pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
old_radu
- veteran

Sunt un sustinator al pescuitului la avat , cu thrill , dar consider ca "noul thrill", cel de 9 cm, este putin cam mare .
...parerea mea...
Fir intins !...tuturor.

-
smiley199
- junior

As avea si eu o intrebare..sunt incepator la pescuitul avatului. La mine pe Mures sunt seri cand ataca la 50cm de mal in zone unde apa are la 1-2m departare aproximativ 5-6m adancime. Ataca tocmai unde apa e de juma de metru. Cum as putea sa-l pacalesc? Rotative nu vrea nici cum. Am incercat cu salmo minnow si nici alea nu-l atrag. Sa incerc u thrill recuperat in viteza de-a lungul malului?
Am uitat sa mentionez ca si twistere alb sidef cu glitter de 7-8cm recuperate pe suprafata am incercat si nici un atac.
-
rine
- veteran

smiley199 scrie:As avea si eu o intrebare..sunt incepator la pescuitul avatului. La mine pe Mures sunt seri cand ataca la 50cm de mal in zone unde apa are la 1-2m departare aproximativ 5-6m adancime. Ataca tocmai unde apa e de juma de metru. Cum as putea sa-l pacalesc? Rotative nu vrea nici cum. Am incercat cu salmo minnow si nici alea nu-l atrag. Sa incerc u thrill recuperat in viteza de-a lungul malului?
Am uitat sa mentionez ca si twistere alb sidef cu glitter de 7-8cm recuperate pe suprafata am incercat si nici un atac.
-
rine
- veteran

smiley199 scrie:As avea si eu o intrebare..sunt incepator la pescuitul avatului. La mine pe Mures sunt seri cand ataca la 50cm de mal in zone unde apa are la 1-2m departare aproximativ 5-6m adancime. Ataca tocmai unde apa e de juma de metru. Cum as putea sa-l pacalesc? Rotative nu vrea nici cum. Am incercat cu salmo minnow si nici alea nu-l atrag. Sa incerc u thrill recuperat in viteza de-a lungul malului?
scuze.nu stapanesc bine calculorul. incearca cu rapala ratlin silver de 5 cm. eu l-am rupt in anumite perioade mai ales in suvoi
-
rine
- veteran

am pescuit si eu in mod sustinut cu trhil dar a ajuns naluca la care dau numai daca nu merge altceva :de ex.rapala ratling silver de 5 cm sau popper tot de 5 cm argintii
-
misulian
- utilizator constant

-
@smiley199
incearca dimineata devreme de la rasaritul soarelui pana pe la ora 8, maxim 9 si seara tot asa 2-3 ore inainte de a apune soarele.
Nu naluca prinde pestele ci pescaru, cel mai important e sa-l observi si sa incerci sa-i intelegi comportamentul, felul de hranire etc.
Numa bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
-
smiley199
- junior

Rapirile dese sunt seara asa cum spui misulian de la 7 pana pe la 9:30.
Dimineata devreme inca nu am fost in locul respectiv dar probabil ca voi incerca. Uneori rapeste la 2m de unde lansez fara nici o jena dar la naluci nici nu se uita.
-
hegedusalin
- veteran

Lasa-l in pace ca asa te imbolnavesti cu nervii!!!!!! Eu ocolesc locurile in care stau avatii astia cu fitze. Caut d-aia care n-au greturi la metale si lemne

Acuma fara gluma cine zice ca orice peste poate fii prins minte. Unii sunt deja atata de pescuiti incat nu sar decat ce stiu ei ca ii acolo de cand sunt si ei.
-
smiley199
- junior

Adevarat ca te imbolnavesti de nervi. Dar cand vezi cate un exemplar sarit bine de 3kg cum lasa dare la suprafata apei si sarmanii obleti nu stiu incotro sa o mai ia si tu ii dai plasticu' la bot (sau cel putin asa crezi) si el nimic o cam dai in nebunie la un moment dat

). Oricum asta e frumusetea pescuitului zic eu

Legat de loc, e exact langa un pod feroviar. Avatii bat in drept cu un pilon unde apa nu curge, intre pilon si mal dar nu in suvoi ci asa la limita dintre suvoi si apa mai linstita si bineinteles in mal sa dea cu vobleru in tufe nu alta.
Locul e pescuit mult de feeder-isti, spinning-ari mai rar.
-
catalin66
- veteran

Ma bag si eu cand e vorba de avat . Ideea este ca in locuri dinastea unde sare in draci , eu unul nici o data nu am prins si am dat cu tot ce aveam eu mai prinzator care pe alte locuri il rupeam . Nu stiu , nu inteleg ce se intampla .
Am de un site interesant //
www.totalfishing.nl/roofblei,7,9984.html
pacat ca este in olandeza , oricum am incercat sa traduc ceva cu translator google , ce am inteles , ca mai ales in perioada asta pestele prada este foarte mic 2-3 cm si foarte abundent si se pare foarte usor de prins , si nalucile noastre nu sunt bagate in seama . Spectacolul foarte frumos dar foarte greu de prins . Mai tarziu se schimba situatia , de fapt daca ma gandesc cel mai bine am prins avat la sfarsitul verii , toamna si la iesirea din iarna .