pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

taicanoe scrie:din pacate si nalucile sunt tot un fel de momeala ca si viermusii ... doar ca sunt nitel mai scumpe

Corect !!!

"nitel" mai scumpe.

dar pentru 30 ron cumperi 1-2 kg de viermusi si iti ajunge un an intreg pe carlig

.... iar in anumite locuri poti sa lasi si 4-5 voblere, sau chiar mai multe, intr-o dupamasa .... fara sa vezi solz de peste

-
taicanoe
- veteran

-
pai multi ar vrea un rols sau un ferrari da daca nu se poate e bun si loganul

S'altare și bunăstare !
-
old_radu
- veteran

...nalucile
...eu le consider demult CONSUMABILE
...incercati sa ganditi la fel si veti elimina "stresul" ca la fiecare lansare aveti sanse sa agatati
..astfel va spori si randamentul capturilor , dar si ....cheltuielile...
...o alternativa ar fi sa incercati sa va confectionati singuri nalucile (voblere)
Scuze de "of-topic"
-
anem
- veteran

de cateva saptamani ma tot uit la un vobler si nu pot sa ma hotarasc daca ar merge incercat la avat sau nu ... pe vreme mai calduroasa ...
voblerul in cauza eu e un Deps Buzzjet Jr. ... un vobler care merge pe suprafata intr-un zig-zag mai larg decat al unui WTD normal si are o elice in coada ...
ar fi vreo 2 marimi diferite dar avand in vedere volumul pe care il are as tinde sa cred ca e mai OK cel mic pentru avat ...
l-a incercat cineva la avat? a prins careva ceva cu el?
numa bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
boistean
- veteran

-
d4md3od scrie:
voblerul in cauza eu e un Deps Buzzjet Jr. ... un vobler care merge pe suprafata intr-un zig-zag mai larg decat al unui WTD normal si are o elice in coada ...
cu alte cuvinte, un
propbait, nu?
am incercat si eu vara trecuta, putin si fara succes, un Heddon de vreo 7-8 cm si-un
Salmo Rover SRV7, dar nu dezarmez, mai ales ca le-am acordat prea putine sanse

-
anem
- veteran

boistean :
da, e tot un propbait dar asta are si o miscare destul de evidenta de stanga dreapta ... asta il difierentiaza de Rover Prop de la Salmo ...
din pacate cu Rover-ul ala cu elice nu am reusit sa prind inca nimic si in anumite situatii (intr-adevar cand nici la altele nu mergea) am insistat cu el chiar mult ... incercari cu siguranta vor mai fi ca nu e un vobler care se pierde usor

-
oby 1
- veteran

daca n-are urme de dinti(si n-are cum) se poate face si cadou
intr-un cerc de prieteni se poate intoarce la tine in citiva ani

-
ovidiu
- veteran

-
am prins niste avati (cred ca 40-50) in cateva iesiri e caldura mare la popper... era unul de la sebile cred... de 65mm parca
Se lanseaza frumos de tot cu un pp de 8lbs
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
catalin66
- veteran

Incercati si Salmo Pop . E mai prinzator ca Rover-ul , poppeie mai bine
Si inca ceva , incercati si dupa lasarea intunericului in locurile in care ati observat atacuri ziua .
-
anem
- veteran

nu stiu din ce cauza, dar inca nu am reusit sa prind nici un avat nici la poper si nici la orice alta naluca de suprafata ... e adevarat ca nici nu am dat prea mult in locuri in care se poate da cu un poper (curent prea puternic si nu aveai ce face cu el) si tocmai de aia ma uitam la Buzzjet-ul ala pentru ca ma astept sa mearga foarte bine chiar si pe curent mai mare nefiind nevoit sa il smucesc ca sa aibe o actiune buna si nici nu este necesara oprirea lui ca la poper ... cu siguranta cand se va incalzii putin pe afara o sa il incerc ...
ps : voi unde dati cu poper-ul la avat, banuiesc ca mai mult in zona malurilor sau in zone unde apa sta pentru ca mie mi se pare imposibil de manevrat un poper pe curent si eu de obicei acolo caut avatul