PASTRAVUL LA NATURALE ? ILEGAL DA ...DAR SI IMORAL ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 31 Mar 2006, 13:37

aia din curtea de arges nu stiu ca sunt obligati sa dea si pentru capra, de cand se stiu ei dau doar pentru vidraru. e drept, cand stateam acolo, noi din oras nu mergeam decat pe lac, raul nu interesa pe nimeni. imi pare rau ca s-au schimbat lucrurile taman acum.

altfel, nu ma mir ca tie ti-au zis ca ai voie sa dai cu fitzuica de vidraru si nici ca ai dat pe portiunea unde era interzis. noua ne-au zis ca nu si nu. asta fiindca am facut prostia sa le spunem ca vom da la musca, legal.

si din cauza asta nu mi se pare ok discutia asta, ca vai doamne amatorii de pescuit la viu sunt oprimati de sistem. chiar nu sta in picioare argumentul. e tocmai pe dos in tara asta.

de multe ori am vazut oameni cu o sigura lanseta trasi la raspundere pe dunare sau alte ape, chiar dusi chiar la sectie, cand in acelasi moment la 200m mai incolo era o mare plasa sau 10 care dadeau la japca la sincron sau altii cu triplul numarului de lansete permis de lege si asa mai departe.

pe buda e interzis de multi ani.

si cu asta gata, timpul de frecat menta la birou a expirat.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 31 Mar 2006, 13:48

Eugen ,
discutia nu era ca ar fi oprimati de sistem .....
ce am vrut eu sa intreb restul lumii , sa ma rog , sa supun atentiei e ca , in mod normal, nu as da in cap unui pescar cu o lanstea in mana vazandu-l ca da la viu , sau cu mort manie sau carabete.....
i-as da macar o sansa sa demonstreze ca nu e un traistar , braconier etc....
cum era la americani : vedeai un om si intai il impuscai si abia apoi il intrebai ce vrea....
asta am vrut sa se evite
ca la noi , majoritatea cred din cei care dau la viu sunt de o caliatate indoielnica e f clar si pentru moment legea e f buna , numa de s-ar si respecta .
nu vreau insa sa se cada in exagerari si etichetari gratuite ......
faptul ca si altii pot fi civilizati si normali chiar pescuind la naturale , ma face sa cred ca simplul fapt in sine ( genul de pescuit ) nu e vinovat de cele intamplate la noi ...ci mai degraba felul omului .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 31 Mar 2006, 14:51

hi hi hi.

sorine, lasa-ma tata ca am inteles foarte bine despre ce se discuta.

pana una alta, singurul argument la care ati apelat voi sa va aparati pozitia este ca afara se face asta. cam subtire. acolo se face asta numai in anumite locuri si numai fiindca ies bani si banii sunt refolositi pentru a intretine un bisnis profitabil, care nu afecteaza septelu' de pastrav. la noi nu se poate pune problema asa.

am mai spus asta la primul post al lui serban, voi sunteti de acord fiindca nu va intereseaza. daca imi amintesc bine, parca pe noi toti ne deranjau asta vara in dobrogea baietii cu cate 10 lansete la gingirica de care n-aveam loc, inclusiv pe tine, si era ditai complexu razlem sinoe. nu c-ar fi vreo problema ca oricum nu e concurenta reala asta, da' pur si simplu au asa o pasiune sa pazeasca apa pe locurile bune si ocupa spatiu inutil. pe un rau chestia e mult, mult mai enervanta.

altfel, normal ca si tu ai dreptate. eu nu i-am dat niciodata in cap nimanui care pescuieste altfel, imoral, ilegal sau mai stiu eu cum. nu fac politie, nu-mi bat capul sa le inteleg psihologia si nu ma intereseaza in mod normal. nici eu nu respect 100% legea intotdeauna. dar daca interfereaza cu mine direct si eu stiu ca am dreptate, apai am tot dreptul sa-mi sara capacele. tot respectul pentru oamenii cu rabdare si intelegere, asa ca tine cand e vorba de un subiect care nu te intereseaza, practic vorbind.

ei bine, eu nu-s asa intelegator si pozitiv ca tine. ma cam seaca unii si altii cateodata si numa' pentru ca fac parte din decor. imi amintesc cu mare placere o partida pe care am facut-o pe olt, cu cainele in lesa de 30m. aia a fost singura data cand am dat absolut singur sub baraj. era fix pe locul unde am fost cu costica de se socase de atatia plasari la un loc si-l intreba pe ala daca n-are job. la munte eu merg foarte rar din lipsa de timp, dar acolo cainele totdeauna e liber. :)

tinand cont de toate chestiunile astea, discutiile din ultimul timp apropo de rame si pastrav, faptul ca avem un topic deschis despre pescuitul la pastrav de lac cu naturale, astea mi se par de www.haisadamsinoilapeste.ro.

asta e parerea mea. nu ma supar ca nu sunteti de acord si nici ca nu sunteti in stare sa ma combateti cu argumente care sa stea in picioare. whatever...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 31 Mar 2006, 15:02

ma , tu stii cat iubesc io specia de stationaristi :D
uite n-am caine da fac io rost cumva :D
nu la aia ma refer care stau cu betzele la rama ....anu trecut am fost la Vidra cu Ovidiu14 si ne-am pozat langa un manunchi de vreo 15 lansete .
nu de astia e vorba .
dar....
am vazut francezi pescuind pe lacuri glaciare de la ei ( nu cred ca populeaza pe acolo ) cu boisteni la mort manie ....nu i-as da in cap unuia pt asta .
La fel unu in canada folosea neste combinatii de rame si rotative de te durea capu.....iar nu l-as impusca pt asta .....

