inaintas pt. voblere mici

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Aug 2004, 09:52

Da, cam asa ceva este...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 11 Aug 2004, 09:58

Vezi dom'le ca se poate! :D
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Aug 2004, 10:33

De la atata invartit am reusit sa-mi prind coada :D
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 11 Aug 2004, 12:58

eu cred ca struna la un vobler de 2,5 cm este putin cam exagerata. voblerele de 2,5 cm au si asa un echilibru destul de fragil, daca se mai atasheaza si o struna care poate ajunge pana la un sfert din greutatea lui sigur se va dezechilibra, oricum sansele sa prinzi stiuca la un asemenea vobler (in locuri de clean) sunt mici, oricum din cate stiuci poti prinde numai cateva vor taia deci nu se justifica folosirea unei strune.
cozma, un foarte bun fabricant de voblere spune ca la voblerele sub 3 cm singurele agrafe pe care le poti folosi sunt microsnapurile (le gasiti prin cabelas) si ii dau drepate, o agrafa mai mare trage voblerul cu capul in jos.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Aug 2004, 13:36

Nu stiu daca ai citit de la inceput acest topic....in locul in care am dat la clean si a intrat stiuca, eu nu mai dau fara struna in viata mea. Struna de care vorbim e ideala pt. voblere, chiar si pt. cele de 2,5, care, dupa cum am scris si mai inainte le leg cu snap. De la 3 cm in sus se pot prinde si cu agrafa. Struna asta e foarte usoara si flexibila. Nu afecteaza deloc evolutia voblerului.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Aug 2004, 13:38

Ca o paranteza, legat de voblerele cozma, niciodata nu as da 140.000 lei pe un cozma cand la banii astia imi pot lua un salmo!!!!

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 11 Aug 2004, 14:58

Se prea poate Adilucu,
dar sa stii ca Salmo nu bate ca si Cozma si nici viceversa. Si nu rareori, in zilele in care pestii o iau razna te salveaza tocmai cel de la care te astepti mai putin. De aia e bine sa ai din fiecare.
Optiunea e in continuare a ta, tu ai banii in buzunar : )
respect,
s
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Aug 2004, 07:20

Nu bate ca si Cozma care bat, ca multe nu bat deloc, trebuie sa le "ajustezi" la fata locului, pe cand Salmo sunt testate fiecare in parte, deci nu ai astfel de surprize. :lol: In fine, cum ziceai, e optiunea si parerea fiecaruia.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 12 Aug 2004, 08:48

Au mama!! Varza fiind in domeniul pescuitului la rapitor cu voblere, m'a pus dracu sa cumpar cateva Cozma... din cele noi, cu barbeta in unghi aprox. drept :). Trebuie sa le ajustezi in permanenta, iar dupa doua aruncari incep sa se roteasca si sa nu mai coboare. Sa nu mai vorbesc de cele micro care n'am reusit sa le fac sa evolueze cu aspect de vobler. In comparatie cu Salmo, sunt penibile, la acelasi pret.

Numai bine

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Aug 2004, 09:31

Todi, cred ca ceva nu e in regula la stilul in care pescuiesti, altfel nu-mi explic rezultatele chiar atat de negative.

Scrie răspuns