La ce prindem cel mai bine avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Ian 2011, 16:31

Ba chiar in curent, cu fir subtire... de pe mal dau in aval cam la 45' sau paralel cu malul... din barca... de multe ori lansari spre mal sub tufe...crengi etc...
Pe caldurile alea mari popperul a fost solutia... de la alb perla pana la firetiger... nu prea am vaztu diferente... parca totusi dimineata devreme si seara tarziu greseau mai des...mai ales aia imbracati...
prindeam de la avati de 20cm la pesti de la 2kilo in sus...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 20 Ian 2011, 16:31

Eu am dat in Dunare in curent moderat si pe langa mal dar si mai in larg . Aruncam in amonte spre larg si tot poppeream pana ajungea voblerul mai jos de mine . Am prins cam in toate pozitiile si cand era in dreptul meu si mai jos .

Dar eu tot ce am prins , am prins numai noaptea :? Au fost vreo 3 nopti de vara acum 2 ani de vis . Unul singur am prins ziua .

Cred ca nu tot timpul vrea popper , am o banuiala ca numai cand e foarte cald . Colegul dadea cu Rapala si cu Yo-zuri , eu cu Salmo . Eu aveam actiune aproape la fiecare lanseu , nu toate atacurile se finalizeaza , cred ca nu calibreaza bine atacul si da de multe ori pe langa , dar ti se ridica parul pe schinare .

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 20 Ian 2011, 17:22

eu am prins bine avat,cand papa pe larg cu io-zuri cristal vibe si live bait;lingura oscilanta am mai prins si pe lingura mare tarata pe fundul apei in cautarea mustaciosului numa bucati faine peste 2 kg,cand umblau pe langa mal in special seara inainte de lasarea intunericului si chiar pe intuneric am prins foarte bine la rapala shalow shad rap de 5-7 cm si rnr de 5 cm culori naturale gen oblete,la ce nu am avut nici macar atac e yo-zuri s minnow am insistat cu el si nimic multi il considera prinzator la avat

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 20 Ian 2011, 17:25

fain avatul si cred ca e mortal pe intuneric sa auzi pleoscaitul avatului si sa-l ai in bat super am sa incerc si eu la vara

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 20 Ian 2011, 17:27

Sa nu uitam de metalele KAstmaster si de Berti Taifun....Foarte prinzatoare de avat! :D :D :D
Imagine

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 20 Ian 2011, 17:35

e OK Crystal Vibe-ul ala ... e suficient de greu si sta chiar bine in curent ... asta l-am prins la Crystal Vibe de culoarea Perch :shock:

http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=12608

in privinta oscilantelor ... nu stiu de ce, dar nu am prins nici un avat cu oscilante, nici un avat cu rotative si nici cu gume ... toti avatii pe care i-am prins i-am prins doar la vobler ...

intr-adevar ... la gume nu pescuiesc aproape deloc, la rotativa nici atat si la oscilanta incercam doar in cazuri extreme cand nu mergea cu nimic ...

mai nou am pus mana pe un Water Monitor care nu stiu de ce dar am senzatia ca va merge tare bine la avat cand se mai incalzeste putin ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 20 Ian 2011, 17:44

am prins bine pe oscilanta vara de obicei la orele pranzului cand mancau foarte in larg ii vedeam cum rapesc si nu puteam lansa pana acolo decat cu linguri grele atacurile le aveam pe recuperare foarte rapida

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 20 Ian 2011, 17:44

bogdan_mihu scrie:eu am prins bine avat,cand papa pe larg cu io-zuri cristal vibe si live bait;lingura oscilanta am mai prins si pe lingura mare tarata pe fundul apei in cautarea mustaciosului numa bucati faine peste 2 kg,cand umblau pe langa mal in special seara inainte de lasarea intunericului si chiar pe intuneric am prins foarte bine la rapala shalow shad rap de 5-7 cm si rnr de 5 cm culori naturale gen oblete,la ce nu am avut nici macar atac e yo-zuri s minnow am insistat cu el si nimic multi il considera prinzator la avat
Ca tot ai adus de vorba de mustaciosi la lingura .

Ce lingura ai gasit ca sa stea bine in curent sa fie grea si sa aiba un profil ca sa nu o scoata curentul ?

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 20 Ian 2011, 18:09

kastmaster si cel mai des folosesc linguri pe care mi le fac eu

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 20 Ian 2011, 18:29

catalin66 scrie: Ce lingura ai gasit ca sa stea bine in curent sa fie grea si sa aiba un profil ca sa nu o scoata curentul?
si lingurile Krocodile de la Luhr&Jensen sunt grele (groase) si stau bine in curent.

Scrie răspuns