pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
JONES
- veteran

-
gemba111 scrie:din pacate in zona noastra pescuitul este cam compromis.
poluare in primul rind,modiificari la albia riului,cind nu sunt inundatii un debit foarte scazut,saracu peste nu are o gaura unde sa se ascunda
sa nu mai vorbim de fenomenul devenit sport local pescuitul cu mina in perioada de prohibitie,si nu in ultimul rind o nepasare totala din parte asociatiei din mures.
draga sir jones sar putea ca la anul sa ne scoatem permisul numai din obisnuinta asa ca de nostalgie sa ne adunam din cind in cind pe malul muresului si sa povestim ca odata de mult.....................
100 % DE ACORD CU TINE cu precizarea ca NU imi scot permis nici de al dracului , si cred un pescuit reusit pe mures o sa depinda de cum gasesti un loc mai izolat si mai neumblat . Eu am aplicat metoda hai sa o numim geografica adica am incercat sa gasesc sectoare pe unde nu trece drumul E60 si dupa aia am cautat locuri unde nu sunt drumuri nici locale si daca se poate nici macar nu sunt amenajate locuri de pescuit si stii ceva?
AM GASIT - e adevarat e destul de departe si sunt aval de tg-mures dar sunt si rezultate au fost bune daca nu chiar excelente ani trecuti (exceptie anul trecut cand a fost dezastru)
-
Vectrex94
- senior

-
Si noi cand am ocolit drumul national,s-au vazut rezultatele;cand am gasit un loc unde pestii nu cunosteau rotativa,voblerul etc...vara acolo o sa ne mutam cu adresa cu tot

.
Acum pur si simplu cand ma duc la o pescareala si vad unul cum are in carlig(pardon ancora) un somn de peste 15 kg,deja nu mai pot sa ma bucur nici dac am prins peste.Ce sa fac? Sa eliberez,ca ala sa agate peste 5 min?
Aici ii mai complicata treaba.Aici la TG Mures ar tbi luata 2 masuri: 1.sa inchizi Combinatul;2.si sa impusti toti braconierii. Peste 3-5 ani garantat o sa fie peste cum ii la Arad,sau ce stiu eu pe unde...
-
JONES
- veteran

-
Vectrex94 scrie:Si noi cand am ocolit drumul national,s-au vazut rezultatele;cand am gasit un loc unde pestii nu cunosteau rotativa,voblerul etc...vara acolo o sa ne mutam cu adresa cu tot

.
Acum pur si simplu cand ma duc la o pescareala si vad unul cum are in carlig(pardon ancora) un somn de peste 15 kg,deja nu mai pot sa ma bucur nici dac am prins peste.Ce sa fac? Sa eliberez,ca ala sa agate peste 5 min?
Aici ii mai complicata treaba.Aici la TG Mures ar tbi luata 2 masuri: 1.sa inchizi Combinatul;2.si sa impusti toti braconierii. Peste 3-5 ani garantat o sa fie peste cum ii la Arad,sau ce stiu eu pe unde...
sorry dar cu prima nu sunt de acord pentru ca lucrez chiar acolo (adica la azo), in rest ai dreptate oricum situatia e mai buna acum decat era acum cativa ani cand mergea industria in plin. Dar mai nou muresul e ingrozitor de poluat de gunoaiele menajere *(am observat ca in unele sate nu se colecteaza gunoaiele menajere asa ca tarani le arunca de obicei in mures) si chestia asta e chiar problema la aia de la mediu si ajvps.
si eu sunt adeptul catch and release dar realist adica daca e bucata frumoasa o tin, sau daca un peste e ranit sau l-am ranit eu il retin<oricum m-am obisnuit sa curat pestele in apa in care l-am prins si resturile le arunc in apa inpoi in apa. Daca nu ma insel tocmai asta inseamna catch and release adica sa retii numai minim cat ai nevoie.
-
tudor
- Moderator

