Desi sunt inca in stadiul de invatacel (intr-ale avatului) ... la naluci nu am reusit sa-l prind decit in decembrie.tudor scrie:Bine, bine. Dar pina la urma cum se prinde avatul iarna ?
Observasem un basarabean care dadea oarece lovituri in avat. N-as putea sa spun ce naluca folosea, era argintie si cred ca era lingura. Asa ca l-am copiat (cu ce aveam eu prin trusa) si am scos si eu citeva bucati.
Locul:
Se alege un loc cu apa linistita si adinca sub mal, de obicei intre copaci cazuti in apa. Acuma nu stiu daca si in Franta copacii cazuti ramin in apa.
Naluci:
Am folosit rotative ... dar am avut atac numai la doua, ambele argintii cu puncte rosii. Marimea 2 ... pentru ca asta aveam.
Nu am folosit rotative cu paleta de forma frunza de salcie ci cu forma precum AXAT de la Berti (insa fara striatii). Forma cred eu ca este importanta pentru ca lucreaza la viteze mai mici de recuperare.
Lansare, recuperare:
Dupa aruncare se asteapta pina naluca ajunge la fundul apei. Apoi se recupereaza foarte lent, la viteza minima la care se mai invirte paleta. Atacul se produce de obicei in imediata vecinatate a malului.
Observatii:
Am prins pe apa foarte rece, era chiar o pojghita de gheata citiva cm la mal. Basarabeanul l-am vazut cind apa era mai calda (cu vreo luna si jumatate inainte).
Locurile unde se string avatii sunt dificil de gasit. Inclin sa cred ca iarna avatii se string in anumite locuri. O data gasit un astfel de loc merita vizitat saptaminal, insa se poate schimba de la iarna la iarna.