Cleanul, iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 15 Dec 2005, 09:46

@Adelin.
man, stima pt. pestii de la galerie. ce-i al tau e-al tau.
dar nu cred k asta iti da dreptul sa te iei de om la modul asta. clenii aia nu erau chiar cat frunza de salcie... mai mult, erau in dimensiunile legale. sunt sigut k ai permis de pescuit si acolo scrie: clean-25cm.
dar...asta e, tu ai pus numai pestii mari la galerie. sau numai din astia prinzi?javascript:emoticon(':P')

dupa cum ati observat...nu sunt un pescar foarte experimentat. incerc sa inteleg si sa "fur" cat mai mult in partide de pescuiala si de pe forum. si totusi... am inteles ce important e sa practici c&r, chiar dak nu prea prind. :roll:
nu vreau sa ma bag de-aiurea...il cunosc pe Paul..este un pescar meserias si un om deosebit. A fost optiunea lui sa-i ia acasa pe toti. sau nu...
sa nu deviem in comportamente de ...seniori. am mai vazut polemici si razboaie pe forum care nu au dus la nimic bun sau constructiv. chiar am si participat la vreo doua-trei.. :D
cam asta e...acu sariti la gatul meu!

ueii..ce face cleanul asta din om... :shock:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Dec 2005, 10:00

Adelin scrie:Sti ce e misto pe NET?! Ca te poti da meser si poti fi un nimeni!
In primul rand ca e corect "Stii ce e misto pe net?" , asta apropo de oamenii aia simpli, de la tara :lol: :lol: :lol: .

In al doilea rand, cred ca nu realizezi cat de bine ti se potriveste remarca asta de mai sus, iar ceilalti forumisti pot confirma lucrul asta. Spre deosebire de tine, eu nu m-am dat mare mester intr-ale pescuitului si nici n-am ras de capturile oamenilor.

Cat despre a fi sau nu un nimeni, sunt convins ca raurile si lacurile patriei vuiesc toate, cu respect si admiratie, "Adelin, Adelin" :lol: :lol: :lol:
Mi-as permite o remarca: sunt oameni pe forumul asta care au castigat nspe concursuri, care fac parte din echipa nationala de spinning, si care nu fac talentele de prost gust pe care le faci tu. Si zau ca, vorba lui Moromete (ca sa ramanem la oameni simpli, de la tara), "pe ce te bazezi" mestere?
Cu lacrimi Bastus!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Dec 2005, 10:12

Mai, sa inteleg ca esti concurent, de tot bati toaca atata?!....sau ai vrea sa fi?! :lol: :lol: :lol:

...pacat ca esti asa invizibil... :lol: :lol: :lol: :lol:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Dec 2005, 10:22

Lasa ca te-am vazut pe tine bine prin clasamente :lol: :lol: :lol:

Se pare ca pricepi mai greu spre deloc, stai sa-ti explic: fotografiile tale inseamna fix nimic in privinta demonstrarii priceperii de pescar. As putea sa ma apuc sa scanez cateva fotografii in care am vreo 2 metri patrati de stiuca frumusica, prinsa pe langa Sf Gheorghe in 6 ore, numai ca, spre deosebire de tine, am bunul simt sa realizez ca asta e nimic pe langa o marla amarata si trei bibani subdezvoltati prinsi de cineva IN CONCURS, intr-un lac vai mama lui cum e Caldarusaniul.

Nu ma astept sa pricepi ce-am vrut sa spun, ca daca pricepeai nu mai postai mizeriile pe care le-ai postat la adresa lui Paul (si a altora, din ce-am mai vazut prin topicurile mai vechi).
Cu lacrimi Bastus!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Dec 2005, 11:57

ma intreb si eu.....mai sunt useri de pe forum care sa nu fi trecut prin mishto-ul lui Adelin? :roll:
poate cativa... :?
Alooooo,avem moderator pe forum?Mai exista topicuri on-topic?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 15 Dec 2005, 12:03

