pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
geppetto
- veteran

-
Nemernic scrie:rine scrie: ce te faci cu obletii ca aia mor numai daca te uiti la ei?
Cati obleti prinzi intr-o partida de stationar..... si cati bibani, de exemplu .. ?! ....

Depinde unde pescuiesti. N-am pescuit niciodata special obleti. Intra din cand in cand la vierme in prima parte a partidei. Si biban, daca nu pescuiesti special pentru el intra rar. Anul asta cred ca am prins 2 bibani in 6 partide, tot la vierme

Prefer sa prind oricum pestele asta la pluta. E greu cu juvelnicul ca trebuie sa fie mare daca vrei sa-i pastrezi sa-i cantaresti la sfarsit. Daca n-au spatiu mor, sunt cei mai sensibili pesti.
-
kzoli
- veteran

Legal poti sa retii cam 1,5 T de peste pe an

... pentru 30-50-sau stiu eu cati roni ..... (1 zi max 5 kg -365 zile -60 prohibitie =1525 kg ).
Deci e pescar sportiv cine respecta dimensiuni minime si retine 1,5 T peste pe an .... cat despre C&R , e eficient numai pe lacuri unde sunt restrictii si paza adecvata ...in rest rar ca corbul alb .

-
crysst
- veteran

kzoli scrie:Legal poti sa retii cam 1,5 T de peste pe an

... pentru 30-50-sau stiu eu cati roni ..... (1 zi max 5 kg -365 zile -60 prohibitie =1525 kg ).
Deci e pescar sportiv cine respecta dimensiuni minime si retine 1,5 T peste pe an .... cat despre C&R , e eficient numai pe lacuri unde sunt restrictii si paza adecvata ...in rest rar ca corbul alb .

Multumesc kzoli!
-
kzoli
- veteran

nemeti_k scrie:vezi , nota ti-o dai singur

Nu se pune ! Calificativul o da altii ptr. noi si noi ptr altii ... ca altfel toti ar iesi pe primele locuri ceea ce e o utopie ...
-
rine
- veteran

kzoli scrie:nemeti_k scrie:vezi , nota ti-o dai singur

Nu se pune ! Calificativul o da altii ptr. noi si noi ptr altii ... ca altfel toti ar iesi pe primele locuri ceea ce e o utopie ...
ca si calculul tau

chiar sa prinzi in fiecare zi?atunci ai castiga si la loto saptamanal

-
Nemernic
- veteran

crysst scrie:
Multumesc kzoli!
Asteptarea apei la moara ....
p.s.: acum sari pe cai si fuga la balta

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
kzoli
- veteran

rine scrie:kzoli scrie:nemeti_k scrie:vezi , nota ti-o dai singur

ca si calculul tau

chiar sa prinzi in fiecare zi?atunci ai castiga si la loto saptamanal

Nu am zis ca prinzi atat !
Am zis ca atat e permis de lege , max 5 kg /zi , prin metode sportive si dimensiuni legale ... sunt vre-o 300.000 de pescar sau cati o fi ,daca fiecare prinde numai 3 kg pe zii de unde sa mai fie peste ?.....
Calculul e corect si simplu ,ca unii pescuiesc doar un sfert sau mai putin si prind cat prind e alta poveste .
... Eu personal pescuiesc in medie cam 20 ore pe saptamana ... (2-3 ore pe zii si mai mult in weekenduri )
Prind cat prind ,dar mai mult nu prind

, retin doar cateva exemplare ,care erau prea flamanzi si n-ar supravietui dupa eliberare .
-
crysst
- veteran

Nemernic scrie:crysst scrie:
Multumesc kzoli!
Asteptarea apei la moara ....
p.s.: acum sari pe cai si fuga la balta

exact asta asteptam ca sa plec pe balta....un impuls de la un veteran...Eu cred ca am devenit inamicul nr 1 doar pentru ca am deschis acest topic...ca sa va spun cam ce rapitori am prins si retinut in viata mea:
2 salai cam la 1kg si jumatate, 1stiuca la 6kg, 2 in jur de 3 kg, cam 10 in jur de 1kg si cateva stilouri nu mai mult de 5 si 2 somotei unu la vre-o 3 kg si unu cam 2 kg....chiar vi se pare ca eu sunt de vina pentru disparitia pestilor din ape?
-
Nemernic
- veteran

crysst scrie:....chiar vi se pare ca eu sunt de vina pentru disparitia pestilor din ape?
1- Felicitari ptr capturile scoase pe mal.....
2- Nu te-a invinovatit nimeni, nu inteleg de ce te simti atacat ?! ...
3- Noi vorbim aici de retinerea/ eliberarea pestilor subdimensiuni
4- DA ! Sunt si pescari TOTAL C&R, pe care, eu, ii inteleg... si daca sunt oameni care nu-i inteleg pe cei total C&R .... problema lor
5- Ma repet !! Nimeni nu te-a atacat personal.... probabil din cauza ca s-a generalizat, te-ai simtit .. nu stiu cum
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
crysst
- veteran

Nemernic scrie:crysst scrie:....chiar vi se pare ca eu sunt de vina pentru disparitia pestilor din ape?
5- Ma repet !! Nimeni nu te-a atacat personal.... probabil din cauza ca s-a generalizat, te-ai simtit .. nu stiu cum
nemeti_k a scris:
prietene tu sa nu confuzi ce fac altii pentru mancare se numeste pescuit sportiv. daca tu nu intelegi rostul la C&R nu mai trebuie sa si argumentezi ce esti si ce poti de fapt
pacat ca trebuie sa traiesc cu oameni ca tine in tara asta de rahat!
Daca asta nu e atac personal......