PASTRAVUL LA NATURALE ? ILEGAL DA ...DAR SI IMORAL ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Chiar asa, mare sansa a avut amicul Cati sa nu fie muscat. Desi se zice ca nu mori automat, mai ales daca esti tanar, cu masa corporala mai mare si sanatos, dar ramai cu sechele. Probabil ca supravietuiesti si fara antiviperin, dar cu conditia sa nu te muste de mai multe ori sau mai multe vipere. Cica trebuie sa bei alcool mai mult si scapi aproape sigur.
Daca vrei sa le mai omori din cand in cand ti se spune ca vezi Doamne sunt animale protejate (mai ales vipera cu corn) si risti sa iei amenda. Dar in zonele unde abunda (Apuseni, Herculane, Oasa, Buta) cred ca ar trebui rarite la greu...
Daca vrei sa le mai omori din cand in cand ti se spune ca vezi Doamne sunt animale protejate (mai ales vipera cu corn) si risti sa iei amenda. Dar in zonele unde abunda (Apuseni, Herculane, Oasa, Buta) cred ca ar trebui rarite la greu...
nu imediat , am inteles ca dai coltu in cateva ore , desigur depinde mult si de unde te musca .
da luand in considerare ca de obicei esti cine stie pe ce coclauri si un punct medical e departe si poti avea deloc rara surpriza sa nu aib astfel de ser .....
in cel mai fericit caz ramai cu un membru amputat .
aia cu alcoolu cred ca e tocmai invers .....alcoolul dilata vasele sanguine si ar facilita absorbtia mai rapida a veninului .
da hai sa nu mai vorbim de oribilitati d'astea
da luand in considerare ca de obicei esti cine stie pe ce coclauri si un punct medical e departe si poti avea deloc rara surpriza sa nu aib astfel de ser .....
in cel mai fericit caz ramai cu un membru amputat .
aia cu alcoolu cred ca e tocmai invers .....alcoolul dilata vasele sanguine si ar facilita absorbtia mai rapida a veninului .
da hai sa nu mai vorbim de oribilitati d'astea
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Alcoolul este total contra -indicat ; in cazul unei nesanse , recomandat cit mai putin efort fizic , improvizarea unui garou deasupra muscaturii si pastrata cit mai calma situatia , altfel...
Daca a vazut careva pe viu , cum arata coltii unei vipere , cita finete in injectarea veninului , cita transparenta , nu ar mai avea atitea repulsii , doar admiratie si respect fata de aceasta fiinta tiritoare !
VIPERA NU TE ATACA numai daca este fortata de imprejurari , nu se ascunde in cort asteptind sa te muste si fuge intotdeuna cind considera ca te-ai apropiat destul de amenintator de ea, asta in cazul in care nu ai calcat-o !!!
Daca a vazut careva pe viu , cum arata coltii unei vipere , cita finete in injectarea veninului , cita transparenta , nu ar mai avea atitea repulsii , doar admiratie si respect fata de aceasta fiinta tiritoare !
VIPERA NU TE ATACA numai daca este fortata de imprejurari , nu se ascunde in cort asteptind sa te muste si fuge intotdeuna cind considera ca te-ai apropiat destul de amenintator de ea, asta in cazul in care nu ai calcat-o !!!
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... &noImage=0
sau pt cei cu bani mai multi
mie imi plac astia
sau pt cei cu bani mai multi
mie imi plac astia
din ce-am citit, daca vipera e maricica si te musca intr-o zona bine irigata cu sange,un matur se pesteste cam in 2-3h. e buna aia cu garoul. am citit intr-o carte, de mult tare, ca se poate suge imediat locul muscat, pana nu se uscheste veninul spre zone mai delicate. dar tre' sa ai coaie pt. asta.
personal, dupa ce am campat o noapte pe vidraru meream catre ***' de ar' si m-am oprit pt. pipi. am iesit din sosea, pe niste stanci in jos ca sa-mi golesc vezica. cand m-am uitat in dreapta mi-a inghetat inima-n mine. 2 vipere cu corn stateau pe o piatra la soare, una mai mare si una mai mica. sunt absolut hidoase, n-am nimic cu taratoarele dar cum eram la vreo 2m de ele le-am vazut panoramic. in genere sunt un iubitor de animale, fie ele chiar si serpanei. dar astea....ooof!
asa intalnire nu-mi mai doresc vreodata!

personal, dupa ce am campat o noapte pe vidraru meream catre ***' de ar' si m-am oprit pt. pipi. am iesit din sosea, pe niste stanci in jos ca sa-mi golesc vezica. cand m-am uitat in dreapta mi-a inghetat inima-n mine. 2 vipere cu corn stateau pe o piatra la soare, una mai mare si una mai mica. sunt absolut hidoase, n-am nimic cu taratoarele dar cum eram la vreo 2m de ele le-am vazut panoramic. in genere sunt un iubitor de animale, fie ele chiar si serpanei. dar astea....ooof!
asa intalnire nu-mi mai doresc vreodata!
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
Acuma depinde si cum stai cand te musca. Daca stai rascacarat in iarba normal ce te poate apuca si de morcovel si atunci ma indoiesc ca poti suge rana si nici la prieteni nu ai obrazul sa poti apela... mori in pace.
Nu stiam ca pe Vidraru au aparut vipere, am auzit ceva de zona Balea dar eu nu prea cred. Stiu ca sunt in Oltenia, Banat, Ardeal dar nu aici in Muntenia (Fagaras, Bucegi - zone libere de aspide). Oricat de toleranti am fi, trebuie sa le mai starpim, nu de alta dar intra noaptea in cort si.... ne imputineaza.
Nu stiam ca pe Vidraru au aparut vipere, am auzit ceva de zona Balea dar eu nu prea cred. Stiu ca sunt in Oltenia, Banat, Ardeal dar nu aici in Muntenia (Fagaras, Bucegi - zone libere de aspide). Oricat de toleranti am fi, trebuie sa le mai starpim, nu de alta dar intra noaptea in cort si.... ne imputineaza.
Chestia cu suptul e foarte adevarata, numai sa ai dantura fara carii sau alte rani care pot sa singereze usor, ca in acest caz faci ceva mult mai rau, transferi veninul cu viteza in zona capului. Dar este ceva si mai socant, am avut un prieten care a fost muscat de un sarpe de padure la cca 1,5m, nu putea fi vipera, mi-a si spus ca era rosietic si nu era gros, facea clai de fin la munte. Afost transportat cu elicopterul la Timisoara si i s-a taiat tot bratul ca sa se poata scoate chisgurile de sige ce se formasera. Asa ca nu e de joaca si mai inet cu simpatiile astea periculoase, mai bine pastrati maximum de distanta posibil.
Serbanel scrie:Acuma depinde si cum stai cand te musca. Daca stai rascacarat in iarba normal ce te poate apuca si de morcovel si atunci ma indoiesc ca poti suge rana si nici la prieteni nu ai obrazul sa poti apela... mori in pace.

nu ai de ce sa le starpesti, daca esti atent si respecti teritoriul si mai esti si imbracat adecvat nu ai treaba. Eventual cand pleci spre o zona mai periculoasa poti sa-ti iei si un vaccin in buzunar.