pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

"Cand ai dat cu toata trusa si nu merge, pune un streamer in fata unui vobler. Daca nici asa nu-l prinzi, lasa lanseta din mana."
mie un batran a zis ...incearca cu toata trusa si cand ai terminat ia-o de la capat

.
Cu toata acestea daca schimbi tot timpul nalucile ,ai mai putine sanse sa prinzi ... ca pierzi mult timp cu schimbatul nalucilor ...
Eu cand caut avatul , cam tot timpul am un streamer la 1 m fata de vobler ,lingurita ,rotativa ce o fi ... La streamer numai mici au venit pana la 1 kg ... Fenomenal e cand ai 2 pesti deodata ,si fiecare trage in alta parte

.
-
tito
- veteran

Anul trecut pe Arges, ceva mai jos de baraj, am vazut niste capturi de 3-4kg luate la taparina. Omul mi-a spus ca le confectioneaza singur si din ce am vazut folosea cutiile de la ouale Kinder (acelea in care erau surprizele, din interiorul oului), iar pe fir avea legate 4 carlige cu pene de diverse culori.Si acum regret ca nu am incercat sa-i propun sa-mi vanda si mie "inventia" sa. Eu cele mai bune rezultate le am la voblere facute de cineva din Craiova ,voblere care imita obletele de 5cm.Problema lor este ca sunt confectionate din lemn de tei si in timp au crapat.Din 10 bucati mai am vreo 3.Am mai prins si cu un model de la Cozma de 3,5 cm, dar ma umplu de nervi pentru ca trebuie echilibrat foarte bine, in caz contrar, la mulinarile rapide....iese din apa.Pe Olt am avut rezultatele cele mai bune la avat cu aceste voblere. Am luat un avat (2,8kg),accidental spun eu, la cicada,pe cadere, dadeam dupa salau.
-
kzoli
- veteran

tito scrie:Anul trecut pe Arges, ceva mai jos de baraj, am vazut niste capturi de 3-4kg luate la taparina. Omul mi-a spus ca le confectioneaza singur si din ce am vazut folosea cutiile de la ouale Kinder (acelea in care erau surprizele, din interiorul oului), iar pe fir avea legate 4 carlige cu pene de diverse culori.Si acum regret ca nu am incercat sa-i propun sa-mi vanda si mie "inventia" sa. Eu cele mai bune rezultate le am la voblere facute de cineva din Craiova ,voblere care imita obletele de 5cm.Problema lor este ca sunt confectionate din lemn de tei si in timp au crapat.Din 10 bucati mai am vreo 3.Am mai prins si cu un model de la Cozma de 3,5 cm, dar ma umplu de nervi pentru ca trebuie echilibrat foarte bine, in caz contrar, la mulinarile rapide....iese din apa.Pe Olt am avut rezultatele cele mai bune la avat cu aceste voblere. Am luat un avat (2,8kg),accidental spun eu, la cicada,pe cadere, dadeam dupa salau.
La popper de 5 cm rapala am avut aseara 5 atacuri nefinalizate , dadeam de pe un mal inalt si nu aveam sansa sa scot insa era o distractie pe cinste