E foarte trist ce se intampla aici. Topicul se numeste "cleanul, iarna" si cu toate astea apar mai mult discutii tangentiale in cel mai bun caz; de cele mai multe ori chiar nu au nici o legatura cu subiectul... trist. Forumul asta ar trebui sa ii ajute pe cei mai noi in bransa, sa ne permita tuturor sa aflam lucruri noi si sa intelegem diferentele dintre zone nu din punct de vedere al oamenilor, care daca sunt oameni nu conteaza unde isi au resedinta, ci din punct de vedere al diferentelor dintre ape si comportamentul partenerului nostru de lupta. In optzeci si ceva de posturi cate sunt la topicul asta nu stiu daca au fost 10 din care cineva putea invata ceva. Cred ca ar fi bine sa nu se mai arunce cu noroi in forumurile crapistilor pentru ca incep sa vad similitudini din ce in ce mai evidente cu ce se intampla pe acolo. Glumele isi au rostul lor, inpunsaturile la fel, dar haideti sa incercam sa discutam si despre pescuitul rapitorilor...........
Fire zmucite!

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 15 Dec 2005, 12:34

Ei bine dar totusi e un sit care promoveaza pescuitul sportiv si corect. Eu sincer m-am saturat, si ma dezgusta cand vad intr-o poza 5-6-10 pesti sau chiar sute. Asta am vazut ani de zile. Nu incercam sa schimbam mentalitatea oamenilor.
Ma duc la pescuit si vad cum lumea tine tot ce prinde, pana si pixuri cat palma, ca daca nu e pt el, manca pisica. :!: :!: :!: Wrong answer! Wrong answer!
Pt ce sa ti 100 de pesti? Pai mai dau la un prieten, la altu, mai dau la soacra-mea. Am si avut niste discutii cu taica-meu pe tema respectiva. Ca ma intreba, de fapt era un fel de "certat" ca de ce le dau drumu la stiuci asa frumoase(din punctul lui de vedere). Pai pt ce sa le tin cand mai avem un ceva in congelator, si inca nu l-a gatit nimeni. Pai ca nush ce si nush ce. Ar trebui sa ne schimbam mentalitatea baieti. Inteleg! Inteleg! Distractie, cat distratcti, da bunu simt unde ramane. Nu poti sa iei de la mama natura la infinit, k cedeaza si dansa nervos. Un exemplu la nivel global sunt toate dezastrele de anul acesta....
Dar sa revenim la oile noastre. Acu nu zic ca nu retin pesti de loc, dar in limita bunului simt. Unu doi la cateva partide, sau cand ai kef de un peste proaspat sau cand ai mai kema pe cineva la tine la un peste prins de tine, da nu te duci d-le cu plasa la pescuit pana "segoleste balta"(citat PAUL).
Nu incerc sa acuz pe nimeni, dar atata timp cat apar poze dupa poze cu zeci de pesti prinsi si retinuti intr-o partida(indiferent de dimensiune) nu vad cum s-ar putea promova un pescuit sportiv pe acest sit. Nu mai stiu cand da am mai vazut poze cu 6-7cleni peste kil retinuti toti. Nu va suparati stimati domni, dar mi se pare o chestie aberanta. Nu mai stiu care v-bea de pescuit la stiuca cu enshpe mii de bete(nu dau nume). Si toti haha haha haha hahah! Tocmai o astfel de mentalitate trebuie schimbata, pt ca asta deja nu e pescuit. E bataie de joc. Nu vorbesc de litera legii, pt ca nici eu n-o respect intr-u totul(me refer la perioada de prohibitie si eventual pescuitul noaptea), unde limita admisa la bete este doua pe pescar, cu cate 2 carlige, si pana in 3kg de peste sau unu dac e mai mare ala, sau dimensiunile legale, care sunt incalcate in tot locul.
Aici ne-am adunat o mica comunitate de pescari din toata tara, ca sa promovam pescuitul sportiv si nu "huliganismul", ca altfel nush cum sa-i spun. Gandeam si eu altfel cand eram mai micutz, pe vremea cund nu aveai de unde sa te documentezi, sa vezi un film sa-ti faci o imagine despre pescuitul in alte tari, cand nu prea puteai avea acces la internet etc. Nu incerc sa ma umflu in pene, doar sa scot in evidenta pescuitul sportiv pe care il """PROMOVAM""""

