inaintas pt. voblere mici

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Aug 2004, 05:25

costica_fishing scrie:Am fost chiar contrariat cat peste mai exista pe Siret, in conditiile in care, in bastinas din Racaciuni, conlocuitor de fel (cam de pica), a bagat o plasa mono de vreo 30 de metri, a intins doua pripoane, si in pauza mai dadea la japca! :cry:
Si cand te gandesti la catastrofa ecologica de pe Siret de acum cativa ani... Acum cativa ani buni de fapt. Stiu de la un fost coleg (avea bunicii prin Dolhasca) ca satenii adunau pestele cu furca si il luau in caruti... Peste mort... :shock:
Ma bucur daca s-a refacut intr-o oarecare masura si imi pare rau ca lumea nu este constienta de aceasta "avere"

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 18 Aug 2004, 07:55

tudor scrie: Ma intristeaza ceea ce scrieti.
Da tudor, e foarte trista situatia in Romania si in aceasta privinta, ca in multe altele. :cry:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 18 Aug 2004, 10:00

[quote="tudor"]Cind eram copil si adolescent o parte din vacante le petreceam pe Siret, linga Nicoresti, si cealalta pe Olt linga Caracal.
Cunosc, ma rog, cunosteam aceste riuri care pe atunci erau salbatice, fara baraje si pline de peste. Nu pescuia nici sportiv multa lume in ele. Ma intristeaza ceea ce scrieti.[/quote]

Tudor,

Pe Olt langa Caracal, mai exact unde? Nu de alta, dar eu acolo am bunicii si pe-acolo mi-am petrecut anii copilariei, si primii ani in lumea pescuitului. Am auzit povesti de la cei mai in varsta, cum era Oltul atunci, ce pesti erau si de-astea..

Numai bine

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 18 Aug 2004, 11:53

Paul, nu imi aduc aminte de vreo catastrofa ecologica ce sa fi afectat Siretul, insa exista categoria asta de bipezi care nu a depasit stadiul de culegatori, o adevarata plaga!

Chiar imi era ciuda ca mai exista peste in apa asta.
Cred ca in doi-trei ani de cand o sa dispara si ultimul peste din apa, si nu o sa se mai poata trai din intins plase si japca, iar toata categoria asta fie o sa moara de foame, fie o sa apuce de munca, o sa se poata reconstrui ceva.

Sau concesionare!

Este greu de acceptat ca dupa ce m-am luat de unii care bagau halau printre lansete, nimeni altcineva nu a intervenit (pt ca luau de la ei obletii cu care pescuiau). Ca intotdeauna, interesul imediat, si ochelari de cal.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Aug 2004, 12:05

costica_fishing scrie:Paul, nu imi aduc aminte de vreo catastrofa ecologica ce sa fi afectat Siretul
Cum, nimeni nu isi aduce aminte? Vreo cateva zile au aparut la televizor stiri legate de asta si imagini cu sute de pesti morti. Intr-o iarna.
Noroc de GOOGLE :)
http://www.evenimentul.ro/local/article ... ticle.html

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 22 Aug 2004, 16:30

@ adilucu
scuze pentru intarzierea cu care raspund.
daca ai reusit sa faci un vobler de 2,5 sa lucreze cu struna este ok dar nu ai observat o scadere a numarului de muscaturi de clean?

eu am vazut ca imediat ce intervine ceva intre vobler si fir scade numarul de atacuri sau am pesti care se ataca dar renunta in ultima clipa, o fi oare vreo legatura?

de cand dai cu struna cate stiuci ai prins?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 29 Sep 2004, 08:07

iliuta goean scrie:@ adilucu
scuze pentru intarzierea cu care raspund.
daca ai reusit sa faci un vobler de 2,5 sa lucreze cu struna este ok dar nu ai observat o scadere a numarului de muscaturi de clean?

eu am vazut ca imediat ce intervine ceva intre vobler si fir scade numarul de atacuri sau am pesti care se ataca dar renunta in ultima clipa, o fi oare vreo legatura?

de cand dai cu struna cate stiuci ai prins?
si eu imi cer scuze pt.intarziere
rasfoind forumul am vazut acest mesaj

pana acum nu am putut face o comparatie clara daca scade sau nu numarul atacurilor de clean daca pun sau nu struna. spun asta pt. ca am prins clean destul de mare si cu struna si fara.

daca te uiti bine in galeria foto la clean, cred ca si cel prins de tudor era tot cu struna, si nu e mic deloc pt. un clean. poate ne lamureste el(tudor) in privinta asta.

nu stiu daca am spus destul de clar in mesajele anterioare.....stuna o foloesc doar in locuri unde stiu ca ar putea ataca si stiuca, eu urmarid cleanul. in rest leg voblerul direct pe fir. deci nu dau cu struna tot timpul.

legat de ultima intrebare....nu stiu exact ce ai vrut sa scoti in evidenta...
faptul ca struna nu e buna nici macar la stiuca, sau ai vrut sa vezi cate stiuci am prins eu la viata mea? pai la stiuca am pus struna de cand ma stiu. cand nu pescuiam cu voblere, foloseam drept struna o sarma otelita (nu struna din comert) si prindeam destule stiuci. la vobler nu am o vechime foarte mare, mai ales la stiuca, dar cea mai recenta captura a fost in urma cu 2 sapt. pe un canal langa Timisoara. cand voi ajunge in delta, probabil voi avea ceva serios cu care sa ma laud.
Ultima oară modificat 29 Sep 2004, 08:09 de către Adi_, modificat 1 dată în total.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 29 Sep 2004, 11:41

Cred ca a vrut sa stie cat de dese sunt atacurile de stiuca, in timpul partidelor de clean, ca sa merite scaderea numarului de atacuri ale acestuia din urma.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 29 Sep 2004, 11:44

Nu stiu daca o sa pot lamuri ceva, eu ne-pescuind cu voblere mici. Utilizez struna in orice loc stiu ca exista si stiuci. Pe vremuri am incercat sa pescuiesc si fara struna si am pierdut mai multe stiuci care au plecat cu naluca in gura. In afara de faptul ca as fi putut pierde stiuca vietii mele, unele dintre ele probabil ca au murit cu gura inchisa de nalucile mele. Am prea mult respect fata de peste ca sa-l las sa moara in acest fel.
Deci unde este stiuca utilizez struna, si prind si cleni si bibani pe deasupra. Struna pe care o folosesc este insa foarte supla si usoara.

Tudor

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 29 Sep 2004, 12:40

@tudor
struna este ca cea pe care mi-ai trimis-o? :wink: si eu tot pe aceea o folosesc fiind foarte moale. (am spus si in celelalte mesaje)

Scrie răspuns