La ce prindem cel mai bine avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 20 Sep 2010, 22:27

mariusw scrie:@d4md3od...Dorado Tender ai incercat?...merita incercat credema e bun ieftin si are o bataie incedebila.
salut, am incercat un Tender de 9 cm dar din pacate mi se pare foarte instabil pe curent plus ca am fost nevoit sa ii schimb triplele pentru ca sunt de 2 bani ... am avut un rateu de m-am c***t pe mine din cauza triplelor originale ...

ai incercat sa recuperezi mai rapid cu el in curent mai mare? poate o fi al meu defect ....

am ramas placut impresionat de voblerul asta http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k7861.html ... foarte stabil pe curent, se arunca bine de tot si se pare ca place avatului ... si e si ieftin :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

mariusw
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mariusw » 20 Sep 2010, 22:53

modelul de 9 nu stiu am folosit doar de 7 si era chiar ok in curent si mai ales ca pescuiam in zone de genul.
,
voblerul pe care mi l-ai aratat seamana foarte mult cu un salmo sting pare fainut si daca ai zis ca`i place asp`ului e si mai bine:>

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 21 Sep 2010, 18:47

primul avat pe care l-am agatat vreodata, l-am scapat pentru ca s-a dezdoit o tripla de la dorado tender

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Sep 2010, 09:51

serbanhbk!! scrie:primul avat pe care l-am agatat vreodata, l-am scapat pentru ca s-a dezdoit o tripla de la dorado tender
pentru mine, toate voblerele Dorado merg OK, adica nu am intalnit cazuri in care sa fie dezechilibrate sau montate cu barbetele strambe dar in privinta ancorelor nu pot sa zic nimic bine ... as recomanda sa le schimbe lumea atunci cand le cumpara direct pentru ca altfel se trezeste cu pestii mai mari scapati tocmai datorita calitatii proaste a triplelor ...

tender-ul de exemplu merge foarte OK in ape statatoare si chiar unde e curent cat de cat mai lin si constant ... dar daca vreau sa pescuiesc cu el in curent mai puternic si care nu e constant (vartejuri, ruperi de viteza) atunci prefer altele care merg mult mai bine in conditiile amintite ...

mariusw
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mariusw » 22 Sep 2010, 10:13

@d4md3od iarna dai dupa avat? adica in perioada cand e zapada cand e frig etc?...ai prins in zona ta in perioada de iarna?:D

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Sep 2010, 10:43

mariusw scrie:@d4md3od iarna dai dupa avat? adica in perioada cand e zapada cand e frig etc?...ai prins in zona ta in perioada de iarna?:D
inca nu am pescuit dupa avat iarna dar anul asta trag spernate sa ajung sa dau dupa el inclusiv in miez de iarna ... din surse sigure am auzit ca pe aici avatii cei mai mari se prind cel mai bine iarna ... sper sa o dovedesc :D

numai bine ...

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 22 Sep 2010, 12:31

d4md3od scrie:
mariusw scrie:@d4md3od iarna dai dupa avat? adica in perioada cand e zapada cand e frig etc?...ai prins in zona ta in perioada de iarna?:D
inca nu am pescuit dupa avat iarna dar anul asta trag spernate sa ajung sa dau dupa el inclusiv in miez de iarna ... din surse sigure am auzit ca pe aici avatii cei mai mari se prind cel mai bine iarna ... sper sa o dovedesc :D

numai bine ...
Cika la gume am auzit ca merge avatul iarna....nu stiu cat e de adevarat.Dar am vazut exemplare frumoase prinse la gume!
Imagine

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Sep 2010, 17:46

am vazut avat prins intr-o iarna la oscilanta "tarata" incet, aproape de fund, in curent.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Sep 2010, 18:39

Merge si iarna, doar sa nu fie inghetat apa,:wink: .... in rest orice naluca ce poti sa tragi cat mai aproape de fund si cat mai incet e buna. plasticele sunt nr 1 darsi cu tinichea se poate prinde. Iarna daca ai noroc sa descoperi un gropan ,poti sa prinzi mai multe exemplare si uneori intra si alte specii din acelasi loc .
Daca ingheata poti sa dai la dandineta sau mormisca :lol: ....

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Sep 2010, 19:25

cu tinicheaua e mai riscant decat cu plasticele, daca trebuiesc "tarate".
trebuie doar sa dai de locul unde "ierneaza" avatii, un vad cu curent ceva mai lent, nu consuma multa energie ca si vara.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns