pescuit catch & relese
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
nu e speculatie, e cat se poate d reala , si MAI AKLES P LOCURI SUPRAPESCUITE.
nu tine de bun simt, tine de f multye lucruri traite si intamplate, si mai ales de lucruri stiintifice pe care f putini cercetatori le stiu. Eu le-am constatat pe pielea mea.
Am spus, locurile unde tin mult peste si perioadele de hranire intensa SE EXCLUD. sunt prea putine si rare.
nu tine de bun simt, tine de f multye lucruri traite si intamplate, si mai ales de lucruri stiintifice pe care f putini cercetatori le stiu. Eu le-am constatat pe pielea mea.
Am spus, locurile unde tin mult peste si perioadele de hranire intensa SE EXCLUD. sunt prea putine si rare.
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! 

Citez pe d-ul TerryBill: " Zilele in care mananca ca apucatul se exclud, sunt putine si irelevante"dan_lupul scrie: ... am o balta unde am pescuit timp de 8 ore de pe mal, din acelasi loc, nu m-am miscat un cm si am scos pesti (stiuca si salau) in mod constant (cam un exemplar la 40 min). de asta ce mai ziceti? cine are bun simt si e civilizat si vrea sa mai prinda si altii, elibereaza pestii. cine nu, inventeaza diverse povesti ca sa il retina pt a ajunge cu el acasa...
De ce trebuie sa citim "doar ce vrem" ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Omul a zis ca da drumul la ce nu-i trebe si restul retine oricum, deci nu se pune problema de scuza. Treaba asta cu feromonii mi se pare si mie putin probabila tocmai pentru ca am eliberat de multe ori pesti neavand juvelnic si n-au taiat-o din vad din cate imi amintesc. Iar in zilele in care NU MANANCA...
nu mananca. Punct. De obicei pentru ca pescuiesc stationar bag pestele in juvelnic si il cantaresc la sfarsit. Asta daca nu e biban sau salau ca astora nu le place in plasa.
Ca sa revin la topic, treaba cu feromonii si frica e vrajeala ca aia cu parfumul cu feromoni de cica te fugaresc femeile pe strada daca te dai cu el.
Au fost situatii in care am prins acelasi peste de 2 ori in aceeasi partida.
Si sa nu folosim expresii de genul "lucruri stiintifice pe care f putini cercetatori le stiu"
In primul rand daca spui ca ceva e dovedit stiintific ar trebui sa aduci ca argument studiul respectiv. Asa pe vorbe sunt "dovedite stiintific" puterea rugaciunii si efectul de piramida.

Ca sa revin la topic, treaba cu feromonii si frica e vrajeala ca aia cu parfumul cu feromoni de cica te fugaresc femeile pe strada daca te dai cu el.

Si sa nu folosim expresii de genul "lucruri stiintifice pe care f putini cercetatori le stiu"

terrybill nu vorbeste prostii
nu stiu daca sunt feromoni sau altceva dar in mod cert pestii comunica intre ei si e f probabil ca un peste drilluit si eliberat sa dea alarma
nu se intampla intotdeauna din diferite motive (frenezie, concurenta mare, etc) dar si eu zic ca fenomenul exista
probabil ati vazut si voi macar la televizor
bancuri de pesti
ati vazut cum inoata si isi schimba directia cu o sincronizare incredibila?
sau cum se imprastie toti instantateu cand da un rapitor in ei?
am citit demult despre un experiment cu boisteni raniti, cand bancul simtea in apa sangele concetateanului o tuleau instant de-acolo.
daca era alta specie ranita nu reactionau
nu stiu daca sunt feromoni sau altceva dar in mod cert pestii comunica intre ei si e f probabil ca un peste drilluit si eliberat sa dea alarma
nu se intampla intotdeauna din diferite motive (frenezie, concurenta mare, etc) dar si eu zic ca fenomenul exista
probabil ati vazut si voi macar la televizor

am citit demult despre un experiment cu boisteni raniti, cand bancul simtea in apa sangele concetateanului o tuleau instant de-acolo.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Nu stiu cum e cu feromoni ,dar era cand am prins acelasi marlite si de mai multe ori in acelasi zii , ei nu erau stresati ...insa pe vremea cand cautam scobarul ,daca mergeam cu cineva care nu stia sa scoata repede pestele din zona "distrugea tot vadul " si mai prindeam doar dupa 2-3 ore sau cautam alt loc . Din cate am inteles in timpul drillului se elibereaza un fel de" acid lactic " in organismul pestelui care practic il sufoca ... ptr. unele specii ,mai ales salmonide e fatal , altii revin dupa un timp ....Tavi scrie:terrybill nu vorbeste prostii
probabil ati vazut si voi macar la televizorbancuri de pesti
revin cu o precizare: NU se aplica la toti pestii, ceea ce am vorbit se aplica la PERCIDAE (biban, salau), la stiuca sunt situatii in care musca frenetic sau...sta ca busteanul, la avat si clean nu e cazul sa va zic ca se sperie si de umbra, darmite de c%r, la pestii pasnici SIGUR se aplica, iar la somn, care e caz particular, ...nu stiu.
aia cu rugaciunea si piramida e tare! dar cred ca ar trebui lasata mai moale!
multi dintre oameni s-au limitat sa gandeasca autosuficient, daca pe cineva intereseaza un subiect, il cauta si la Vatican sau la cmmare biblioteca din lume si il gaseste! se documenteaza intai si apoi...vede el ce face!
chestia e SA POTI CITI PRINTRE RANDURI si, pt cei ce pot, SA EXPERIMENTEZI INCONTINUU cat mai multe din ce ai citit sau trait!!!!! eu incerc sa inclin sa cred ca as fi unul din acestia. de aceea am si postat ce am postat aici. amcitit, am experimentat, si...am dat o parere si un sfat.
aia cu rugaciunea si piramida e tare! dar cred ca ar trebui lasata mai moale!

