Inteparea la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 06 Apr 2009, 21:20

"riscu meseriei" dar in acelasi timp si frumusetea meseriei nu ii tot una ca scoti un clean cu un 0.12 sau il remorchezi cu un 0.20

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Apr 2009, 00:55

grecu scrie:"riscu meseriei" dar in acelasi timp si frumusetea meseriei nu ii tot una ca scoti un clean cu un 0.12 sau il remorchezi cu un 0.20
Corect! Dar ce faci cand ai fir 0.12 si pui o lingurita rotativa nr 2 care are macar 4 grame? Pai nu iti rasuceste ca naiba firul ala subtire chiar daca ai cea mai buna agrafa cu vartej? La 0.12 nu pui decat lingurite nr 00 si 0? Dar voblerele? daca agati intr-o balarie undeva pe malul alalalt si apa e prea adanca sau prea rapida sa te bagi? Cu fir 0.16 mai ai o sansa sa fortezi si sa il recuperezi! Cu 12....aleluia.

suru
junior
junior

Mesaj de suru » 07 Apr 2009, 06:55

dream_fishing
''Pana anul trecut cand am dat de betzele fast...nu prea avem rateuri la cleni..si foloseam o lanseta moderata, chiar moderata spre lenta, si un mono destul de elastic.
Intr-una din partide am avut o lanseta fast..si chiar daca aveam mono..am ratat zeci de cleni pentru ca se agatau superficial. In general atacau aproape de mine..si fiind destul de rigid ansamblul ...nu ramaneau mai mult de cateva secunde agatati..''

Este foarte adevarat ce zici.Si eu am aceesi problema.Am un St.Croix Premier de 6'6''medium light,fast si am foarte mumte atacuri de clean dar putini reusesc sa ramana agatati.Cand dadeam cu un bat Montera care are actiune moderata nu aveam aproape nici un rateu.M-am gandit sa incerc cu un mono foarte elastic in combinatie cu St.Croixul dar nu stiu daca o sa am rezultate mai bune.

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 07 Apr 2009, 08:00

sunt perfect de acord cu tine, de asta folosesc un premier 6" ultralight.

si cu 12 si cu 16 buturuga tot acolo ramane.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 07 Apr 2009, 15:48

un bat ultralight nu cred ca poate fi asa fast incat sa ai rateuri la clean mai ales daca este pescuit cu mono mai degraba pesti nu manaca destul de bine si mai mult lovesc naluca decat sa o muste

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 07 Apr 2009, 17:39

de acord cu grecu,
uneori am avut si eu partide de clean in care rateurile erau undeva pe la 70-80 %, indiferent ce fir am folosit, mono sau multi. De obicei atunci doar lovesc naluca si nu prea pun botul, asta fiindca am avut si clean agatat din exterior.

Numai bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 07 Apr 2009, 19:37

suru scrie:......Este foarte adevarat ce zici.Si eu am aceesi problema.Am un St.Croix Premier de 6'6''medium light,fast si am foarte mumte atacuri de clean dar putini reusesc sa ramana agatati.Cand dadeam cu un bat Montera care are actiune moderata nu aveam aproape nici un rateu.M-am gandit sa incerc cu un mono foarte elastic in combinatie cu St.Croixul dar nu stiu daca o sa am rezultate mai bune.
pescuiesc la clean cu un St.Croix PS70MLF si in combinatie cu un mono de buna calitate declar solemn ca nu am avut rateuri. :wink:
cu acelasi bat am pescuit cu PP de 5lb si cu leder de flurocarbon,nu pot spune ca am ratat pesti din aceasta cauza.(totusi am avut ceva probleme in formula asta pescuind la pastrav pe lac)
pescuiesc 99% pe rauri.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 07 Apr 2009, 21:26

deci in cazul pescuitului pe rau si cu naluci reactive un premier sau avid ultralight sau chiar light nu cred ca ar fi prea fast pt a avea pb la inteparea cleanului mai ales daca este pescuit cu mono

suru
junior
junior

Mesaj de suru » 08 Apr 2009, 07:06

Salut,
daca mi se intampla numai mie problema cu inteparea superficiala a clenilor cand folosesc un bat fast ziceam ca eu sunt de vina dar am observat prima data lucrul acesta cand pescuiam cu un prieten pe Somes,eu cu o Montera el cu un St.Croix Premier de 7'' fast si eu nu am avut nici un rateu in ziua aceea pe cand prietenul meu avea lovituri da nu ramaneau agatati.Am mai observat lucrul acesta pe Somesul Rece anul trecut cand pescuiam impreuna cu doi prieteni la pastrav,ei dadeau cu St.Croix premier ultalight fast si eu dadeam cu un ALL Star Titanium light fast un bat foarte rigid fata de alta light-uri pe care am pus eu mana si eu am avut cu mult mai multe rateuri decat ei.Cand am auzit ca pentru nalucile reactive e mai bun un bat moderat decat unul fast
nu am crezut,dar vazut dupa mai multe partide ca e foarte adevarat acest lucru.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 08 Apr 2009, 09:55

sigur motivul ratarii era batul? Mai sunt si alti factori cum ar fi viteza de recuperare, folosirea aceleasi naluci , grosimea si culoarea firului, norocul ......

Scrie răspuns