la asta ma refer , si nu-mi mai aduce aminte de constanteni si gingirici ca dau acu in benga :D
pescuiasca si el va

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 31 Mar 2006, 15:23

hai sa rasturnam un pic situatia. sa zicem ca meri in franta maine, ai 3 zile de stat intr-o zona unde se pescuieste exclusiv la naturale si nu te lasa sa dai la vobler. ce-o sa faci, dai la vobler si iei amenzi de su de euro? despre asta e vorba tata. spre deosebire de aia de i-ai vazut tu pe casete, cei pozati de tine cu ovidiu la vidra nu aveau ce cauta acolo. punct.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 31 Mar 2006, 15:32

ce as face?
le-as umple frigideru de carne , mama lor de stupizi :D ....da la naturale nu as da si probabil m-as duce pe un stadion poate vad un meci de fotbal :D
pescuiasca si el va

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 01 Apr 2006, 05:29

Dupa cite vad eu, uriasul domeniu al pasiunii noastre comune nu a scapat de perturbarile iscate din constinta celor mai multi purtatori de undita ; de la o biata rima insirata pe cirlig , am ajuns la defriseri ! da , consider ca in privinta asta lucrurile au cam luat-o razna... nu am apartenenta politica dar , prea des am auzit expresia (printre 'oamenii verzi ') : "aia au fost cum au fost dar astiea sint pusi pe capatuiala" !!!
Incercarea de a stabili normele unei conduite care sa ne faca viata sociala cit de cit suportabila e privita cu ostilitate de cei in cauza. Eu cel putin m-am saturat de sfaturi povete si atentionari venite din toate partile iar de aici si pina la incalcarea legii nu mai este decit un pas pe care din pacate il vad trecut ingrijorator de des . Am avut si avem una din cele mai complexe legi de protejare a mediului inconjurator ( litera moarta ptr. unii ) dar in stadiul in care se afla societatea romineasca , vad posibila amenda de 10 lei data unuia care fumeaza intr-un loc public pe cind fraudele provocate de asazisi ecologisti facuti 'dupa ureche' ramin un mister . In aceasta privinta suprematia o detin tocmai acei elaboratori de legi care pe deasupra mai sint si platiti sa le vegheze . Si iata ca incet , incet , iese in evidenta faptul ca principalii aparatori ai mediului sint aceeia pe care pasiunea lor si nu obligatia ii face sa traiasca si sa respecte timpul liber petrecut in sinul naturii . Dupa lege pescuitul pastravului cu naturale este ilegal in Romania ,dar mai ilegal este faptul ca acceptam cu prea multa usurinta unii ' colegi de breasla ' care minati de instincte neanderthaliene ingramadesc la picioare cit mai multe capturi ; mai mult decit atit ,nu odata sintem nepasatori la vederea "fileurilor , sforior si a altor minuni din astea , multumindu-ne ca le-am vazut si nu am 'agatat'.Exterminarea unor astfel de mentalitati este extrem de grea ptr. ca cere mult timp si in epoca in care traim "Timpul nu mai are rabdare'.Sint adept convins al artificialelor dar atunci cind pescuiesc pe un piru care prin topografia locului nu-mi permite oscilanta, rotativa, etc. , folosesc cu incredere rime s-au corobeti si nu vad nimic ilegal atita timp cit respect masura si cantitatea admisa !!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 01 Apr 2006, 14:21

[quote="Cati"] pescuitul pastravului cu naturale este ilegal in Romania ,dar mai ilegal este faptul [/quote]

Pai tocmai aici ii , noi , pentru ca asa sintem noi , consideram intodeauna ca sintem mai putin ilegali decit altii . Ilegal ii ilegal si cu asta basta . NU SE DISCUTA !

Ca de obicei , tot ce vine din Vest ajunge la noi intr-un alt mod, inclusiv release-u asta .

Eugen ( ce naiba cauti tu in discutii din astea ! ) ,ai putea sa-mi faci o favoare si sa pui postu ala de pe privat , referitor la pescuitu in Vest , nu de alta da eu nu stiu cum se face si nu am acuma vreme sa-l scriu din nou . Ala cu preturile si cu amenda .

Fir Intins!!!

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 01 Apr 2006, 23:49

am pescuit la Gura-riului cu speranta ca voi prinde si pastrav nu doar clean(intradevar frumosi) dar nu am reusit.eu dau doar cu artificiale,asa mi-i se pare corect cu toate ca mai sunt persoane chiar de la baraj care pun tot felul de pripoane la pastrav cu naturale.Cica ar mai si prinde.Eu m-as bucura sa-i vad si la artificiale.Din pacate cred ca pastravul aici tinde sa dispara.Imi poate spune cineva o locatie aproape de sibiu unde a-si avea sanse la pastrav? :roll:

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 03 Apr 2006, 08:14

Vad ca sunt destui pecari de pastrav care considera normal sa dea si la artificiale si la naturale in functie de conditii. Daca se incadreaza in limitele legii privind nr de capturi si talia e OK. In schimb, cei care dau in lac de munte cu 10 lansete... e chair ciudat! Lasa ca e si dificil sa manevrezi atatea scule, daca vine unul mai mare ti le incurca la greu! Cel mai bine ar fi sa aruncam in Vidra crengi, sarme si alte "chestii" mai ecologice, langa mal ca sa isi agatze aia monturile. Stiu pe unul care a pus sarma ghimpata ancorata din loc in loc pe fundul unor cascade, pa un parau, ca sa isi agatze carligele altii. El in schimb, stia pe unde sa manevreze ca sa nu se prinda...

Scrie răspuns