Inteparea la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 15 Apr 2009, 14:34

"A propos, cam cum "merge" cleanul pe rauri intre 1 iunie si 15 iulie?"
Din experienta mea pe raurile din vest pot sa-ti spun ca cel mai bine merge in gropi pe langa mal. daca lovesti unul merita sa mai incerci. ai sanse la inca doi sau trei cel putin. Fir intins

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 15 Apr 2009, 15:12

fratelecelmic scrie:cam asa este.
una este fast la un ul si fast la un medium light(vb de bete de aceiasi calitate ale aceluiasi producator, de ex st.coix)
fast la un ul poate parea un moderat pana la un punct, iar la medium light se va apropia de fast...
Am mai spus-o pe undeva, da' nu-i bai...
Termenii slow, moderate, moderate-fast, fast, extra-fast se refera strict la locul in care batul flecteaza in sarcina. Nu au legatura cu puterea, rigiditatea, viteza de revenire, etc. Termenii UL, L, ML, M, MH, H, XH se refera la putere. Deci fast la un UL inseamna exact ceea ce inseamna si la ML sau H: in sarcina, lanseta se indoaie pana in prima 1/3 de la varf.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 15 Apr 2009, 15:13

apropo, nu esti in prohibitie in perioada aia? :D
pescardeclean scrie:"A propos, cam cum "merge" cleanul pe rauri intre 1 iunie si 15 iulie?"
Din experienta mea pe raurile din vest pot sa-ti spun ca cel mai bine merge in gropi pe langa mal. daca lovesti unul merita sa mai incerci. ai sanse la inca doi sau trei cel putin. Fir intins
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 15 Apr 2009, 18:09

MARIUS POPA scrie:apropo, nu esti in prohibitie in perioada aia? :D
pescardeclean scrie:"A propos, cam cum "merge" cleanul pe rauri intre 1 iunie si 15 iulie?"
Serios? Pe bune, acum nu stiu... Sper ca glumesti :?

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 15 Apr 2009, 18:24

aditud scrie:
MARIUS POPA scrie:apropo, nu esti in prohibitie in perioada aia? :D
Serios? Pe bune, acum nu stiu... Sper ca glumesti :?
Nu glumeste... :cry:
Dar e "doar" pana in 13 iunie... Pana atunci dai la stiuca... :wink:

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 15 Apr 2009, 20:54

Musti scrie: Am mai spus-o pe undeva, da' nu-i bai...
Termenii slow, moderate, moderate-fast, fast, extra-fast se refera strict la locul in care batul flecteaza in sarcina. Nu au legatura cu puterea, rigiditatea, viteza de revenire, etc. Termenii UL, L, ML, M, MH, H, XH se refera la putere. Deci fast la un UL inseamna exact ceea ce inseamna si la ML sau H: in sarcina, lanseta se indoaie pana in prima 1/3 de la varf.
teoretic cam asa este, practica ne omoara.

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 17 Apr 2009, 18:25

Stimate, domnule, Marius Popa, respect respectul dumneavoastra pentru lege, dar este o lege idioata 8) !
Tocmai am ajuns de la pescuit unde am dat la stiuca :oops:
Stiu ca nu este voie pana maine, dar stiuca pe Crisul Negru nu mai depune icre de prin februarie, deci, ....
Cat despre clean el nu incepe pana peste vre-o doua saptamani si continua pana la inceputul toamnei.
Este o idiotenie treaba asta cu prohibitia pe toata tara cand fiecare rau are specificul lui.
As dori sa imi cer scuze de la toti cei care imi vor sari in cap ca este prohibitie. Ar trebui sa nu se uite faptul ca legea este facuta pentru a proteja pestii, iar nici un pescar cu undita oricat de meserias ar fi el nu poate pune in pericol o populatie de peste. Astazi m-am intalnit cu doua "echipaje" cu plase. Controale din parti, iar cand se fac tot de mine pescarul la undita se iau.
Dati-mi voie atunci sa pescuiesc chiar daca incalc putin legea. Respect
PS: nu am prins NIMIC! :cry: :cry: :cry:

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 17 Apr 2009, 22:01

stai linistit si la noi pe budeasa(odata patria stiucilor mamut) astazi erau 2-3 barci gramada pe ele...

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 17 Apr 2009, 22:04

alt exemplu la draganesti, olt, sambata, dum, sunt in fiecare prohibitie 150-300 de pescari.
are curaj jandarmeria sa faca ceva?

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 18 Apr 2009, 08:54

stai linistit pescardeclean, legea prohibitie si mie mi se pare putin exagerata, intradevar ,pesti depun icrele diferit ,, de la un rau la altul, dar daca tot incercam sa fim in temeiul "astei legi",macar cand e vorba de prohibitie, sa fim intelegatori, nu mai intru in detalii cu permisul, si infinitele discutii legate de acesta,asa ca eu spun, sa respectam macar aceste date, in care "cica"se inmultesc pestii :) !
pina in iunie, e destul de mult si pestii pasnicii au "copiii"mari, zic eu!
in fond si la urma urmei, fiecare pe cocoasa lui, e bine sa vb civilizat, si sa nu incurajam anumite indeletniciri, zic eu!
fir intins si sarbatori fericite tuturor forumistilor, si stafului! :)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns