pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Leba
- veteran

-
Sorin scrie:o sa-l eliberezi.
crezi, sorin?

eu am mari dubii:evil:
sau meri dupa el si-l obligi la C&R cu o pusca...

-
Sorin
- Moderator

eu sper

.
e mai greu pana eliberezi primul peste mare .p'orma e a doua natura
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Serbanel
Sorin, mersi ptr incurajari. Leba, vad ca esti adeptul metodelor dure, leniniste, de constrangere. Dar, de curiozitate, ce trebuie sa gandesti ca sa poti elibera unuyl mare? Cum sa fac sa nu imi vina rau de ciuda dupa aceea?
Sorin, tu ai dat pe Capra si pe Buda? Merita incercat, macar pe Capra ca e mai accesibil, cu taxa platita la Curtea de Arges nu ai probleme indiferent ca dai la naturale sau la artificiale. Dar pestii tot ti-i masoara, cu palma, nu cu ruleta!
-
ss
- senior

-
Leba,
Am putea avea surprize cu amicu' Serbanel, dupa cate stie despre pescuit, mai mult face pe nebunul si aplica pe noi psihologia inversa, s-ar putea chiar sa-l elibereze...
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
-
Sorin
- Moderator

Serbanel scrie:Sorin, mersi ptr incurajari. Leba, vad ca esti adeptul metodelor dure, leniniste, de constrangere. Dar, de curiozitate, ce trebuie sa gandesti ca sa poti elibera unuyl mare? Cum sa fac sa nu imi vina rau de ciuda dupa aceea?
Sorin, tu ai dat pe Capra si pe Buda? Merita incercat, macar pe Capra ca e mai accesibil, cu taxa platita la Curtea de Arges nu ai probleme indiferent ca dai la naturale sau la artificiale. Dar pestii tot ti-i masoara, cu palma, nu cu ruleta!
nu , n-am ajuns desi e cam la o zvarlitura de batz de acasa ....dar o sa ajung eu
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
ss
- senior

-
Si inca o idee: la ce limbarita are Serbanel ( 144 mesaje in 2 sapt ), tare mi-e ca mai tre' sa-l cautam si sub alt nume pe forum, ca prea a aparut din neant sa faca dresura de elefanti cu noi...
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
-
Leba
- veteran

-
Serbanel scrie:Sorin, mersi ptr incurajari. Leba, vad ca esti adeptul metodelor dure, leniniste, de constrangere. Dar, de curiozitate, ce trebuie sa gandesti ca sa poti elibera unuyl mare? Cum sa fac sa nu imi vina rau de ciuda dupa aceea?
metodele dure dau rezultate imediate. de aici pana la lenin e distanta mare. daca as avea cu cine vorbi as fi spus-o altfel. dar se pare ca nu am. eee, mai stii?:roll:
sentimentul dupa eliberarea unui peste poate contine si o umbra de regret dar este acoperita de feeling.ul ala sublim, ca ai facut o chestie super. utila si, de ce nu chiar placuta.
tot de la educatie pleaca.
foamea vs. bun simt.
-
eugen
- veteran

pe chitanta pe care o luai cand plateai taxa in curtea de arges nu cumva scria ca-i pentru lacul vidraru? mi-e ca ai pescuit nu doar imoral ci si ilegal pe capra.
altfel, ce sa zic. nu cred ca-i chiar asa de dramatic. nu stiu daca o sa mai apucam noi vremurile alea, dar n-au cum sa nu se trezeasca astia, ii imping lucrurile de la spate.
partea proasta e ca in loc sa se prinda pastravi adevarati se vor prinde ciortani pistruiati cu coada lata, nascuti in pastravarie si eliberati pe rau sa-i prindem noi.
italienii si francezii care-i tot intzeapa la viermus si camole sa nu crezi ca iau peste scump, natural born wild. no way baby, pentru ala dau bani grei si merg sa-l prinda in slovenia, cehia, polonia.
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
apropo de
Camole, am vazut intr-o iarna o partida la clean la Camole, cu 11 kg. de peste din 9 cleni! o momeala absolut irezistibila, pt. cine poate sa si-o procure!

-
Serbanel
Eugen, ai dreptate ca pestii rezultati din populare sunt slabi calitativi in comparatie cu cei salbatici. Au aripioarele tocate, corpul puhav, mai bolnaviciosi...in plus pot fi purtatori de boli contagioase daca nu le e verificata starea inaimnte. In Franta se prindeau in paraie curcubei de crescatorie eliberati in aprilie cu cisterna, inainte sa se deschida sezonul. Saracii, fiind obisnuiti cu omul, ramaneau grupati cate 3-4 si se aruncau la prima momeala vazuta. Un pescar poate prinde 3-4 pesti la o singura cascada si fara sa se ascunda cine stie ce... Dupa ce se termina tot, prin iunie, se face alta populare dupa care iar se prinde tot si iar.... Noroc ca au bani si pot popula mai mult decat prind pescarii.
Permisul pe o zi luat de la Ocol Silvic Curtea de Arges era ptr Vidraru dar mi s-a spus ca e valabil si ptr Raul Capra pana la Piscul Negr cu conditia ca per total sa nu deapsesc 10 pastravi pe zi. Nu m-am putut abtine si am depasi zona Piscul N. urcand mai sus, desi mai scria ceva gen Pescuitul Interzis. Oricum aveam autorizatia.
Dar de ce intrebi, tu stii ca nu ar fi voie anul asta pe Capra? Ciudat, ptr ca Buda deja e interzisa.