inaintas pt. voblere mici
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Fratilor, am nevoie de ajutorul vostru,
Am fost sambata la pescuit la Costei (cei din zona Timisoara stiu unde este) cu vobler. Dadeam dupa clean. Am luat 8 bucati care aveau impreuna cam 5 kg. Dar ce sa vezi....surpriza.....a intrat o stiuca de vreo 60-65 cm, care bineinteles ca la mal a avut o zvacnire cu care mi-a taiat firul.
Intrebarea mea: Ce sa folosesc la legarea voblerelor pentru a nu le afecta evolutia?? Folosesc in general voblere mici. Cel de sambata avea 2,5 cm. O frumusete de salmo hornet.
P.S. Cam ce greutate credeti ca ar aveam o stiuca de 60-65 cm? eu nu ma prea pricep la aprecierea greutatii.
Am fost sambata la pescuit la Costei (cei din zona Timisoara stiu unde este) cu vobler. Dadeam dupa clean. Am luat 8 bucati care aveau impreuna cam 5 kg. Dar ce sa vezi....surpriza.....a intrat o stiuca de vreo 60-65 cm, care bineinteles ca la mal a avut o zvacnire cu care mi-a taiat firul.
Intrebarea mea: Ce sa folosesc la legarea voblerelor pentru a nu le afecta evolutia?? Folosesc in general voblere mici. Cel de sambata avea 2,5 cm. O frumusete de salmo hornet.
P.S. Cam ce greutate credeti ca ar aveam o stiuca de 60-65 cm? eu nu ma prea pricep la aprecierea greutatii.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Eu cred ca stiuca pe care ai pierdut-o avea cam 3-3.5 kg.Ca sa nu mai pierzi altadata,iti recomand sa legi intre monofilament si vobler un multifilament de 10-15 cm.In acest fel nu-i va afecta evolutia,cu conditia ca acest multifilament sa fie legat de vobler cu nod "tip Rapala" si grosimea lui sa fie cat de cat echivalenta cu rezistenta monofilamentului,deci sa nu fie gros.
Toate cele bune!
Toate cele bune!
danr:danr scrie:ca sa fii sigur trebuie sa folosesti struna, kevlar, otel, altele
multifilamentul te protejeaza prea putin, parerea mea este ca se taie imediat
Sa stii ca eu am folosit si folosesc kevlar la pescuit cu vobler la stiuca,intr-adevar se roade,dar nu mi-a taiat din prima.
Toate cele bune!
Eu utilizez niste strune foarte suple, la fel ca si firul, si nu am probleme.
Un exemplu :
http://www.planete-peche.com/catalog/fi ... d_cat=7200
Un exemplu :
http://www.planete-peche.com/catalog/fi ... d_cat=7200