multi dintre oameni s-au limitat sa gandeasca autosuficient, daca pe cineva intereseaza un subiect, il cauta si la Vatican sau la cmmare biblioteca din lume si il gaseste! se documenteaza intai si apoi...vede el ce face!
chestia e SA POTI CITI PRINTRE RANDURI si, pt cei ce pot, SA EXPERIMENTEZI INCONTINUU cat mai multe din ce ai citit sau trait!!!!! eu incerc sa inclin sa cred ca as fi unul din acestia. de aceea am si postat ce am postat aici. amcitit, am experimentat, si...am dat o parere si un sfat.

terrybill... crezi ce vrei si asa sa faca toata lumea. Dar dovezile cautate pentru a se sustine o idee anterioara cantaresc (pentru mine) mai putin decat o idee ulterioara bazata pe dovezi. Daca nu se pot proba niste afirmatii prin studii serioase, pentru mine sunt mai putin credibile. Treaba cu "oamenii de stiinta" necunoscuti e vorba in vant pana nu imi arati studiile alea si oamenii aia de stiinta.
Daca tot vorbesti de bibani iti pot spune / arata o regina baltii pescuita dintr-un ochi de apa mica si limpede de 3(trei) ori. Dupa ce-i dadeam drumul se ducea fix in acelasi loc si manca in continuare fara nicio problema.
In fine, n-am observat fenomenul de care povestesti niciodata, nici la peste "pasnic" nici la "rapitor". Si daca nu l-am observat experimental pentru mine e putin probabil sa fie asa.
Daca tot vorbesti de bibani iti pot spune / arata o regina baltii pescuita dintr-un ochi de apa mica si limpede de 3(trei) ori. Dupa ce-i dadeam drumul se ducea fix in acelasi loc si manca in continuare fara nicio problema.
In fine, n-am observat fenomenul de care povestesti niciodata, nici la peste "pasnic" nici la "rapitor". Si daca nu l-am observat experimental pentru mine e putin probabil sa fie asa.
burtea,
ca sa vezi ca nici macar nu probezi cele spuse, si MAI MULT, crezi ca stii destul, iti dau 2 chestii pe care le-ai gresit din start:
--REGINA NU E BIBAN! se numeste biban soare si nu este din fam PERCIDAE, ci CENTRARCHIDAE! aceasta familie de pesti este foarte lacoma! restul daca crezi ca te mai intereseaza, in alt topic si alta data. Apropo, regina baltii am prins la TWISTER vro 5 in toata viata, una chiar IERI, PROBAT CU POZE, dar...e alta mancare de peste.
--Studiile alea le-am citit pe bune, exista, dar pt tine nu pot da timpul inapoi, sau derula cele cateva sute BUNE de reviste si carti halieutice. (revin cu precizari pt cei ce nu stiu ce-i aia). Pescuiesc din greu de peste 20 de ani, am experienta la TOATE speciile de pesti, am si ceva zeci de competitii cu locuri ocupate intre2 si 10, avand si o varsta "relativ" frageda, si postul meu de aici nu e scris ca sa ma ia altii-n balon. Daca vrei sa afli mai multe, ia si cauta pe net, in diverse limbi straine, pe Goagal, cuvintele "feromon de panica la pesti" "de ce se sperie pestii" "fenomenul de panica la pesti" samd. Daca vrei, iti dau aceste propozitii in mai multe limbi straine, numa sa-mi spui ce stii. De acolo, te descurci.
Sper ca daca n-ai experimentat tu, nu inseamna ca cum zic altii nu-i corect, nu?
ca sa vezi ca nici macar nu probezi cele spuse, si MAI MULT, crezi ca stii destul, iti dau 2 chestii pe care le-ai gresit din start:
--REGINA NU E BIBAN! se numeste biban soare si nu este din fam PERCIDAE, ci CENTRARCHIDAE! aceasta familie de pesti este foarte lacoma! restul daca crezi ca te mai intereseaza, in alt topic si alta data. Apropo, regina baltii am prins la TWISTER vro 5 in toata viata, una chiar IERI, PROBAT CU POZE, dar...e alta mancare de peste.
--Studiile alea le-am citit pe bune, exista, dar pt tine nu pot da timpul inapoi, sau derula cele cateva sute BUNE de reviste si carti halieutice. (revin cu precizari pt cei ce nu stiu ce-i aia). Pescuiesc din greu de peste 20 de ani, am experienta la TOATE speciile de pesti, am si ceva zeci de competitii cu locuri ocupate intre2 si 10, avand si o varsta "relativ" frageda, si postul meu de aici nu e scris ca sa ma ia altii-n balon. Daca vrei sa afli mai multe, ia si cauta pe net, in diverse limbi straine, pe Goagal, cuvintele "feromon de panica la pesti" "de ce se sperie pestii" "fenomenul de panica la pesti" samd. Daca vrei, iti dau aceste propozitii in mai multe limbi straine, numa sa-mi spui ce stii. De acolo, te descurci.
Sper ca daca n-ai experimentat tu, nu inseamna ca cum zic altii nu-i corect, nu?