pescuit catch & relese
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
pentru "nemernic" ....cred ca tiparii sunt pe cale de disparitie...pe vremea lui "Ceasca" tin minte ca nu se punea acentul pe poluare si mediu deloc, iar ciobanii vara isi spalau oile pe ce vale sau rau apucau...atunci am vazut pe valea de langa casa prima si ultima data tipari si de 30cm...erau de un gri albastrui si cu dungi negre...acum pe valea respectiva doar rate si gainat...cat incape...
acum 6sau 7 ani cherhanaua de la mila23 (iorom) refuza pestele sub dimensiune.pescari au devenit si ei selectivi ca nu aveau ce face cu el decat sa-i dea la turisti.dar a fost numai un an.daca n-ar primi magazinele asa ceva ar fi ok.legea nu se aplica si la comercializare?unde sunt inspectorii de la mediu?daca ar da amenzi babane la ultima veriga nici n-ar trebui sa mai umble pe teren prin balti .si nu sa-ar mai scoate legi tampite cum e aia cu pescuitul de noapte in disperare sa stopeze braconajul.apropo:cati dintre noi sunt contraventionali pe tema asta?Ilarion scrie:Pentru ca exista legi in care se specifica dimensiunile minime ale pestilor si ale altor vietuitoare acvatice, care pot fi pescuite in apele de suprafata din Romania.crysst scrie:inca o data incepeti sa o luati usor pe aratura....ca nu e pescar ala care nu elibereaza...etc....mai fratilor nu uitati ca de mii de ani pescarul pescuieste peste sa manance....de ieri a aparut fenomenul C&R...si gata nu esti pescar adevarat daca nu dai drumu???? de ce considerati voi ca daca cineva nu e ca voi atunci neaparat e persoana negativa? De ce voi sunteti pescari adevarati iar ceilalti sunt traistari, tigani (e unu cu haoleuuuuu), manelisti....etc? Chiar nu credeti ca puneti etichete cam repede?
cineva ti-ar raspunde: De nevoieNemernic scrie:Acum cateva mii de ani ... lumea nu purta haine... acum de ce poarta haine ?!
Este exact ca si in faza asta:http://www.youtube.com/watch?v=FHtSF1iunhY

se pare ca ne meritam soarta ca suntem priviti de cei din afara ca niste....
prietene tu sa nu confuzi ce fac altii pentru mancare se numeste pescuit sportiv. daca tu nu intelegi rostul la C&R nu mai trebuie sa si argumentezi ce esti si ce poti de fapt
pacat ca trebuie sa traiesc cu oameni ca tine in tara asta de rahat!
prietene tu sa nu confuzi ce fac altii pentru mancare se numeste pescuit sportiv. daca tu nu intelegi rostul la C&R nu mai trebuie sa si argumentezi ce esti si ce poti de fapt
Anul trecut tatal meu m-a rugat sa-i aduc o stiuca (marlita) acasa : am iesit la pescuit si am prins 2 marlite. Am scos ruleta pe malul lacului si le-am masurat : una avea 38 iar cealalta 41 de cm. Pe cea de 38 de cm am eliberat-o iar pe cea de 41 am dus-o acasa. A fost una din cele 3 marlite duse acasa (asta de 41, alta de 40 cm si una de 52 cm) din peste 100 prinse in decursul a 6 luni de zile.Ariann scrie:la stiuca trebuia impusa sau schimbata dimensiunea legala la 50 de cm.Oricum nu se respecta nici asta de 40.Doar nu vin cu metru dupa ei sa masoare daca are 37 de cm sau 41 de cm.tot in plasa si acasa.....gratarul e incins!
www.pentrupescuit.ro
Sunt de parere ca ar trebui sa procedam si noi cu asa-numitii "pescari" ... macar pietrele sa-si atinga tinta .. acolo unde au pluta....burtea scrie: daca te prind in afganistan ca inseli consoarta te omoara cu pietre.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Prietene.....o dadusi in stamba....ai grija cum te exprimi ca nu ti-am zis niciodata ca imi pare rau ca existi pe lume.....e posibil ca eu sa aduc omenirii un folos mult mai mare decat tine chiar daca nu eliberez pestele pe care il prind.....e posibil ca tu sa eliberezi pestele care il prinzi dar sa fii pedofil...sa iti placa copii.....sa nu intram in chestii din astea de finete.....sa ne rezumam la discutii ca pana la urma asta avem aici...un forum de discutii....vrei sa faci ceva in privinta faptului ca exist pe lumea asta....ma gasesti in Alexandria, am un service GSM in magazinul Crinul Vechi....nu ai cum sa ma ratezi.nemeti_k scrie:se pare ca ne meritam soarta ca suntem priviti de cei din afara ca niste....