-
Am si eu o intrebare pentru cei care pescuisc des avatul. De fapt un pescar francez care a venit pe standul meu la o expozitie de pescuit acum 10 zile pune aceste intrebari. Eu nu am prins avat in viata mea asa cu nu pot raspunde.
Pescarul este asta :
Si iata mailul pe care mi l-a trimis :
"bonjour Tudor,
aspe, choucroute et gel : il y en a un parmi les 3 qui se fait désirer en ce moment dans l'extrème nord-est de l'hexagone et ce n'est pas un plat typique à base de choux...
Et oui, on revient à la question "où sont les aspes en hiver ?" et surtout "comment les faire mordre aux leurres à cette saison ?". On a bien trouvé quelques éléments de réponse mais je dois avouer que ça n'est pas vraiment satisfaisant...
Alors quand tu me dis que les roumains le pêchent surtout l'hiver, ça m'intéresse ! Pourrais-tu m'en dire plus par l'intermédiaire des forums roumains : sur quelques types de postes se retrouvent les aspes actifs en hiver, l'influence des variations de t°c et de pression, les techniques utilisées, etc....
Tant que tu y es, si tu pouvais te renseigner aussi sur les gros aspes. En effet, il est certain qu'ici en Alsace nous avons des aspes qui dépassent le mètre mais nous n'en voyons que très peu. Alors que compte tenu de la croissance rapide de ce poisson, il est certain qu'ils sont assez nombreux. Nous pensons que ces vieux poissons ont un comportement différent des autres (comme c'est souvent le cas chez d'autres espèces) et que par conséquent, il faut aborder leur pêche différemment (poste, saison, niveau de prospection, leurres, etc...). Par contre, là , nous en savons encore moins que pour les aspes en hiver....
Dans l'attente de te lire et, pourquoi pas, de te faire découvrir notre région canne en main...
A+
Merci,
David PIERRON"[/i]
Iata ce intreaba David : Unde gasim avatii iarna si la ce naluci ? Si ma roaga sa pun intrebarea pe un forum roman, ceea ce si fac.
Mais vrea sa stie tehnici de pescuit pentru avatii mari. Nu ajunge sa le citeasca obiceiurile.
Cam astea sunt intrebarile. Eu nu pot raspunde caci pe unde locuiesc cit si pe unde pescuiesc nu sunt avati. La el in Alsacia sunt de citiva ani si se intind incet, incet spre vest.
Tudor
-
danr
- Site Admin

-
tudor
- Moderator

-
-
razvan m.
- veteran

-
Iarna maruntisul se aduna in portiunile cu apa adanca a raurilor, in locuri unde apa curge lin cu curent constant, fara turbulente. Rapitorii isi urmeaza prada.
In zilele insorite de iarna, pestii mici se ridica la suprafata pentru a se incalzi, dupa amiaza inspre seara. Chiar si in zilele cu cer acoperit, fara vant, seara maruntisul se ridica la suprafata. Tot atunci ies si avatii la mancat. Isi tradeaza prezenta in stilul inconfundabil, dar nu atat de agresiv ca vara, asta din cauza temperaturii scazute a apei.
In astfel de conditii pot fi mai usor de localizat si de prins la naluci. Trebuie insistat in zonele cu activitate.
Altfel, pescuind fara adresa in incercarea de a acoperi o suprafata de apa cat mai mare (cum se procedeaza in cazul altor rapitori), pot fi prinsi doar accidental.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
ovidiu14
- veteran

-
"prapaddddd prapaddddd...a prins"
frumoase capturi
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14
-
tudor
- Moderator

-
Merci Razvan. O sa-i traduc raspunsul tau.
@ Ovidiu : astia sunt toti avati alsacieni, prinsi pe Rin sau afluenti. Se apropie din ce in ce mai mult de nalucile mele.

-
ovidiu14
- veteran

-
Tudor inseamna ca te pregatesti sa ma "sinucizi " si cu avati prinsi "la tramvai"adica printre bulevarde, asa cum ai facut si cu somnii aia
oricum de apreciat si invidiat capturile
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14