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 15 Dec 2005, 12:49

Da.... aici nu am ce face...trebuie sa fiu total de acord cu Andrei. Eu am fost dezamagit de faptul ca discutam prea putin despre pescuit, dar este necesar sa incercam sa ne schimbam mentalitatea si sa ne gandim si la ce vom pescui peste 10 ani. Ca sa ai o partida frumosa sau chiar iesita din comun trebuie doar sa prinzi nu sa pastrezi tot ce ai prins. As minti daca as spune ca eu am facut intotdeauna asa, dar trebuie sa facem asa cu totii pentru ca daca nu vom face pentru urmatoarea perioada ne va ramane doar pescuitul electronic gen rapala pro fishing, matt hayes fishing adventures sau mai stiu eu ce. Sa nu uitam ca suntem aici spunand ca pescuim de placere. Daca nu era asa facem un forum despre exploatare bazinelor apelor din zona fiecaruia. Ar fi bine daca am incerca cu totii sa facem forumul un pic mai constructiv...parerea mea
Fire zmucite!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 15 Dec 2005, 13:18

Andrei scrie:... da nu te duci d-le cu plasa la pescuit pana "segoleste balta"(citat PAUL).
Daca era sa fi fost corect, spuneai exact ce am zis... adica, mai in gluma sau mai in serios, am citat pe altcineva de pe acest forum "prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!"
In alta ordine de idei, eu nu cred ca nu ati pastrat niciodata cleni de 300 grame.. Nu cred! Aici ma refer la persoane care au prins ceva clean la viata lor.
O sa spuneti ca am pastrat cand eram copil.. Pai inseamna ca la nivelul ala sunt eu acum, de am pastrat pestele asta... si, fiti sigur ca la voblere mici au intrat si cleni mult mai mici, pe care nu i-am oprit, dar asta e o alta discutie...
Ce sa fac.. daca la nivelul asta sunt? Probabil ca in timp, voi stii sa selectez pestii si imi voi schimba mentalitatea, dar nu am cum sa neg ca am avut o partida de pescuit ff frumoasa. Asta e...
Pacat ca nici Adelin, nici Razvan, nici Adilucu si nici Andrei nu stiu sa vorbeasca cum ar trebui... Si aici ma refer ca nu poti pur si simplu sa bagi pumnul in gura unui om, atunci cand greseste (greseala vazuta prin ochii lor). Recunosc ca sunt de acord cu cele scrise de Andrei in ultima postare si, chiar daca a fost o greseala din partea mea sa pastrez tot pestele (care se vedea) nu cred ca se poate indrepta aces lucru cu jigniri la adresa mea.
Spuneam ca a fost (pentru mine) o partida frumoasa.. Adi facea comparatia cu japcarii sau cu alti braconieri:
ei vezi... cam asa ar putea zice si cei care dau la japca, si aia cu 100 betze insirate pe mal, si aia care umplu sacii de strapazani, etc...
nu-i bai... daca o sa cititi in cele scrise de mine long time ago, veti vedea ca am facut si aceste lucruri (japca, furculita etc) De ce? Probabil ca asta vedeam la cei din jurul meu si asta faceam si eu.
M-am schimbat intr-o oarecare masura, chiar daca un prieten de-al meu imi spunea (dupa partida cu pricina) ca inca mai am reminescente ale pescuitului cu pluta :) Asa o fi...
Si inca odata o spun... vorbind urat, nu veti putea schimba pe cineva.. si nu ma refer la mine, pentru ca eu, peste 20 de ani am pescuit si fara forum, o pot face si de-aci inainte ci, vorbesc la modul general...
Daca am gresit fata de cineva dintre voi, va rog de ma iertati si, as vrea sa facem sa fie frumos de-acum inainte mai ales ca acusi se-apropie Sfintele Sarbatori a nasterii Domnului si ar fi pacat sa avem inimile invartosate pe semenii nostrii.

P.S. (pentru adilucu)
Sa stii ca nici pe departe nu sunt atat de rau sau rece cum ai crezut tu vazandu-ma in poza aceea din album ;)

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 15 Dec 2005, 13:21

Andrei a spus:

Pai pt ce sa le tin cand mai avem un ceva in congelator, si inca nu l-a gatit nimeni.

Andrei, acel ceva o fi fost cumva crap? :mrgreen: :twisted:
Na ca am spus c**p :oops:

Scrie răspuns