avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 20 Aug 2006, 18:16

andrei-ovidiu scrie:acolo unde fierbe Oltul mihai si din 30 de pescari iau 2 sau 3, 4-5 avati pe la 1 - 2 kg maxim :?:

a inceput mai de Doamne Ajuta pe acolo sau... :roll: , ca atunci :?:
Stai nene la umra, la racoare ca boierii.Sa te servesc cu un Ice Tea???? :shock: pica para malaiata in gura lui natafleata-era o zicala, sau nu suna asa? parca ziceai ca tu te "hranesti" cu pescuit nu cu....
Imagine

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 21 Aug 2006, 07:18

vezi ca faci reclama la bauturi si iti Master Adminu' avetisment! :lol:

mai sta si omu', nu se mai duce asa ca innecatu' la pomu' laudat!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 22 Aug 2006, 07:09

Raoul scrie:MA ajuta careva cu metode alternative de pescuit la avat ? (pana reusesc sa-mi aleg un vobler bun?) Ma duc in seara asta pe Dunare si incerc cu o montura cu mai multe ancore cu pestisor in ele, tinute la suprafata de un dop de pluta, sper sa mearga. Pe caldura asta, oare sta la suprafata avatul ?
...
Stau tot noaptea la pescuit...mai tarziu am sa dau la somn, cu matze de macrou, ca nu am gasit rame negre...
coropisnita cred ca e trecuta..
eventual incearca o pluta cu un oblete sau mai de graba avatei trag la viermisori. La montura cu oblete trebuie intepat sa vina cu botul in fata cand tragi de montura.

dar dupa cum o sa iti spuna toti la avat merg voblere si rotativele (poate cele mai indicate pentru un incepator) , la monturi cu naturale s-ar putea sa prinzi mai degraba accidental.
the angler is catching xxx, not by the lure

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

incepator la avat

Mesaj de laurentiucat » 02 Sep 2006, 17:43

eu am 38 de ani si m-am apucat de 3 luni de pescuit.mi-am luat 7 lansete cu mulinetele aferente si vre-o 11 vergi ptr undita dar toate sunt no name si cam slabute dupa cate citesc acu prin forumuri.sunt dintr-un sat la malul dunarii si ce sa zic ..peste am prins eu dar nu asa mult cat as fi vrut.am prins si somn ,crap,stiuca ,avat.acum imi place sa pescuiesc rapitor si in special avat la care am dat in ultimele 3 saptamani si la care am prins 5 respectiv 4 kg in zilele in care am fost la pescuit.in prima zi am prins cu lingurita rotativa argintie de 2 sau 3 grame nu mai tin minte iar a doaua zi de pescuit era nor si am dat cu una aurie tot de gramaj mic.in prima zi am prins in curent iar in a doua la rene( o plaja larga si lunga).acum mi-am luat Meps nr 2 si argintie si aurie si maine sunt pe el...sper si el sa fie aprope de mine...acum as baga cam 2-3 milioane intr-o lanseta de carbon si o mulineta .un sfat m-ar ajuta mult.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Re: incepator la avat

Mesaj de andrei-ovidiu » 02 Sep 2006, 17:54

laurentiucat scrie:eu am 38 de ani si m-am apucat de 3 luni de pescuit.mi-am luat 7 lansete cu mulinetele aferente si vre-o 11 vergi ptr undita dar toate sunt no name si cam slabute dupa cate citesc acu prin forumuri.sunt dintr-un sat la malul dunarii si ce sa zic ..peste am prins eu dar nu asa mult cat as fi vrut.am prins si somn ,crap,stiuca ,avat.acum imi place sa pescuiesc rapitor si in special avat la care am dat in ultimele 3 saptamani si la care am prins 5 respectiv 4 kg in zilele in care am fost la pescuit.in prima zi am prins cu lingurita rotativa argintie de 2 sau 3 grame nu mai tin minte iar a doaua zi de pescuit era nor si am dat cu una aurie tot de gramaj mic.in prima zi am prins in curent iar in a doua la rene( o plaja larga si lunga).acum mi-am luat Meps nr 2 si argintie si aurie si maine sunt pe el...sper si el sa fie aprope de mine...acum as baga cam 2-3 milioane intr-o lanseta de carbon si o mulineta .un sfat m-ar ajuta mult.

trebuie sa stai ceva pe forum pana sa-ri faci o idee despre ceea ce vrei sa-ti cumperi! depinde ce lanseta vrei si ce mulineta :roll: , trebuie sa ai rabdare, sa ceri ceva sfaturi si sa nu te grabesti in alegere!

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 02 Sep 2006, 21:24

Andrei, ii poti spun omului ceva detalii, ai schimbat si tu destule bete.
Imagine

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Sep 2006, 07:33

mihai.f scrie:Andrei, ii poti spun omului ceva detalii, ai schimbat si tu destule bete.

poate nu e bine, ca dupa aceea face ca mine :D schimba un brat de bete pana ajunge la cele potrivite si in chestii din astea se pierd bani! :D eu zic sa-l ajutam toti aici pe topicul asta si sa-i dam cate un sfat! :wink:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 03 Sep 2006, 21:59

Avat?!.....ce pot sa spun dupa o iesire in care am avut in fatza nasului sute de bucati si nu am avut 1 atac?! :shock:......Nu stiu nimic despre pestele asta!!!! :?

calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de calinagape » 06 Oct 2006, 16:42

hmm...Adelin, Adelin 8)
Chiar tu....? Daca nu tu, atunci cine?
Nu te pune cu prostu' ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta!

calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de calinagape » 06 Oct 2006, 16:55

spuneti ceva....ajutati omu'!
Eu raman (deocamdata) consacrat rotativelor 0,1,2 de la Aglia si DAM, desi m-ati omorat cu voblerele. Trebuie sa incerc si eu nalucile astea care vad ca-s foarte laudate.
Nu te pune cu prostu' ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta!

Scrie răspuns