inaintas pt. voblere mici

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 29 Sep 2004, 23:42

Eu am prins o gramada de stiuci,la vobler si la oscilante,fara a folosi struna.Nu am pierdut niciuna,deoarece nu au ajuns cu gura la fir.Poate la voblere foarte mici ar ajunge,ceea ce nu prea folosesc,ca intra maruntisuri.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Sep 2004, 08:14

Da' ce le faci de nu inghit?
La mine jumatate din stiuci erau cu naluca in gat si struna printre dinti. Si nu vorbesc de micro-voblere, ci de voblere de 9-12 cm, de linguri de 13-17 gr. Poate ai o miscare mai speciala a nalucii si obtii efectul de care zici.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Sep 2004, 08:20

Sau dai numai pe rau, nu si pe balti?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 30 Sep 2004, 09:45

Michael, sa-ti spun cum am patit eu cu o stiuca....
N-aveam struna, voblerul fiind legat direct de firul principal. Am agatat-o de coltulgurii, voblerul fiind complect iesit in afata, doar tripla era in gura. La 50 cm de mal, a dat de doua ori din cap, spunandu-mi "nu, nu", moment in care a trecut cu dintii peste fir si dusa a fost. Deci nu trebuie sa inghita voblerul ca sa taie firul. Dintii fiind taiosi pe sectiune, nu tebuie sa muste de fir, e de ajuns sa-l atinga cu ei si taie. Iar eu folosind mono de 0,18 (pana la noi achizitii: lanseta, mulineta pe care sa pun fir mai gros), iti dai seama ca sunt obligat sa folosesc struna. Si sincer sa fiu, o voi folosi in continuare, pt. ca nu cred ca dauneaza asa mult incat sa ma faca sa renunt la ea. Prefer sa am atacuri mai putine decat sa risc sa pierd odata cu pestele si voblerul.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 30 Sep 2004, 09:51

In special voblerul. Se poate intampla acelasi lucru si daca struna este prea mica.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 30 Sep 2004, 09:54

adevarat!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 30 Sep 2004, 10:03

Daca ai o lanseta de crap, o mulineta cu tambur mare si un fir de 0.35 poate nu ai nevoie de struna pentru ca drilul dureaza 10-15 sec. si nu are timp sa-ti taie.
Nu zic ca Michael nu a prins fara struna, dar exceptiile confirma regula.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Sep 2004, 22:47

MihaiV scrie:Da' ce le faci de nu inghit?
La mine jumatate din stiuci erau cu naluca in gat si struna printre dinti. Si nu vorbesc de micro-voblere, ci de voblere de 9-12 cm, de linguri de 13-17 gr. Poate ai o miscare mai speciala a nalucii si obtii efectul de care zici.
Nici o miscare mai speciala.Cand a muscat,i-am dat in gura.Asta e miscarea :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Sep 2004, 22:49

MihaiV scrie:Sau dai numai pe rau, nu si pe balti?
Din pacate,numai pe rau.La noi baltile,desi au stiuca,sunt invadate de stationari.Uneori stau umar la umar. :roll:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Sep 2004, 22:55

adilucu:daca voblerul era in afara gurii,cum a reusit totusi sa taie?Firul nu era intins?Ca doar nu a inhalat dsintr-o data voblerul :roll: Sincer,eu nu folosesc struna,prind stiuci,si ce mai intra.Pe vremuri,foloseam struna,la sfaturile celor mai batrani,dar prindeam rar.Pestele,cat o fi de peste,dar are si el ochi sa vada daca naluca e tractata de o struna.Eu merg pe ideea ca in apa naluca sa para ca merge de una singura :wink:

Scrie răspuns