avat la salmo thrill

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 13 Iul 2009, 19:53

d4md3od scrie:ptr. ilie ...

voblerul il poti anima prin zvacniri ale batului, o chestie relativ asemanatoare cu jerkbait-ul atat ca totul se face mult mai energic ... pur si simplu nu tragi liniar voblerul ci il smucesti sa zic asa ... nu stiu cum alcumva pot fi mai explicit ...

in mod special X-Rap-ul imi place cum lucreaza in aceste situatii ... tocmai de aceea am si recomandat folosirea acestui vobler ...

pentru mine au fost cazuri in care recuperam voblerul liniar prin mijlocul batailor de avat si nu aveam nici o prezentare si in momentul in care incercam o recuperare mai sacadata, opriri bruste si accelerari rapide survenea si atacul ...

numai bine ...
Sa fie cumva tehnica numita de americani jerking

:lol:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 13 Iul 2009, 20:25

old_radu scrie:...oare, noaptea ?

Chiar in miez de noapte nu am incercat , asa aproape de intuneric exista cam 20-30 minute cand se hraneste frenetic si pacalesc 3-4 , dar mici .

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 13 Iul 2009, 22:35

...sunt acele 20-30 minute , chiar inainte de a dispare soarele :wink:
...ma gandeam ,ca poate in cursul noptii ar mai fi atacuri...
...o sa gasesc singur raspunsul , cat de curand... :lol:

Fir intins !...tuturor. :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Iul 2009, 23:18

HellRAISER scrie:
Sa fie cumva tehnica numita de americani jerking

:lol:
exact metoda aia este dar prefer sa vorbesc in romaneste pentru ca prea se tampeste lumea cu americanisme si englezisme pana la refuz ...

asta este unul dintre motivele pentru care nu am raspuns direct cum se cheama ...

si al doilea motiv este ca sa ii raspund lui Ilie mai detaliat ce inseamna a anima voblerul in ciuda faptului ca sunt convins ca stia de la bun inceput exact ce voiam sa zic ... :D

numai bine ...

ps : Hellraiser ... metoda de Jerkbait la origine pleaca de la o cu totul si cu totul alta metoda de a pescui, cu niste voblere cu totul altfel decat cele care sunte destinate de regula avatului (cu toate ca au mai fost si exceptii), doar ca au luat americanii si au folosit aceeasi expresie pentru a defini un alt stil de pescuit ... ceva caracteristic lor in anumite privinte ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 14 Iul 2009, 06:29

smiley199 scrie:As avea si eu o intrebare..sunt incepator la pescuitul avatului. La mine pe Mures sunt seri cand ataca la 50cm de mal in zone unde apa are la 1-2m departare aproximativ 5-6m adancime. Ataca tocmai unde apa e de juma de metru. Cum as putea sa-l pacalesc? Rotative nu vrea nici cum. Am incercat cu salmo minnow si nici alea nu-l atrag. Sa incerc u thrill recuperat in viteza de-a lungul malului?
Am uitat sa mentionez ca si twistere alb sidef cu glitter de 7-8cm recuperate pe suprafata am incercat si nici un atac.
si eu pescuiesc pe mures si eu am observat acelasi lucru. Din experienta iti spun ca e cea mai frustranta situatie. De obicei se intampla primavara si toamna devreme (septembrie). Am incercat cu orice si am reusit sa ii pacalesc numai pe apa putin tulbure cu rotative argintate si cu salmo stinger sau dorando clasic (NU JERKUIT) ci cu zig zaguri. In apa de sub 1/2 metri imi pare dar nu cred ca faci jerking cu un suspending sau sinking mai ales daca ai si obstacole subacvatice.
Cele mai productive aruncari au fost perpendiculare pe curent si foarte rar in amonte la 45 de grade dar merita incercat mai ales in curent slab.
the angler is catching xxx, not by the lure

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 14 Iul 2009, 17:12

d4md3od scrie:............ doar ca au luat americanii si au folosit aceeasi expresie pentru a defini un alt stil de pescuit ... ceva caracteristic lor in anumite privinte ...
cat se poate de adevarat in multe alte lucruri :(

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Iul 2009, 19:51

old_radu scrie:
old_radu scrie:...oare, noaptea ?
...vrea ?

Eu am prins noaptea dar la ...peste viu! :oops:

La voblere ,nu. Anul acesta in Delta am avut atacuri(ma refer la avat) sub seara si pana s-a intunecat de tot ! Dupa care, desi tantarii s-au linistit , s-au oprit si avatii. :cry: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 15 Iul 2009, 13:49

@ zamfi...

Multam fain !
...am de gand sa fac o partida pe "schimbul 3" :lol: ...daca n-or vrea avatii ,poate somnul sau salaul
...o sa fiu atent si la avati si o sa informez ce se intampla

PREDATOR
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PREDATOR » 15 Iul 2009, 22:44

old_radu scrie:@ zamfi...

Multam fain !
...am de gand sa fac o partida pe "schimbul 3" :lol: ...daca n-or vrea avatii ,poate somnul sau salaul
...o sa fiu atent si la avati si o sa informez ce se intampla

,,,daaa una 3 in 1 de la jacobs cu alinta roma,,,mare atentie!!!! , nu sta aplecat,,, :arrow:

smiley199
junior
junior

Mesaj de smiley199 » 16 Iul 2009, 10:08

"nu sta apleca"??? De ce? :D

Scrie răspuns