PASTRAVUL LA NATURALE ? ILEGAL DA ...DAR SI IMORAL ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 08 Apr 2006, 02:37

Serbanele, lasa-i sa dea linistiti si cu 20 de lansete..! Dupa cum a fost apa anul-trecut si la greutatea cu care aruncau ei , aveau toate sansele sa prinda ...mineri !!! Sa dea Domnul ca si anul acesta nivelul barajului sa fie cu aproximatie , la "nivelul critic" ! Nu vreau sa fiu inteles gresit , nu-mi doresc inundatiile prin care am trecut cu un an in urma , dar putini sint cei care cunosc topografia lacului Vidra, asa ca pot sa arunce linistiti si cu mai mult de 10bete!!! Sa stii ca padurarii de acolo sint foarte exigenti si daca tu ai prins o zi in care se pescuia "fiecare cum poate" , asta inseamna ca au avut probleme majore cu padurea s-au cu altceva mult mai important decit lacul ! La Vidra, padurarii ,nu sint pe post de paznici ai lacului , totul se rezuma la bunul simt al celor ce "bintuie" astfel de locuri . Te asigur ca in momentul in care esti surprins cu mai mult de 2 bete, poti avea probleme serioase !!! I-ti spun astea,deoarece pescuiesc pe Vidra, impreuna cu citiva prieteni, din "timpuri imemoriabile" si am vazut de nenumarate ori de ce sint in stare responsabilii de acolo !!! Pentru ei , legea e lege ! si... nu vor s-o incalce sub nici o forma ...
Eu sint spinner , nu ma deranjeaza "statisti" (decit moral, daca uneori impinzesc apa cu "bratul" lor de bete ), pescuiesc din barca acolo unde se poate, si i-ti spun sincer ca nu-si au rostul contradictiile pe tema "pastravul la naturale" ; anul trecut , de exemplu, impreuna cu amicii mei de pescuit , in timp ce pe mal vedeam zi de zi o groza de "statisti", am avut ideea de a cintari fiecare , capturile unei partide . N-o sa-ti vina sa crezi , dar dupa 2zile de pescuit numai la blinker ,daca retineam totul, am fi depasit usor 15KG. de curcubeu (per/persoana)!!! Datorita faptului ca produc blinker-e, nu as vrea sa fiu inteles gresit , nu-mi fac reclama
pescuiesc si cu BerTi si am intilnit cazuri in care s-au dovedit f. eficiente. Nu vreau subliniez (fara reclame!) decit faptul ca "are balta peste" , numai sa stim sa-l prindem .

Cati

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 08 Apr 2006, 02:48

Ilie , cunosc mai multi "sibieni" care sint in fiecare saptamina la Vidra si Oasa; ai putea sa testezi valoarea lacurilor de acolo .
nu am inteles prea bine , cind ai spus despre Gura-riului , te-ai referit la Riul-Mare-Retezat ?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Apr 2006, 09:31

Gura Raului e un lac de acumulare pe raul Cibin in apropierea Sibiului.
Cleanul si bibanul fac legea, pastravul e din ce in ce mai rar

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Apr 2006, 15:56

Coada barajului unde intra Riul-mare.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 10 Apr 2006, 00:46

Dupa deschidere , poti sa mergi la ultimul baraj de la Riul-Mare-Retezat; acolo sigur nu ai sa fii dezamagit ! daca iarna este mai lunga ,si inca se mai vede zapada in Retezat , deschiderea la pastrav o fac in alta parte .Si penultimul baraj (in care ai pescuit) are pastrav, am vazut "uriasi" scosi de acolo , mai rar, dar am vazut ! Problema e ca nu se insista asupra barajului respectiv cauza fiind inmultirea in exces a cleanului .

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 10 Apr 2006, 01:04

Tavi , multumesc pentru precizare; nu am pescuit niciodata pe lacul despre care mi-ai zis , cauza fiind tot suprapopularea cleanului. Mi-au explicat cum stau lucrurile pe acolo , citiva baieti din Sibiu . Sa nu crezi ca nu-mi place pescuitul la clean ; dau cu cea mai mare placere dupa tot ce ataca artificiala dar, dupa mine, pescuitul pastravului la blinker ,ramine cel mai palpitant pescuit.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 10 Apr 2006, 09:23

Cati,
te rog spune-mi si mie cine gestioneaza barajele din Raul Mare-Retezat si unde platesc chitanta si cat costa pe zi. Mersi mult.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 12 Apr 2006, 02:24

Serbanele , ultimul braj de la Riul-Mare , are numai pastrav indigen; ca sa ajungi la el , din Hateg ,mergi inspre 'SINTAMARIA-ORLEA si tii drumul inainte pe linga cele trei baraje de mai jos; cind ajungi la penultimul baraj , in coada , te poti interesa unde se poate plati autorizatia, oricum undeva in apropiere , pe stinga (in sensul tau de mers)este un canton; te mai poti interesa si la un bar in zona(daca nu te descurci).Autorizatia luata de acolo e valabila numai pentru barajul respectiv si pentru piriul Riul-Mare. Pina la ultimul baraj mai ai de mers in jur de 30-40min. cu masina , drumul e destul de bun. Odata ajuns la ultimul baraj, te opresc gardienii de acolo si i-ti spun ei unde poti plati taxa; anul trecut a fost de 200000lei/zi . barajele sint gestionate de Rom-Silva (daca nu ma insel) .Eu de regula scot autorizatie valabila pe tot sezonul, ce ti-am spus despre taxa , stiu de la prieteni , uni asa procedeaza.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 12 Apr 2006, 07:55

Mersi Cati pentru informatii, imi sunt de folos. Desi sunt din Bucuresti poate ca prin iunie ma incumet sa merg spre Hateg cu masina, sper sa ma si pot caza (cu nevasta si in conditii decente) prin zona lacului. Trebuie doar sa fiu atent la vipere, am inteles ca sunt mai multe ca pastravii.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 12 Apr 2006, 23:37

Serbane, cazare poti gasii la una din casele de vacanta pe care ai sa le vezi in drumul tau spre ultimul lac , din pacate aici nu pot sa te ajut , eu dorm in cort , pe marginea apei.Despre vipere , nu-ti face probleme , ocoleste pe cit posibil stincile golase expuse mai mult timp soarelui si...ai totusi grije unde calci ! Daca vrei sa vezi vipere , mergi la Oasa , acolo este un fel de "MECA" al viperelor !!! Aici gasesti cazare asa cum i-ti doresti tu la motel OASA chiar in marginea lacului , preturile sint foarte mici , taxa pe lac , tot 200000lei , (ceva mai mare decit o noapte de dormit la motel !!!).Zona este foarte frumoasa, (Valea Frumoasei , Sadoveanu , Ionel Pop etc.) ai ce sa vezi , acces la lac si la pescuit pe piriu mult mai interesant .
Daca esti interesat , da-mi un mp. , i-ti pot da mai multe informatii cu privire la traseu si cazare .

Scrie răspuns