine de ce mananca lumea salau. Asta nu are absolut niciun gust.

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 20 Aug 2010, 08:46

eu nu am nimic de reprosat nimanui....ar fi si culmea sa reprosez cuiva ca nu practica C&R cand nici eu nu obisnuiesc.....numele pe forum nu o sa il dau...daca el se simte ok, atunci o sa spuna el...daca nu....nu. Oricum forumist este sigur, de dat drumu la pesi sigur nu a dat...(decat daca i-a bagat in lada frigorifica cu gandul sa ii elibereze pe toti mai tarziu) si pesti sub limita sigur a bagat in lada ca am vazut eu unu putin peste palma.......pe mine ce ma oftica cel mai mult....si in acelasi timp a inceput deja sa devina ridicol.....nu citesc nicaieri despre vre-un peste prins (trofeu, mare, mic, foarte mic) sa nu se adauge imediat dupa "care s-a intors bineinteles in apa" sau "pe care l-am eliberat imediat" ..........fratilor....va intreaba cineva daca ati facut C&R sau va simtiti cu musca pe caciula si incercati in vre-un fel sa o scaldati....? Nici macar unu nu a postat ceva de genul "am prins acest peste....pe care l-am dus acasa si l-am halit"

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 20 Aug 2010, 09:17

burtea scrie: PS: E o enigma pentru mine de ce mananca lumea salau. Asta nu are absolut niciun gust.
Stiuca si Salaul sunt printre putinii pesti cu aproape deloc grasime... de aceea multa lume prefera acesti pesti.... Cum stiuca e putin mai dificila de gatit, mai toti isi indreapta privirile catre salau. In special parintii a caror copii sunt mici.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 20 Aug 2010, 09:35

hai sa va spun si eu o parere personala, cladita in zeci de ani de experienta de cea mai inalta clasa :D :

--pescuitul catch&release, practicat intyr-un concurs, de exemplu, trebuie sa se faca CU CAP, respectiv: daca dai drumul la pesti IN TIMPUL MANSEI, pe ACELASI LOC, acesta va raspandi un feromon de frica sau atentie, ce-si va pune confratii in garda. am patit-o d prea multe ori, stiind ca sub mine erau pesti, dar dupa 2-3 capturati si eliberati se puneau pe postit. De aici...trageti singuri concluziile. Insa sfatul ce sa faceti in astfel d cazuri...NU VI-L MAI DAU :D

--pescuitul c%r practicat la o partida de pescuit normal, va sporeste sansele de a "prinde mai putin" daca eliberati pestii imediat cum i-ati prins., si aici eu practic c%r in urmatorul mod: ajung p un loc, dau in el cat dau, retin tot, iar cand ma mut, la cca ceva zeci-sute de m, fac selectie si dau drumul la ce nu vreau sa retin. asa, nu am surpriza ca ajuns p un alt loc, sa n-am loc de pesti sau sa fie deja alarmat (mai ales cand locurile sunrt apropiate ca distanta).
Distanta relativa la care actioneaza acest feromon, este de la zeci de m (pe lac fara curenti) pana la sute de m(pe rauri sau lacuri cu curenti medii-mari). Daca nu credeti, faceti odata o proba pe o zi in care NU MANANCA. Zilele in care mananca ca apucatul se exclud, sunt putine si irelevante.

Acest feeromon de frica sau panica NU VB NIMENI DE EL, ca e la moda C&R sub orice forma si mod, dar e stiut din REVISTELE DE SPECIALITATE STRAINE, ca pe la noi se poarta smenul si secretele.

Va astept pe MP cu raspunsuri mai detaliate, nu prea scriu pe-aici ca...n=am degete de scris cate ar trebui spuse.

FIR INCINS!

:D
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 20 Aug 2010, 09:40

terrybill scrie:hai sa va spun si eu o parere personala, cladita in zeci de ani de experienta de cea mai inalta clasa :D :
:D
Parca am auzit povestea aceasta .... :roll:
Buna de retinut, multam
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 20 Aug 2010, 09:40

[quote="cryssta Nici macar unu nu a postat ceva de genul "am prins acest peste....pe care l-am dus acasa si l-am halit"[/quote]

Pai ce sa scrie ? daca n-au prins n-au prins .... eu da cand dau dupa rapitor asa putini n-am prins in nici un sezon ca anul aceasta ... nu stiu altii cum prind si cat dar ptr mine anul 2010 era de "criza " ....

dan_lupul
junior
junior

Mesaj de dan_lupul » 20 Aug 2010, 09:42

nu imi pare rau ca va contrazic, pentru ca am citit si eu destul de mult in articole de specialitate despre acest asa zis feromon al fricii, care este o pura speculatie. am o balta unde am pescuit timp de 8 ore de pe mal, din acelasi loc, nu m-am miscat un cm si am scos pesti (stiuca si salau) in mod constant (cam un exemplar la 40 min). de asta ce mai ziceti? cine are bun simt si e civilizat si vrea sa mai prinda si altii, elibereaza pestii. cine nu, inventeaza diverse povesti ca sa il retina pt a ajunge cu el acasa...

Scrie răspuns