PASTRAVUL LA NATURALE ? ILEGAL DA ...DAR SI IMORAL ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Brata Sorin
utilizator nou
utilizator nou

Pastrav la naturale,ilegal da?... dar si imoral?

Mesaj de Brata Sorin » 13 Apr 2006, 14:17

Serbanel. Daca vrei cazare in Retezat, incearca sa treci de baraj, pe partea stinga a acestui-a, mergi spre Rotunda in rezervatie. E un peisaj superb, aer tare, si cazare la fosta cabana a lui Ceausescu. Imi pare rau, dar nu stiu cum se pot face rezervari acolo, poti totusi sa incerci si iti garantez ca merita. De la coada lacului nu mai e mult pina acolo.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 13 Apr 2006, 14:48

Mersi mult ptr sfaturi. De-abia astept sa pot pescui pe Raul Mare, am auzit atatea despre apa asta....banuiesc ca e mai bine sa dau in amonte de Clopotiva. Mai rau e ca ma tem de vipere dar tot in pantaloni scurti si adidasi o sa merg la pescuit, eu nesuportand cizmele de cauciuc. Dar pe albia raului nu vin vipere, stiu ca nu iubesc deloc apa.

Brata Sorin
utilizator nou
utilizator nou

Pastrav la naturale? Ilegal da?...si imoral?

Mesaj de Brata Sorin » 13 Apr 2006, 15:32

Serbanel. Cu cea mai mare placere. Te contrazic insa. Am patit-o cu o vipera chiar cind iesea-m din apa numai in slip si cu picioarele goale. Dar daca esti atent si nu o sperii nu iti face nimic. Nu stiu care e mai speriat? Vipera, saub omul care se trezeste nas in nas cu ea. Cit despre pescuitul pe Riul Mare, daca nu esti muscar, dute mai bine pe barajul despre care am vorbit. Pe riu sint numai pesti mai mici, si nu or sa ofere nimic spectaculos.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 14 Apr 2006, 02:07

Sorin, acolo la fosta cabana a lui Ceausescu , ai sanse de 1/1000 sa gasesti cazare , tot timpul e "ful "de turisti; rezervarile se fac cu mult timp inainte, si preturile , din cite am inteles eu sint c-am piperate.Asta e motivul pentru care l-am indemnat pe Serbanel sa caute cazare la una din casele de vacanta de mai jos. Si pe piriu mai sint pastravi frumosi , anul trecut un prieten de-al meu , plictisindu-se de lac , a coborit pe piriu si in citeva ore a luat la rotativa aproape cit prinsese intr-o zi jumatate pe lac, 5-6buc. se apropiau binisor de 40cm.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 18 Apr 2006, 07:41

Unde i-a prins? Pe Raul Mare in amonte sau in aval de lacuri? Adica am voie sa dau si spre izvoare, in zona mai salbatica? Daca spui ca sunt pastravi de 30-40 cm in rau, e f bine merita incercat.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 18 Apr 2006, 22:35

Serbane , i-a prins mai jos de Gura-Slata, de acolo in sus piriul a fost inchis de cind ma stiu eu ! da , mai sint pastravi de 30-40 cm , poate si mai mari , dar din pacate sint mai ...raruti..! Daca ii cauti in conditii normale de pescuit ii gasesti mai greu , in schimb , am vazut ca dupa o ploaie mai puternica , sa se tulbure apa si sa creasca piriul , scoteau unii la controversata rima , pastravi de toata lauda si nu din cascade , acolo unde ai banui ca stau , ci din apa de o palma ,doua , pe intinsatura , fara pietre s-au alte obstacole !!!

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 24 Apr 2006, 16:31

Am fost acum vreo 3 ani pe Riul Mare, dupa o pauza de mai multi ani. Pe riu am prins clean pastrav si...lipan. Intr-adevar nu mari, numai 5-6 buc sarite de 30, dar splendid. La vobler de 2,0cm. Dar pe vremuri era una din cele mai tari zone de pescuit. Si apropo de vipere, in spatele garii de la Sub Cetate pe un tapsan, sub padure, erau multe lacuste si dimineata in drum prindeam , ca pe vremea aia dadeam si cu naturale la clean. Am gasit o vipera cu corn de cca 35 cm. statea linga un stilp de curent de beton care inca nu era ridicat, era culcat si linga el vipera. Era amortita de racoarea diminetii, o dantelarie de piele, prietenul meu nu a crutat-o. Si linga apa, aval de Ohaba de sub Piatra, un prieten a gasit una chiar linga apa. Asa ca ...atentie mare chestia ca nu le place apa...nu stiu daca e chiar asa.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 24 Apr 2006, 17:19

Dady , nu era amortita ...pina si serpii dorm... depinde in ce perioada a anului a-ti gasit-o voi . Tot ce e posibil sa fi mincat cu putin timp inainte , nu a-ti observat daca zici ca prietenul tau , a ... Poate chiar napirlea daca zici de dantelarie .Am prins o "cornoasa " cu mina (multumesc Doamne) , am confundat-o cu unul de alun , dar cind am realizat ce am intre degete , am strins-o pina a "crapat" !!! Aviz amatorilor !!! : nu puneti mina pe serpi !!!

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 24 Apr 2006, 18:01

Nu napirlea, era atit de frumoasa si dabea se misca, am crezut initial ca e moarta. Doamne a fost ptima data cind am vazut pe viu asa ceva de la citiva centimetri. Poate ca daca ar fi ajuns soarele pe ea ar fi fost altceva. Dar sincer nu doresc sa mai am bafta asta. Am fost de sute de ori in zona si am pescuit tot ce se putea pescuii, dar intilniri de acest gen nu prea am mai avut. Am multe amintiri de neuitat, splendide. Dar atentie la serpi.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 25 Apr 2006, 08:14

Cati , mi s-a facut paru piele de maciuca , cand am citit ca ai pus mana pe vipera.....
nu stiu de unde treaba asta cu viperei nu-i place apa .....pe pietrele incalzite de soare din preajma apei exista toate sansele unui ''randevu''.....cizme de cauciuc , si ochii cat cepele!
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns