avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 16 Mar 2006, 12:59

exact 5,8 kg!

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 16 Mar 2006, 15:45

Din ce am observat eu pana acum pe curent ataca cat se poate de violent, mai ales primavara, si in apa mai moale ataca nu prea violent sau subtil. E cand si in apa mai moale ataca violent, dar in curenti ataca destul de violent.....

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 16 Mar 2006, 16:12

Andrei scrie:Din ce am observat eu pana acum pe curent ataca cat se poate de violent, mai ales primavara, si in apa mai moale ataca nu prea violent sau subtil. E cand si in apa mai moale ataca violent, dar in curenti ataca destul de violent.....
Deci cand ataca violent????? :roll: ???? :?:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 16 Mar 2006, 16:19

:P In curent rata de atacuri violente mi se pare mai mare dacat in apa mai moale. Si depinde de mai multi factori. De viteza de recuperare, anotimp..............

pilula
utilizator constant
utilizator constant

avat

Mesaj de pilula » 16 Mar 2006, 17:29

M-am referit in special la exemplarele mari de avat.Spre deosebire de avatii de talie mai mica(pina intr-un kg),avatii mari(care depasesc gr de 1-1,5kg)marea majoritate,nu-ti vor ataca voblerul foarte violent asa cum se aude peste tot,ca vezi DOAMNE,iti ia batu din mina.Sa nu o dam in sf-uri ca nu are rost.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 16 Mar 2006, 17:50

La avati mai mari ma refeream. de la 1,5kg in sus. Aia mici sunt multi de 1kg si ii prinzi de vrei de nu vrei. Daca nu ma crezi te invit in primavara la o partida de avat, sa vezi ca ai sa-mi dai dreptate. Adic partide cu avati, rar sub 1,5kg, si toti atacau ca nebunii.
acu nu zic ca asta e o regula peste tot. Aici asa se comporta, si crede-ma pe cuvant ca vorbesc despre curenti chiar puternici de cele mai multe ori. Si mi se pare si foarte logic, pt ca nu sunt curenti constanti, si mai ales ca e si in miscare tot timpul,dac ii tragi naluca in viteza pe la nas, nu are decat o fractiune de secunda sa se decida. Daca a fost pe faza dinainte poate ca o apuca asa cum zici tu, sau daca dai in amonte. Daca nu ataca de jos, sau din lateral. Daca ataca din lateral e ff posibil sa nu apuce s-o ia din prima si atunci urmeaza 2-3 am patin chiar 6-7 intoarceri cu niste super viteze dupa naluca.
N-am prins inca mai mare de 3kg(asta fiind recordul personal), da inca lucrez la treaba asta, dar prind frecvent avati peste 2 kg. E greu pt k n-am decat weekendu la dispozitie, si nici asta tot timpu, si mai ales primavara sincronizarea e totul, toamna la fel.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 16 Mar 2006, 17:53

La avati mai mari ma refeream. de la 1,5kg in sus. Aia mici sunt multi de 1kg si ii prinzi de vrei de nu vrei. Daca nu ma crezi te invit in primavara la o partida de avat, sa vezi ca ai sa-mi dai dreptate. Adic partide cu avati, rar sub 1,5kg, si toti atacau ca nebunii.
acu nu zic ca asta e o regula peste tot. Aici asa se comporta, si crede-ma pe cuvant ca vorbesc despre curenti chiar puternici de cele mai multe ori. Si mi se pare si foarte logic, pt ca nu sunt curenti constanti, si mai ales ca e si in miscare tot timpul,dac ii tragi naluca in viteza pe la nas, nu are decat o fractiune de secunda sa se decida. Daca a fost pe faza dinainte poate ca o apuca asa cum zici tu, sau daca dai in amonte. Daca nu ataca de jos, sau din lateral. Daca ataca din lateral e ff posibil sa nu apuce s-o ia din prima si atunci urmeaza 2-3 am patin chiar 6-7 intoarceri cu niste super viteze dupa naluca.
N-am prins inca mai mare de 3kg(asta fiind recordul personal), da inca lucrez la treaba asta, dar prind frecvent avati peste 2 kg. E greu pt k n-am decat weekendu la dispozitie, si nici asta tot timpu, si mai ales primavara sincronizarea e totul, toamna la fel.
Am patit sa-mi atace atat de violent incat sa-mi plezneasca firul, dar asta cand mai aveam maxim 1m de fir pana la naluca(2ori

)

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 17 Mar 2006, 08:55

Andrei scrie::P In curent rata de atacuri violente mi se pare mai mare dacat in apa mai moale. Si depinde de mai multi factori. De viteza de recuperare, anotimp..............
oricum e spectaculos oriunde ataca , Cred ca de aceea e si atat de vanat de pescari.

mai ales cand ataca la mal il pierzi ai putin fir , de aceea eu totdeauna la avat am reglata frana ca la cea mai mica contra sa poata sa ia fir.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 17 Mar 2006, 09:07

sir.JONES scrie: mai ales cand ataca la mal il pierzi ai putin fir , de aceea eu totdeauna la avat am reglata frana ca la cea mai mica contra sa poata sa ia fir.
Uite acum sunt de acord cu tine, dar cu rotativele..... :cry:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 17 Mar 2006, 15:31

Am incercat si nu prea imi place. Am avut prea multe rateuri cand am incercat, si nu merita pt 1-2avati ce-i nimeresti la vf batului. :P
Eu va pup, ca maine is la pescuit! :lol: Nu mai intru pe topicu asta(pan nu ma intorc) ca dupa acest mesaj sigur sar cateva urari de baftalo si noroc :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hai FIR INTINS TUTUROR!

Scrie răspuns