pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Michael
- Moderator

Sorin scrie:Eu am vazut avat si atacand direct si pe tacute dar si lovind pestii cu coada ...cand iti facea dush daca te nimereai prin preajma
Hai sa fim seriosi...nu lovea pestii,ci apa pentru a demara in tromba

-
Adi_
- veteran

eu cred in continuare ca singura chestie care o face cu coada este sa faca acele viraje bruste in suprafata apei. sigur ca daca loveste vre-un pestisor, ala saracu nu mai stie pe ce lume se afla.... dar nu cred ca face asta intentionat....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Michael
- Moderator

razvan m. scrie:Pestii mari se folosesc adeseori de fortza suplimentara ce vine din gabarit pentru a-si ameti prada inainte de a o apuca, lovind-o cu capul sau cu alte parti ale corpului.
Valabil si la avat.
Iti spun sigur ca avatul,dupa un atac violent (cu gura),soldat cu succes sau rateu,se duce si mai da o tura pana ce revin pestisorii pe care i-a speriat in acel loc.In general,avatul patruleaza pe un teritoriu pe care are cateva locatii unde se aduna pestisori.El se plimba dintr-un loc in altul,atacand in acele locatii,uneori si pe traseul dintre locatii.De multe ori am studiat,in pauza de tzigara,cate un avat mare,care patrula pe un traseu bine definit.
-
Michael
- Moderator

Florin M scrie:Pt mine e evident ca avatul are o bataie din coada ... am vazut persoana cu o vanataie serioasa capatata de la un avat, asta pe cand statea in apa si pescuia la scobar.
Pentru avat,coada este ca si pentru BMW,cauciucurile late,care-l ajuta sa obtina demaraj maxim pe o distanta scurta.De lovit,loveste
APA.
-
Sorin
- Moderator

pai daca ar fi asa, stiuca fiind construita pentru demaraje scurte in maxima viteza ar trebui sa arunce apa din lac

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Michael
- Moderator

razvan m. scrie:Si salaul se intoarce, de stiuca nu mai vorbesc, dar nici unul nu face ca avatul. E ceva specific avatului
Dar nici salaul si nici stiuca nu ataca chiar la suprafata,la vedere,ca si avatul,de aceea nu "palmuieste" suprafata apei.
-
Michael
- Moderator

Sorin scrie:pai daca ar fi asa, stiuca fiind construita pentru demaraje scurte in maxima viteza ar trebui sa arunce apa din lac

Daca si stiuca ar rapi la suprafata apei,s-ar face auzita,cu siguranta.Atacurile de adancime nu sunt sesizabile pentru noi.
-
Sorin
- Moderator

corect, cu toate astea cand stiuca ataca la suprafata stii si cu ochii inchisiu ca a fost stiuca si nu avat . Este?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
razvan m.
- veteran

-
Cu argumentele de genul "eu vorbesc din experienta. nu am vazut deci nu exista" nu cred ca se poate purta o discutie serioasa.
Si eu am vazut de nenumarate ori avat lovind cu coada apa la suprafata - asta inteleg prin "a bate", si credeam ca notiunea se regaseste in vocabularul oricarui pescar - care apoi se intoarce si cauta frenetic in zona respectiva pestisori ametiti.
Daca ar fi asa cum sustii tu Michael, adica ar lovi cu coada apa zgomotos (nu mai zic ar bate ca vad ca se intelege te miri ce) pentru a lua viteza, insemna ca niciodata nu vei prinde avat lansand in acel loc. Pana apuci sa vezi, sa procesezi, sa lansezi si sa incepi sa recuperezi naluca avatul ar fi deja la 10 metri.
Or, cine a pescuit special la avat si nu a prins doar intamplator, dand la ce vine, nu poate sustine asa ceva.
Am mai intrebat de ce nu fac acelasi zgomot specific si alti pesti care se hranesc uneori in pelicula, care la randul lor fac volte : stiuca, salaul chiar somnul ?
Nu am primit nici un raspuns. Sa nu-mi spuneti ca mai mananca si la suprafata dar nu chiar asa sus ca avatul....
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
Adi_
- veteran

stiuca are alt avantaj... are mucus pe corp fapt ce o ajuta sa alunece mult mai usor prin apa.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski