pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Michael
- Moderator

Adi_ scrie:.. incerci sa vezi cat te pricepi

mai Adi,eu sunt mai amator...nu ma pricep prea bine

-
fishi
- veteran

Cunosc niste persoane care se autoflageleaza astfel:
-echipament ultralight in lacuri cu clean si stiuca unde media greutatii este 1kg la clean si 1.5kg la stiuca.
-spinning ultralight la avat pe anumite canale de fuga ale Oltului unde media este 2kg .
Am incercat si eu astfel dar .....sa ai un drill de 20min cu un clean la 1.2kg este chiar enervant.....cel putin pentru mine.
-
pilula
- utilizator constant

Am ramas surprins de intrebarea si nelamurirea lui Michael:"NU STIU CUM O FI SA AI IN FIR UN AVAT DE 6KG"?Pai sa stii Michael ca nu e chiar de nerealizat acest lucru.Tinind cont ca am prins avatul in curent puternic de apa,am folosit acest curent in favoarea mea,iar drillul nu a durat mai mult de 10-15min,cu un fir de 0,18.Toata smecheria e sa nu disperi in astfel de momente, unice in viata unui pescar,si vei reusi captura.Cred ca fiecare dintre noi s-a intilnit cel putin o data cu un peste de talie mare,dar.....

-
Adelin
- Moderator

Michael scrie:
eu nu-s pescar Adeline,ma dau si eu pe forumul asta ca ma plictisesc de prea mult timp liber

Hai nu te supara ca am glumit, sti ca nu o spun cu rautate...

-
MihaiV
- Moderator

fishi scrie:lacuri cu clean si stiuca unde media greutatii este 1kg la clean
Asta-i media? Mai sa fie! :oops: S-a dus naibii distributia piramidala! :evil:
-
fishi
- veteran

MihaiV scrie:fishi scrie:lacuri cu clean si stiuca unde media greutatii este 1kg la clean
Asta-i media? Mai sa fie!

S-a dus naibii distributia piramidala!

Cine a vrut sa inteleaga a inteles,am prins perioade de vreme in care mergea asa(bucati mai frumoase).Dar unii chiar sunt contabili.........
-
daniel tinte
- utilizator constant

-
@pilula-firul de 0,18 era textil sau mono? Ca nu prea cred sa scoti un avat de 6 kg cu un mono de 0,18 pe curent. De fapt nici nu apuci sa iti dai seama ce este ca a si rupt.
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
sunt martor la captura lui pilula si a prins la voblere facute de el insusi!
dureaza ceva dar l-a scos, avea exact 5,850 kg, ceva de genu'!

-
Adi_
- veteran

andrei, avea "exact"... sau "ceva de genu"

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
pilula
- utilizator constant

Salut Dane
Tin sa te informez,si ai face bine sa crezi,ca firul folosit de mine a fost un mono de 0,18.Contrar tuturor parerilor,sa stii ca in curent(acum depinde si cum lansezi-amonte sau aval)avatul nu ataca atit de agresiv precum il lauda toti.Acest lucru este valabil doar pe curent,atentie,cind lansezi doar in amonte si mai intervine un singur lucru:unde te ataca.Acolo unde eu pescuiesc lansez in marea maj a cazurilor amonte.Atacul(O SIMPLA INCOVOIERE A LANSETEI ca si cum ai agatat un crap)il am in momentul in care firul ajunge perpendicular pe mine.Dak frina mulinetei este reglata corespunzator nu exista sa ai probleme de genul rupturilor.Inca ceva:acest atac il am la distanta mare de mal.In apropierea malului nu am avut niciodata atac de avat mare(numai in acel loc).In schimb am patit-o in alte locuri,in care nu ca am avut ruptura,dar nici mult nu mai aveam,deoarece avati de talie mare atacau,aproape peste tot.In cazul lacurilor si al baltilor iti dau perfecta dreptate.Atacul este foarte violent in majoritatea cazurilor,si o clipa de neatentie,poate duce la un esec din partea pescarului.