pescuit catch & relese

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 30 Iun 2010, 22:05

nu va certati pt. un peste care nu e nici macar rapitor.
@edy.tm, stiuca de 1kg si ceva nu e stiuca, e marlita, de pe la vreo 4kg in sus incepe sa arate a stiuca :)

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 30 Iun 2010, 22:22

tudor scrie:
xVLADx scrie:In primul rand can faci o afirmatie despre cineva ar fi normal sa il si cunosti si sa ti se ceara pererea. Cu ce ocazie si cu ce drept imi spui tu mie ca dak eram in locul tau ii dadeam drumu la ala de 30 de cm. K ar trebui sa ma reorientez si sa dau la stiuca. Ca ar trebui sa caut lacuri cu peste mare si sa ma duc acolo.
Nu spun k ar trebui sa faci plecaciuni k esti mai mic decat mine dar ar trebui sa gandesti inainte de a spune ceva.
Si dak tot ti-ai permis sa ma freci la icre sa stii ca nu dau 2 bani pe tine care n-ai muncit si n-ai platit o factura in viata ta.
Imi cer scuze celorlati membri k am scris atat de multe despre nimic si isi pier timpul cu kkturi in loc sa citeasca ceva interesant.
Dupa stilul in care scrii cred ca aveti amandoi aceeasi varsta, sau foarte apropiata. Nu ma faceti sa inchid topicul. Poate le rezolvati pe privat.
Nu te supara Tudor.. dar de ce ti se pare ca avem varsta apropiata.? mai facut curios.. :lol:

@Tudor toate cele bune... lamureste-ma te rog..

georcaef scrie:nu va certati pt. un peste care nu e nici macar rapitor.
@edy.tm, stiuca de 1kg si ceva nu e stiuca, e marlita, de pe la vreo 4kg in sus incepe sa arate a stiuca :)
.. ba da-o-n colo.. 4 kg.. pai aia cand o s-o prind.?? la 2 kg si ceva mi se pare foarte frumoasa.. i se vad f bine trasaturile de rapitor FIOROSSS.. :lol: :lol: :lol:

ce zici??

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 30 Iun 2010, 22:39

edy.tm scrie:[ ba da-o-n colo.. 4 kg.. pai aia cand o s-o prind.?? la 2 kg si ceva mi se pare foarte frumoasa.. i se vad f bine trasaturile de rapitor FIOROSSS.. :lol: :lol: :lol:
ce zici??
uita-te la una de 5kg si la una de 2kg, ultima are fata de copil :lol:
stai linistit ca vine si aia mare, numai ca trebuie cautata.

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 30 Iun 2010, 22:44

georcaef scrie:
edy.tm scrie:[ ba da-o-n colo.. 4 kg.. pai aia cand o s-o prind.?? la 2 kg si ceva mi se pare foarte frumoasa.. i se vad f bine trasaturile de rapitor FIOROSSS.. :lol: :lol: :lol:
ce zici??
uita-te la una de 5kg si la una de 2kg, ultima are fata de copil :lol:
stai linistit ca vine si aia mare, numai ca trebuie cautata.
:lol: :lol:

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 22 Iul 2010, 15:31

Am citit cele scrise pe celalalt topic, "de ce catch & release" si m-a dezgustat si pe mine stilul in care scria domnul din generatia "yahoo messenger & hi-fuckin-5"...adica asl pls, k, cmz, etc...prescurtari idioate inventate de idioti pentru mega-idioti...problema e ca acesti oameni incep sa scrie asa si la scoala, la ore, la extemporale si teze...deci ma scarbeste ce vad la scoala.

Ok, revenind la C&R, gandirea e buna, si nobila in acelasi timp. Sunt de acord sa dau drumul la majoritate din pestii prinsi...dar nu tot. Cum cleanul nu-mi place la gust, ii dau drumul, chiar daca are un kil (de la un kil in sus poate ca-l duc acasa, dar au fost cazuti in care i-am eliberat). Problema insa este la stiuca....stiu ca unii vor da cu pietre-n mine dupa ce termin de scris. Ei, traiesc la Tg-Mures....practic DOAR spinning, deci nu dau cu pestisori vii la stiuca. Cum nu prea avem in zona balti cu stiuci multe si mari, iar Muresul e rosu, nici macar maro, nu fac altceva decat sa prind marlitze...ok, acuma vine problema, cu definitia marlitei: pentru unii, marlitza = stiuca de la 3-4-5 kile in jos, pentru altii marlitza = stiuca de la 1,5kg in jos, iar pentru majoritatea (mai ales stationarii), marlitza = stiuci de la 6 cm in jos...si bine-nteles, totul se mananca.
Ok, acum, aici pe la noi, sa-mi fie cu iertare, dar stiucile de 10 kile sunt legende, cele de 15 n-au existat niciodata, iar cele de 20 sunt mission impossible. Pe la 5-7 kile cica s-a mai prins....odata la 2-3 luni, mai ales la pestisor viu, in schimb la voblere/linguri/rotative/jig-uri mai rar. Am mers la REAL, am vazut stiuci de vanzare, bucati la 7-800 gr. Eu le dau drumul la astia, in schimb, situatia fiind asa cum e, de la 1,5 kile in sus duc acasa stiucile, iar o stiuca de 3 kile mi se pare imensa, avand in vedere ca nu traiesc nici in Finlanda, nici in Delta Dunarii, si rar am parte de asa capturi. Deci e corect ce fac? Sau ar fi mai bine sa dau drumul stiucilor de 2-3 kile, sa fiu cu inima impacata, si sa cumpar de la REAL stiuci de max un kil? Hai, dati cu pietre... :cry:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Iul 2010, 15:54

indictionarul de pescuit marlita= pui de stiuca pana in 15 cm. totusi in functie de zona geografica dimensiunile marlitei variaza . in zona moastra marlita se zice la stiuca pana la 1- 1,5 kg.
cat priveste C&R e o problema de constiinta, de moda de cultura etc. standardele si le face fiecare. singurul standard impus pe apele publice e cel care cuprinde dimensiunile minime legale. in rest fiecare alege ce cum ,cand si unde elibereaza.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 22 Iul 2010, 16:27

Dupa mine , marlita este stiuca sub patruj de tzanti.. ce e sub douaj, ii stilou

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 22 Iul 2010, 18:48

-40 de cm marlita.
-50 de cm marlita.
Asta inseamna pentru mine marlita!
Imagine

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 22 Iul 2010, 19:28

Shimano , eu cred ca faci , corect. :wink: ..... oricum, ai zis ca la unii stiuica i de la 2-3-4 kg in sus, parca asa ai zis.. apai aia cand o prinzi ?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 22 Iul 2010, 19:32

shimano scrie: ...problema e ca acesti oameni incep sa scrie asa si la scoala, la ore, la extemporale si teze...deci ma scarbeste ce vad la scoala.
Iti zic eu una si mai si ....
Mi-am facut un cont pe EJo.s, pentru a recruta colaboratori...bla bla bla.... Zilele trecute primesc un CV........ nu va vine sa credeti, dar tot CV-ul era scris cu : "tz" , "sh" , "adik" ........ Oare, ce sanse sa aibe persoana respectiva, in a o angaja/ colabora ? :?:
Ma tem ptr viitorul copiilor din ziua de astazi .....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns