Salut. Te vad vorbind de Budeasa. Nu sunt din zona, dar sunt casatorit cu o fata din Valea Marului. De fapt, in perioada in care voi fi in tara (25 Mai-14 Iulie) voi petrece destul timp pe Arges la clean. Stii cumva pe unde incepe sa se "adune" apa intre barajele de la Merisani si Budeasa? Ma gandesc ca acolo, sau chiar putin mai in aval, ar fi ideal de-ncercat cleanul la naluci. Merci.fratelecelmic scrie:stai linistit si la noi pe budeasa(odata patria stiucilor mamut) astazi erau 2-3 barci gramada pe ele...
Inteparea la clean
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- senior
nu prea pescuiesc la clean in zona aia, doar stiuci
incearca confluenta valsanului cu budeasa, zona de canale si chiar valsanul unde gasesti vaduri.
anul trecut am vazut din barca pe coada niste balauri de cleni, dar neavand echip. de asa ceva la mine, nu am reusit decat sa enervez cativa cu voblere de 5, cele mai mici pe care le aveam.
oricum zona e plasuita non-stop noaptea- stiuca, coregon, crapi etc
incearca confluenta valsanului cu budeasa, zona de canale si chiar valsanul unde gasesti vaduri.
anul trecut am vazut din barca pe coada niste balauri de cleni, dar neavand echip. de asa ceva la mine, nu am reusit decat sa enervez cativa cu voblere de 5, cele mai mici pe care le aveam.
-
- senior
Unde pe "coada"? Eu am pescuit mult in August anul trecut la confluenta (de fapt, Valsanul se varsa-n Arges cam in dreptul casei socrilor) si ceva mai jos si am prins binisor dar la lacusta, nu la artificiale. Locurile unde am pescuit (mai adanci, pe langa mal) nu pareau potrivite pentru wobbler dar, cine stie?! Ma gandeam ca acolo pe unde se adanceste apa intre baraje e mai potrivit...sau poate ca nu.fratelecelmic scrie:nu prea pescuiesc la clean in zona aia, doar stiuci
-
- senior
Tot obscur mi-e intelesul...Valsanul se varsa-n Arges la vreo 400-500m in aval de barajul de la Merisani (la confluenta Argesul aproape ca-i mai mic decat Valsanul pentru ca, dupa cum zici, pe "coada", asa aproape dupa baraj Argesul e foarte mic). Eu veneam pe jos din Valsan in Arges si, practic, mergeam prin rau (sau, ma rog, prin albia lui) aproape mai mult de un km in aval. Pe acolo gasesti locuri cu caderi mai repezi unde albia se-ngusteaza si raul se adanceste, sunt radacini scufundate si vegetatie acvatica pe langa mal. Am prins cleni frumosi la "plici" cu lacuste si greieri. Apa insa nu-i nici pe departe suficient de lata si adanca pentru spinning. Acum, sigur ca, pe masura ce mergi in aval spre Budeasa, apa se adanceste si pierde din viteza pentru ca se "aduna" pentru barajul de la Budeasa. Ce ma intereseaza pe mine este locul (cu aproximatie) pe unde raul e suficient de lat si de adanc pentru spinning dar inca nu chiar asa de adanc si incet incat sa nu mai gasesc clean. Ma rog, aflu eu cumva...merci, oricum.fratelecelmic scrie:pe coada, adica fix unde se varsa valsanul sau argesul in baraj, zona accesibila din barca doar.
-
- senior
eu vorbeam de portiunea care se varsa chiar in budeasa(in baraj). portiunea aia de care vb tu este mai mult o zona pt pescuitul de iarna, multi clenuti, putini cleni si niste obleti. vara debitul valsanului este destul de mic, iar locurile de spin nu prea exista. ti-am spus parerea mea incearca pe arges si pe doamnei la cleni in perioada aia.
OK. Acum ne-am inteles. Scuze c-am insistat atat de mult, dar nu-ntelegeam ce spuneai, pentru ca Valsanul se varsa-n Arges unde am indicat eu. De acolo in aval este deja raul Arges. Multumesc inca o data. Voi mai intreba pe localnici unde e "Doamnei" (banuiesc ca-i un alt afluent al Argesului, precum Valsanul).fratelecelmic scrie:eu vorbeam de portiunea care se varsa chiar in budeasa(in baraj). portiunea aia de care vb tu este mai mult o zona pt pescuitul de iarna, multi clenuti, putini cleni si niste obleti. vara debitul valsanului este destul de mic, iar locurile de spin nu prea exista. ti-am spus parerea mea incearca pe arges si pe doamnei la cleni in perioada aia.