avat la salmo thrill
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ti-as recomanda sa incerci si cu un X-Rap de la rapala cu smuciri si opriri foarte bruste ale voblerlui ... incearca si varianta de 6cm cat si cea de 8 cm ... poate vei avea surprize dar sa incerci sa animezi voblerul cat de mult se poate ...smiley199 scrie:As avea si eu o intrebare..sunt incepator la pescuitul avatului. La mine pe Mures sunt seri cand ataca la 50cm de mal in zone unde apa are la 1-2m departare aproximativ 5-6m adancime. Ataca tocmai unde apa e de juma de metru. Cum as putea sa-l pacalesc? Rotative nu vrea nici cum. Am incercat cu salmo minnow si nici alea nu-l atrag. Sa incerc u thrill recuperat in viteza de-a lungul malului?
Am uitat sa mentionez ca si twistere alb sidef cu glitter de 7-8cm recuperate pe suprafata am incercat si nici un atac.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
ptr. ilie ...
voblerul il poti anima prin zvacniri ale batului, o chestie relativ asemanatoare cu jerkbait-ul atat ca totul se face mult mai energic ... pur si simplu nu tragi liniar voblerul ci il smucesti sa zic asa ... nu stiu cum alcumva pot fi mai explicit ...
in mod special X-Rap-ul imi place cum lucreaza in aceste situatii ... tocmai de aceea am si recomandat folosirea acestui vobler ...
pentru mine au fost cazuri in care recuperam voblerul liniar prin mijlocul batailor de avat si nu aveam nici o prezentare si in momentul in care incercam o recuperare mai sacadata, opriri bruste si accelerari rapide survenea si atacul ...
numai bine ...
voblerul il poti anima prin zvacniri ale batului, o chestie relativ asemanatoare cu jerkbait-ul atat ca totul se face mult mai energic ... pur si simplu nu tragi liniar voblerul ci il smucesti sa zic asa ... nu stiu cum alcumva pot fi mai explicit ...
in mod special X-Rap-ul imi place cum lucreaza in aceste situatii ... tocmai de aceea am si recomandat folosirea acestui vobler ...
pentru mine au fost cazuri in care recuperam voblerul liniar prin mijlocul batailor de avat si nu aveam nici o prezentare si in momentul in care incercam o recuperare mai sacadata, opriri bruste si accelerari rapide survenea si atacul ...
numai bine ...
Aha,pai asta am mai facut si eu,ba chiar am desenat cu markerul un zambet mare si calduros pe voblere
Problema mare apare cand scot voblerul din apa si vad desenat pe el un deget mijlociu in sus si stau si ma intreb,oare au si astia markere?
Acuma serios,cand vrea si asta numai el stie,itzi ia si mamaliga de-i dai,iar cand nu,patzesti ca mine.. na ca iar am "derapat"

Acuma serios,cand vrea si asta numai el stie,itzi ia si mamaliga de-i dai,iar cand nu,patzesti ca mine.. na ca iar am "derapat"

ilie scrie:Aha,pai asta am mai facut si eu,ba chiar am desenat cu markerul un zambet mare si calduros pe voblereProblema mare apare cand scot voblerul din apa si vad desenat pe el un deget mijlociu in sus si stau si ma intreb,oare au si astia markere?
![]()
![]()

cunosc situatiile in care efectiv nu vrea nimic ... nu am zis ca solutia scrisa mai sus va da rezultate ... doar am zis sa incerce si varianta asta si cine stie ... poate o iesi ceva ...
nu in toate situatiile tactica asta a dat roade ...
numai bine ...
Mersi de raspuns. Am sa incerc. Legat de culori ma gandesc ca ceva argintiu sa incerc nu?
Totusi inclin sa cred ca si puietul foarte mult care se gaseste acum este de vina. E plin de de ei pe suprafata apei si probabil ca e mai comod si pentru nenea avat decat sa alerge ca disperatu dupa o naluca de-a noastra
Totusi inclin sa cred ca si puietul foarte mult care se gaseste acum este de vina. E plin de de ei pe suprafata apei si probabil ca e mai comod si pentru nenea avat decat sa alerge ca disperatu dupa o naluca de-a noastra

ilie scrie:Aha,pai asta am mai facut si eu,ba chiar am desenat cu markerul un zambet mare si calduros pe voblereProblema mare apare cand scot voblerul din apa si vad desenat pe el un deget mijlociu in sus si stau si ma intreb,oare au si astia markere?
![]()
![]()

Nu esti sanatos Ilie...
Si eu am patit la fel, doar ca pe vobler erau desenate 5 degete

Tarziu mi-am dat seama ce inseamna...