Inteparea la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 03 Apr 2009, 15:37

firul fluo este bun cand pescuiesti in ape cu multe obstacole sau cand pescuiesti la rasarit si apus ca sa poti urmari locul unde este naluca . Se poate folosi un leader din fluorcarbon de cca 1.5 m si ai rezolvat pb

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 03 Apr 2009, 16:04

trabucco river trout prinde fara probleme atunci cand mananca pestii si dai cu ce si cum trebuie.
faptul ca e alb nu are a face cu prinsul, daca se foloseste in diametru mic...nu e ca la flyfishing, unde pestele are timp sa analizeze musca din filmul apei.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 03 Apr 2009, 17:42

e discutabila, parerile sunt impartite, si nu din vorbe ci din experienta, dar intradevar, depinde mult si de apetitul pestelui, in momentul respectiv!
altfel , e un fir rezistent!
sa trecem la subiectul topicului..
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 05 Apr 2009, 21:25

Michael scrie:trabucco river trout prinde fara probleme atunci cand mananca pestii si dai cu ce si cum trebuie.
faptul ca e alb nu are a face cu prinsul, daca se foloseste in diametru mic...nu e ca la flyfishing, unde pestele are timp sa analizeze musca din filmul apei.
OK, insa ce te faci cand pastravii sau clenii nu prea au chef sa muste? Schimbi intai firul cu unul mai subtire si mai transparent sau doar la naluci umbli?

radu_bug
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu_bug » 06 Apr 2009, 05:56

anul asta am sa incerc cu un fir pp de 5 lb verzui . la cit e de subtire sper sa nu produca mari suspiciuni , iar in privintza agataturilor prin cioate am echipat voblerasele cu inele care rezista pina la 2kg poate putin peste limita asta. ideea e ca voi pierde o ancora dar salvez voblerasul :D

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 06 Apr 2009, 07:25

Fario_nebunu scrie:
Michael scrie:trabucco river trout prinde fara probleme atunci cand mananca pestii si dai cu ce si cum trebuie.
OK, insa ce te faci cand pastravii sau clenii nu prea au chef sa muste? Schimbi intai firul cu unul mai subtire si mai transparent sau doar la naluci umbli?
fario, despre pastravi nu-ti pot spune ce fac, ca inca nu am avut onoarea sa ma intalnesc cu ei...doar in copilarie la bunici si in alte conditii. :lol:
daca vorbim despre pestii de ses, iti spun ca umblu doar la naluci si la felul de a recupera nalucile.
daca voi spuneti ca trabucco river trout ar fi prea vizibil pentru pestii rapitori, te-ntreb: italienii aia au fost prosti cand l-au proiectat si continua sa-l produca si sa-l vanda deja de ani buni?
ce parere ai de cei care folosesc textil fara leader si prind fara probleme?
ori textilul e mai putin vizibil decat mono trabucco?
precizez ca la spining light/medium-light, folosesc doar mono de 0.14-0.16....ceea ce nu mi se pare gros din start, deci nu am de ce sa-l schimb la fata locului cu unul mai subtire.
si ca sa fiu on-topic: cleanul il intep scurt si hotarat in clipa in care l-am simtit :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 06 Apr 2009, 13:48

Michael, mersi pt raspuns! Nici eu nu pun mai gros de 0.16 la monofilament, am vazut pecsri care au pe tambur 0.12 dar mi se pare riscant. Daca vine un rapitor de 500 grame si malul e plin de cioate, de obstacole ai sanse minime de succes. Ramai cu regretele!

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 06 Apr 2009, 14:03

Sincer si firul de 16 mi se pare riscant mai ales din cauza balariilor. un vobler de 20 de ron pierdut la bascalie ca s-a agatat de niste iarba... :? Asta ca sa nu vorbesc de cel de 12. tot respectul pentru cei care il folosesc la spinning. Pe mine nu ma tine buzunarul

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 06 Apr 2009, 14:04

grosimea firului depinde si de locul in care pescuiesti . Daca pescuiesti intr-un loc deschis sau din apa poti folosi si un 0.12, 0.14 cat despre intepare daca folosesti voblere sau rotative cleanul se agata de obicei singur in urma atacului nu necesita intepare

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 06 Apr 2009, 16:43

Eu dau numai cu 0,12 pentru ca am patit-o in cateva partide cand utilizam 0,16 si nu avem nici macar un atac concret asa ca din urmatoarea zi am bagat 0,12 si datele problemei s-au schimbat. Intradevar este riscant ca daca-l ti prea din scurt este posibil sa-ti rupa ...daca-l lasi moale se baga-n "balarii"...riscul "meseriei" :) .

Scrie răspuns