Inteparea la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 08 Apr 2009, 15:32

Ieri am fost la clean si dupa 45 de minute s-a agatat primul, fara sa fac altceva decat sa opun rezistenta, iar in urmatoarele 15 minute am mai reusit sa capturez doi in aceeasi maniera. :D :D :D
Am dat cu fir de 16 si din cauza asta mi-am facut o gaura de 2 voblere :( :( .
cred ca trec inapoi pe 18. e mai eficient. cel putin pentru mine

suru
junior
junior

Mesaj de suru » 12 Apr 2009, 20:59

grecu scrie:sigur motivul ratarii era batul? Mai sunt si alti factori cum ar fi viteza de recuperare, folosirea aceleasi naluci , grosimea si culoarea firului, norocul ......
salut
sigur motivul ratarii era batul si am ajuns la aceasta concluzie dupa cateva partide

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 12 Apr 2009, 22:24

akuma cativa ani pecuiam cu un bat care arunca pana in 60 g iti dai sema ce "par" era pt clean si totusi nu aveam rateuri prea multe mai ales cand pestii mancau

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 13 Apr 2009, 12:04

grecu scrie:akuma cativa ani pecuiam cu un bat care arunca pana in 60 g iti dai sema ce "par" era pt clean si totusi nu aveam rateuri prea multe mai ales cand pestii mancau
Daca pescuiati cu monofilament probabil ca elasticitatea firului suplinea lipsa de elasticitate a lansetei
Doar o parere

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 13 Apr 2009, 14:28

exact ! de aceea spun ca pe o apa curgatoare pescuind cu mono si naluci reactive nu consider o lanseta UL sau L sa fie prea fast in intepare pt a avea rateuri

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 14 Apr 2009, 19:57

pescardeclean scrie:Ieri am fost la clean si dupa 45 de minute s-a agatat primul, fara sa fac altceva decat sa opun rezistenta, iar in urmatoarele 15 minute am mai reusit sa capturez doi in aceeasi maniera. :D :D :D
Am dat cu fir de 16 si din cauza asta mi-am facut o gaura de 2 voblere :( :( .
cred ca trec inapoi pe 18. e mai eficient. cel putin pentru mine
pe mine m-au disperat saptamana trecuta,am avut o groaza de atacuri dar numai un clean capturat si ala agatat superficial,imi venea sa rup batul...oare el o fi de vina?

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 14 Apr 2009, 20:31

eu sunt de parere ca nu trebuie intepat cleanul,el de obicei se agata singur,iar frina trebuie reglata in asa fel incat la smucituri relativ puternice sa se deruleze fir de pe mulineta.din experienta mea am observat ca el ataca de jos in sus si se prinde de ancora din mijloc asa ca la o eventuala fortare voblerul actioneaza ca o parghie si pur si simplu ii rupe gura.trebuie sa mentionez ca eu am prins doar la salmo bullhead 6 sdr si numai cleni de la 800 grame in sus.am pierdut clean frumos pentru ca eram sigur pe mine si am strans frina ca sa-l aduc mai repede la mal si tocmai la urmatoarea smucitura a scapat sau cazuri cand se desfacea in mincioc datorita faptului ca era agatat doar in buza.

suru
junior
junior

Mesaj de suru » 14 Apr 2009, 21:43

grecu scrie:exact ! de aceea spun ca pe o apa curgatoare pescuind cu mono si naluci reactive nu consider o lanseta UL sau L sa fie prea fast in intepare pt a avea rateuri
Salut,
inseamna ca nu ai pus mana pe un bat UL sau LIGHT de calitate si spunand calitate nu ma refer neaparat la marca ci la faptul ca din majoritatea betelor LIGHT pe care producatorii scriu ca e FAST doar cateva isi merita cu adevarat statutul de FAST,un exemplu ar fi un ALL STAR TITANIUM,editie limitata,LIGHT FAST care intradevar e FAST si cu care am pescuit la pastrav avand foarte multe rateuri.

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 14 Apr 2009, 23:30

cam asa este.
una este fast la un ul si fast la un medium light(vb de bete de aceiasi calitate ale aceluiasi producator, de ex st.coix)
fast la un ul poate parea un moderat pana la un punct, iar la medium light se va apropia de fast...

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 15 Apr 2009, 05:27

Ah...ma-nnebuniti discutand atata despre clean! Eu am ajuns sa numar zilele (vreo 45) pana ajung in tara sa merg pe Arges la clean. Anul trecut am descoperit placerea enorma oferita de "vanatoarea" acestei specii si anul asta sunt croit pe ea: mi-am procurat de la breathable waders, wading shoes, fly-vest pana la Daiwa Spinmatic UL (si batul si mulineta) si toate microwobbler-ele posibile (Rapala, Salmo, Cabela's, YoZuri), plus tot felul de alte naluci (rotative, mini-linguri etc). Mi-am luat pana si "muste" (uscate si ude), in general imitatii (unele chiar extrem de realiste) de greieri si lacuste. P-astea din urma vreau sa le folosesc cu monturi gen spinnerbait; am gasit tije minuscule cu lingurite pe masura pe care voi incerca "mustele". In fine, m-am hotarat sa merg pe mana fluorocarbonului 100%: un Seaguar InvizX de 4lb (0.165mm) care m-a lasat masca cat de transparent, usor de lansat si rezistent e. Pana nu-l incerc "pe bune" nu pot decat sa-i laud invizibilitatea nemaipomenita; in rest, l-am incercat numai o data in "early trout season" si a rezistat mult la o incercare de recuperare a wobbler-ului agatat intr-un copac.
O sa va zic prin iulie cum a mers totul... A propos, cam cum "merge" cleanul pe rauri intre 1 iunie si 15 iulie? La artificiale, in special. Merci.

Scrie răspuns