pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Tavi
- veteran

una din smecherii este sa ai frana bine reglata, desi cleanul nu da foarte tare pe o frana slaba evident nu intepi iar pe una tare ratezi sau rupi ceva...in ceea ce priveste reglarea franei trebuie sa iei in calcul in primul rand batul, curentul si marimea pestelui, cand gasesti echilibrul...apar zambete!!!
ca sa fiu eu sigur ca am inteles ce vrei sa zici...
Tu reglezi frana in asa fel incat sa cedeze si cand intepi ca sa nu rupi ceva?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
Musti
- veteran

Tavi scrie:...Tu reglezi frana in asa fel incat sa cedeze si cand intepi ca sa nu rupi ceva?
La clean si avat da...
Acu' nu foarte slaba, atata cat sa auzi un scartz scurt, in caz ca te taie reflexu' sa-ntepi ca bezmeticu'...
Clean, textil, bat moderat fast si frana buna = love...
-
Dreamer
- Moderator

-
Pana anul trecut cand am dat de betzele fast...nu prea avem rateuri la cleni..si foloseam o lanseta moderata, chiar moderata spre lenta, si un mono destul de elastic.
Intr-una din partide am avut o lanseta fast..si chiar daca aveam mono..am ratat zeci de cleni pentru ca se agatau superficial. In general atacau aproape de mine..si fiind destul de rigid ansamblul ...nu ramaneau mai mult de cateva secunde agatati...
-
Tavi
- veteran

Musti scrie:Tavi scrie:...Tu reglezi frana in asa fel incat sa cedeze si cand intepi ca sa nu rupi ceva?
La clean si avat da...
Acu' nu foarte slaba, atata cat sa auzi un scartz scurt, in caz ca te taie reflexu' sa-ntepi ca bezmeticu'...
Clean, textil, bat moderat fast si frana buna = love...
Aha
Banuiam eu ca asta e ideea.
Daca nu putem ajusta reflexul ajustam frana

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
MARIUS POPA
- veteran

parerea mea!culoare firului e ff importanta cand vine vb despre clean, !am de ex. un fir alb, de la trabucoo, cica pentru ape de munte, pentru pastrav, de 0.16 sau 0.18, si de cate ori pescuiesc cu el, nimic, cum il schimb, se schimba si situati, !
referitor la cum trebuie sa agatam, eu zic ca de multe ori se inteapa singur, din pofta lui nebuna, dar sunt si cazuri cand te trezesti cu el in mal , nestiind ca este in carlig, asta cu timpul se poate simtii, si cand sa intepi prea tarziu!
depinde de solunar, daca e dimineata sau seara,

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
anem
- veteran

MARIUS POPA scrie:parerea mea!culoare firului e ff importanta cand vine vb despre clean, !am de ex. un fir alb, de la trabucoo, cica pentru ape de munte, pentru pastrav, de 0.16 sau 0.18, si de cate ori pescuiesc cu el, nimic, cum il schimb, se schimba si situati, !
acelasi fir l-am folosit si eu pana anul trecut (se cheama TRABUCCO RIVER TROUT) si vreau sa iti zic ca am prins o gramada de cleni cu el ... ma indoiesc ca cea mai mare problema era firul respectiv ...
si apele pe care pescuiam cu el erau limpezi crede-ma ... si eu cand am vazut prima data cum arata firul ala in apa am zis ca am facut o investitie proasta, dar pana la urma s-a dovedit a nu fi asa, din contra, s-a dovedit a fi un fir foarte bun care mi se parea extrem de rezistent pentru grosimea sa ...
si acum despre inteparea la clean ... eu de obicei il las sa se agate insgur, rareori "il ajut" in privinta asta ... mi se pare ca doar la o recuperare mai lenta are rost sa intepi pentru ca in restul cazurilor se agata singur ...
numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
MARIUS POPA
- veteran

d4md3od scrie:MARIUS POPA scrie:parerea mea!culoare firului e ff importanta cand vine vb despre clean, !am de ex. un fir alb, de la trabucoo, cica pentru ape de munte, pentru pastrav, de 0.16 sau 0.18, si de cate ori pescuiesc cu el, nimic, cum il schimb, se schimba si situati, !
acelasi fir l-am folosit si eu pana anul trecut (se cheama TRABUCCO RIVER TROUT) si vreau sa iti zic ca am prins o gramada de cleni cu el ... ma indoiesc ca cea mai mare problema era firul respectiv ...
da , despre acela este vb.eu asa am patit,zic din fapte nu din povesti!cleanul de felul lui e un peste sensibil, !e ff bun firul ca si rezistenta/grosime.!
anul asta o sa fac mai multe experimente sa vad , si mai povestim dupa aia

Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
anem
- veteran

sunt de parere ca poti sa dai cu incredere cu el ca nu iti va face surprize nasoale .... nu stiu care e ideea cu el (ca mie mi se pare foarte vizibil in apa) dar pestii ori nu il vad ori sunt prosti ...
fir intins sa ai ...
numai bine
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
Fario_nebunu
- veteran

d4md3od scrie:sunt de parere ca poti sa dai cu incredere cu el ca nu iti va face surprize nasoale .... nu stiu care e ideea cu el (ca mie mi se pare foarte vizibil in apa) dar pestii ori nu il vad ori sunt prosti ...
fir intins sa ai ...
numai bine
E adevarat ca acest nylon e alb si f vizibil in ape limpezi de munte. Dar din moment ce mister Trabucco, marele pescar italian, l-a proiectat pentru pescuit la pastrav e clar ca l-a studiat indelung si a vazut ca pastravii nu sunt (prea) deranjati de culoare. In fond si la pastrav si la clean am vazut ca spinerii experimentati pun fire fluo, sau oricum colorate. Eu sunt conservator, folosesc fir transparent. Anul asta am pus pe mulinete chiat fluorcarbon 0.16 - nu ca lider ci pe tot tamburul, sper sa fie OK la spinning. De fapt la ce e bun firul fluo? Doar ca sa il vezi pe unde intra in apa?
-
MARIUS POPA
- veteran

d4md3od scrie:sunt de parere ca poti sa dai cu incredere cu el ca nu iti va face surprize nasoale .... nu stiu care e ideea cu el (ca mie mi se pare foarte vizibil in apa) dar pestii ori nu il vad ori sunt prosti ...
fir intins sa ai ...
numai bine
pai asta e ideea ca prea vizibil, si cum a zis fario, cineva a experimentat firul acela!

Fii pescar nu talhar.