inaintas pt. voblere mici

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Aug 2004, 07:55

Se pare ca am gasit solutia (una dintre ele probabil), cu struna de care zicea tudor ceva mai inainte. A pus el si un link in mesajul respectiv. S-a tinut de cuvant si mi-a trimis o rola. Sambata am fost la Timis sa o incerc. E ideala pt. voblere mici. Din observatiile mele, pt. voblere de 2,5 cm merge foarte bine legata cu snap. Voblerul se misca la fel ca si cand ar fi legat direct pe fir. De la voblere de 3 cm in sus se poate prinde si cu agrafa fara vartej, fara ca sa fie afectata miscarea voblerului. Struna e moale, se poate innoda ca firul, si e usoara. Parerea mea este ca (deocamdata) e cea mai buna solutie pt. voblere mici.
Multumesc tudor!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Aug 2004, 08:04

vorbesti deci despre " Cannelle supra-flex " ?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Aug 2004, 08:07

Cannelle, dar nu mai stiu exact cum. Cand ajung acasa ma uit pe rola sa vad exact ce model este. Daca intri pe www.cannelle-peche.com, la sectiunea notre gamme vei vedea ca sunt mai multe modele.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Aug 2004, 10:23

Uite aici modelul pe care l-am trimis. Sunt si altele bune. Eu le pipai si le cumpar in functie de suplete.
http://www.cannelle-peche.com/gamme/tre ... rtress.htm

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Aug 2004, 10:33

ce fel de material este pana la urma ?
rezista bine de tot si la abraziune ?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Aug 2004, 10:41

Da e rezistent la abraziune. Scrie acolo din ce material e facuta.
Eu le incerc si daca-mi dau satisfactie continui sa le utilizez. Altfel nu ma intereseaza din ce sunt facute, oricum chiar daca stiu tot nu am nici mijloacele si nici vointa de a le fabrica singur.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Aug 2004, 10:45

ok, multumesc

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Aug 2004, 11:14

Oricum, ce e important e faptul ca e moale, lucru esential cand dai cu vobler, ca sa nu-i afecteze miscarea. Eu sunt chiar incantat de struna asta.

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 09 Aug 2004, 11:17

Salut,
am vazut ca vorbiti despre Canelle.
In Arad se gasesc cateva produse Canelle. Au shaduri misto samd.
In concediu, mergand la clean- avat pe Cris, mi-am echipat cateva voblere cu triple Canelle, in regim de forta majora (de obicei la microvoblere folosesc Mustad). Am avut in bat un avat peste doua kilograme (cred), care la apa mica s-a proptit cu coala in substrat, a tras o lumanare si dus a fost.
Cand am aruncat privire, tripla caudala avea doua brate indreptate...

La toate voblerele poti folosi snap sau agrafa fara sa afecteze evolutie. la cele mici incearac sa vezi: Daca raman orizontal in pelicula si dupa ce ai montat snapul/ agrafa atunci e OK. Daca stau cu botul in jos, ramai pe nod direct. Totusi este o solutie deloc comoda, asa ca eu fac putin tunning pe voblerele din magazin: daca stau aplecate atunci pe tripla caudala pun un inel despicat putin mai mare. Poti face asta la ambele triple sau poti chiar schimba triplele cu inele cu un numar mai mare. daca diferenta dintre numere e prea mare, incearca cu triple de la alkt producator, deoarece in general codurile de dimensiune nu corespund, sau masa proprie difera. Spre exemplu un VMC de 8 are tija mai scurta decat un Mustad de 8, dar in acelasi timp mustadul de 8 este mai usor decat VMC-ul.
Toate astea pot afecta atat flotabilitatea cat si actiunea la cele floating sub 3 cm. Afectata e amplitudinea batailor laterale (lucru deseori binevenit la Salmo Hornet spre exemplu).
La sinking poate creste viteza de scufundare, actiunea fiind mai putin afectata, deoarece cresterea greutatii nu e asa mare procentual vorbind fata de greutatea initiala.
Eu le echilibrez pe ale mele direct cu agrafa cu vartej in bot, astfel totul devine mult mai simplu. Daca apare nevoia de rotativa doar dau voblerul jos si pun rotativa pe agrafa. Am si voblere echilibrate pentru fir direct, dar majoritatea mi le-am facut pt agrafa cu vartej. Nu afecteaza actiunea deloc, clenii pe care i-am prins au aceeasi parere : )

respect,
s
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 09 Aug 2004, 18:52

:lol: S-au invirtit in jurul cozii Dane. Strunele sint facute din otel (una din 49 (7 x 7) microfire, cealalta dintr-un fir de polietilena "bandajat" intr-un microfir de otel).
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Scrie răspuns