inaintas pt. voblere mici

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Sep 2004, 22:59

Va dati seama ca,daca se nimereste sa treaca pe acolo vreun avat,clean sau salau,si vede naluca legata de struna,o ia la sanatoasa?Sau isi spune in gand:"Asta e montura pentru stiuca,eu nu ma bag".
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Oct 2004, 07:49

Michael scrie:adilucu:daca voblerul era in afara gurii,cum a reusit totusi sa taie?Firul nu era intins?Ca doar nu a inhalat dsintr-o data voblerul :roll:
Michael, fa urmatorul experimet:

Tine voblerul de ancora intre degetul mare si cel aratator al mainii stangi, cu dosul palmei in sus. Cu celalta mana tine de fir. Acum, pamla mainii stangi (cea cu voblerul :) ), roteste-o usor spre dreapta (sper interior). Ajungi cu degetele peste fir? Cam asa este si miscarea stiucii cand da din cap. Si atunci normal ca taie firul.

P.S. voblerul era de 3 cm. Probabil la voblere de 12 cm sau mai mari nu se intampla chestia asta... Dar la cele pana la 9 cm se poate intampla sigur. Iar daca stiuca e agatata de ancora de la mijloc, se poate intampla si la voblere mari (ex. 12 cm).
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 01 Oct 2004, 08:24

Si oricum, daca mergi la pescuit de stiuca nu trebuie sa te gandesti si la clean. Oricum e greu sa-l prinzi cu vobler peste 7 cm.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 01 Oct 2004, 22:27

De regula folosesc voblere de la 7cm in sus.Doar daca merg intr-un loc anume de clean,sau vad carduri de clean,schimb tamburul cu fir mai subtire si naluca pe masura.Cleanul fiind de obicei in curent,nu prea se intersecteaza cu traseul stiucii.Cel putin asa e la mine. :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 03 Oct 2004, 19:32

ca de obicei regula de baza e ca nu exista reguli ,fiecare face cum simte ca e mai bine pentru stilul lui ,si eu am pescuit la inceput cu struna mai ales ca atunci pescuiam stiuca numai la lingura , cand am inceput sa dau cu voblere dupa un timp am renuntat la struna si pot sa spun ca numarul atacurilor a crescut simtitor si asta conteaza pentru mine mai mult decat riscul de a taia ,oricum textilul il taie mult mai greu si va spun ca nici mie nu mi-a taiat niciodata

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Oct 2004, 08:05

@ Michael

si eu credeam ca dau de stiuca doar la apa lina iar in curent numai clean. Dar sambata m-am convins ca nu e asa. Am fost la Chizatau la baraj sau ce e acolo(putin in amonte de pod) si am dat la clean in curent destul de puternic. Am avut o ratare la ce crezi? O frumusete de stiuca...n-am intepat-o bine si mi-a facut cu coada. Deci stiuca poate fi si unde nu te astepti.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 04 Oct 2004, 12:01

Ieri am fost si eu, ca in fiecare duminica, la pescuit. Am pescuit numai cu o lanseta mica de baitcasting, fir fluorescent de 0,28mm si struna de 5kg, pentru ca si pe Sena au aparut stiuci de citeva luni. Fotografiile :

http://carnavenir.free.fr/now/

Clenii s-au prins foarte bine si cu struna cum puteti constata pe fotografii. Am prins mai multi cleni dar nu i-am fotografiat pe toti.
Un coleg de-al meu a prins o stiuca frumoasa.
Somnul l-am prins cu materialul descris mai sus si ne-a plimbat de-am innebunit. Rapitorii stateau linga maluri si vinau pestisorii nascuti in primavara. Bibanii erau ca nebuni.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Oct 2004, 12:10

@tudor

putin mai mica decat stiuca din pozele tale a fost si stiuca pe care am scapat-o in curent.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Oct 2004, 12:14

Ii rog pe cei care sustin ca nu se prea prinde clean daca pui struna, sa se uite la pozele lui tudor!!!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Oct 2004, 12:28

@pupu

cand dadeai cu voblere si struna, ce fel de struna foloseai? voblerul se misca natural? pt. ca daca pui struna rigida, voblerul nu va evolua asa cum e facut sa evolueze, si atunci normal ca struna dauneaza. Daca pui struna moale (vezi link-ul http://www.planete-peche.com/catalog/fi ... d_cat=7200 )care permite voblerului sa evolueze bine, nu cred ca sunt probleme. Chiar daca struna e vizibila in apa.

Scrie răspuns