avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 23 Iun 2006, 22:18

vladcs scrie:Am gasit streamere de cca 10 cm, cu pene albe si carlig de cca 2,5 cm.
La capat au rosu. Pe ele scrie Trabuco.
Personal nu i-mi inspira incredere, dar poate ii place avatului.

Maine si poimane reiau testele la avat. Poate, impreuna cu vbl, oscilanta, rotative, se va pacali vre-unul. Daca dau satisfactie le fac poza. Daca nu le arunc.
`

hehe, stai linistit si nu le arunca indiferent ce rezultate vei avea in primele partide, si eu nu am avut incredere in streamere pana ce @bibanus mi-a dat o lectie cum se prinde la streamere si am vazut inca ce avati frumosi de peste 2-2.5 kg. De atunci streamerul este salvarea mea la aproape orice pescuiala..... :wink: :wink:

ps

dupa cum le-ai descris par foarte ok :wink:
be smart be silent be deadly.....

vladcs
junior
junior

Mesaj de vladcs » 27 Iun 2006, 09:45

Inca nu am folosit streamerele. Oltu(si canalele) a fost jalnic sambata si duminica. Dar am desfacut punga cu pene. De fapt e o montura cu 3 streamere(taparina). Dupa cum arata cred ca trebuie sa-i pun in capat un S , sa lansez, sa recuperez rapid si sa sper :). Cred ca asta e tehnica.
vlad

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 29 Iun 2006, 08:11

o sa incerc desi deocamdata parca a dat cu bomba ca nu a miscat nimic la musca decat jigodi din alea de 5 cm.

poate se mai limpezeste putin sa intre in calcul si musca ca alt fel nu vad problema

am luat avat al rotativa si la vobler dar nici macar o urmarire la musca. cel putin mures e cam bej pentru musca.
the angler is catching xxx, not by the lure

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 16 Aug 2006, 13:18

subiect: avat
apa: tulburica-cafenie, vizibilitate 30cm.
situatie: sarea aspius in curent, nu foarte des, dar la 5min. auzeam/vedeam bataia.
naluci: shallow runnere, jeliboane, rotative lestate, table.
tehnici: recuperare rapida, in zonele unde rapea avatul, uneori ramaneam in stand-by pana rapea si atunci ii dadeam in bot. (eram 2)
alte detalii: dracul rapea intr-o zona la 7-8m de mal, undeva pe la ora 14-15, era o zona plina cu turbulente, vartejuri.
rezultat: NIMIC, nici o prezentare.
intrebare: de ce? :roll:

oare a fost una din zilele cand nu pne botu' la nimic? sau nu ne-am priceput sa-l pacalim?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Aug 2006, 13:52

leba, nu uita ca e vorba de avat! :) eu zic sa nu te stresezi prea tare cu intrebarile, pt ca e un peste foarte ciudat (din punctul meu de vedere).
trebuie sa acceptam ca sunt zile cand face spectacol, si indiferent cu ce am incerca sa-l pacalim, pur si simplu nu putem :?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 16 Aug 2006, 14:14

Adi_ scrie:leba, nu uita ca e vorba de avat! :) eu zic sa nu te stresezi prea tare cu intrebarile, pt ca e un peste foarte ciudat (din punctul meu de vedere).
trebuie sa acceptam ca sunt zile cand face spectacol, si indiferent cu ce am incerca sa-l pacalim, pur si simplu nu putem :?

intr-o situatie similara dream a reusit sa pacaleasca unul. si inca unul bigmomma. :D pacat ca i-a rupt... :(
totusi, apa era putin mai limpede. :roll: frecventa batailor mai mare.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 16 Aug 2006, 18:36

leba scrie:locatie: Prut.
subiect: avat
apa: tulburica-cafenie, vizibilitate 30cm.
situatie: sarea aspius in curent, nu foarte des, dar la 5min. auzeam/vedeam bataia.
naluci: shallow runnere, jeliboane, rotative lestate, table.
tehnici: recuperare rapida, in zonele unde rapea avatul, uneori ramaneam in stand-by pana rapea si atunci ii dadeam in bot. (eram 2)
alte detalii: dracul rapea intr-o zona la 7-8m de mal, undeva pe la ora 14-15, era o zona plina cu turbulente, vartejuri.
rezultat: NIMIC, nici o prezentare.
intrebare: de ce? :roll:

oare a fost una din zilele cand nu pne botu' la nimic? sau nu ne-am priceput sa-l pacalim?

spectacol din asta si inca de mari proportii am vazut si am dat 3 insi de ne-am rupt mainile...rezultat: nici un peste! sunt momente cand nu poti sa-l pacalesti deloc si cum a spus Adi_ e o "curva" mare avatu' asta!

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 16 Aug 2006, 19:59

dupa tot ce-am dat la avat in acele momente cand sare si nu da in naluca am tras concluzia ca este esential primul metru de recuperare daca e sa-l iei in acele momente il iei de la primele ture de mulineta. daca ii imprimi vobelrului miscarea ideala si il tractezi cu o viteza mare dar nu foarte acea vitea limita superioara la care evolueaza si incepi tractiunea exact in momentul in care a atins apa ai sanse sa-ti loveasca in el in acele momente daca realizeaza care-i treaba s-a taiat deoarce de avatul are cea mai mare viteza de reactie

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 16 Aug 2006, 21:00

Da..mama lui de avat obosit. Imi vine oarecum greu sa cred ca la o partida..la cateva lansari a dat avatul si ieri dupa ore intregi de lanseu..nici macar o muscatura; nu pot sa cred ca nu a fost vreo naluca pe traseul avatilor.
Pe siret am patit asta tot timpul..cu neprinsul ..bineinteles :lol:
Pe prut..totusi se prinde des avat mare..
In fine..oricum nu ma las..tre sa il iau eu pe tata aspius.. 8)
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 16 Aug 2006, 21:51

pe siret stiu cum e tre sa ai nervii tari si sa te bucuri ca macar ii vezi ca cu aia ramaii de cele mai multe ori

Scrie răspuns