Atacul avatului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Aug 2005, 11:05

Eu am vazut avat si atacand direct si pe tacute dar si lovind pestii cu coada ...cand iti facea dush daca te nimereai prin preajma
acum, cred ca depinde si de limpezimea apei , de cat de activ este si de strategia cu care vaneaza
uneori ataca solitar , alteori in haita de zici ca fierbe apa
relativ la motivul pentru care el da rareori in naluca cu coada , ma gandesc ca el loveste cu coada in bancul de pestisori pentru a-i ameti si a-i putea culege apoi ( avatul nu are dinti) , iar naluca imita tocmai un peste dezorientat , ametit......
nu stiu, e doar o parere.....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 29 Aug 2005, 11:10

Sorin scrie:Eu am vazut avat si atacand direct si pe tacute dar si lovind pestii cu coada ...cand iti facea dush daca te nimereai prin preajma
acum, cred ca depinde si de limpezimea apei , de cat de activ este si de strategia cu care vaneaza
uneori ataca solitar , alteori in haita de zici ca fierbe apa
relativ la motivul pentru care el da rareori in naluca cu coada , ma gandesc ca el loveste cu coada in bancul de pestisori pentru a-i ameti si a-i putea culege apoi ( avatul nu are dinti) , iar naluca imita tocmai un peste dezorientat , ametit......
nu stiu, e doar o parere.....
1. esti sigur ca atunci cand vezi si auzi bataia avatului, acesta loveste cu coada in pestisori, si nu e din cauza intoarcerii bruste la suprafata?
2. daca naluca imita un pestisor dezorientat, ametit, pt. ce sa o mai loveasca cu coada???
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 29 Aug 2005, 11:16

adilucu scrie: Si acum tot logic vorbind, nu e mai simplu sa caste gura si sa-i inhate decat sa se intoarca cu coada spre ei si sa-i ia la plame?
Ar fi mai simplu si ar consuma mai putina energie. Insa nu intotdeauna se poate apropia intr-atat incat sa fie suficient sa caste gura ca sa-i inhate.
Cateodata mai e nevoie sa-i si ia la palme
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 29 Aug 2005, 11:22

Cum explici rateurile unui avat de 3-4 kg care vine in viteza si are o gura imensa.Cum de simti un tac puternic in lanseta si dupa aia nimic?Daca ar pune gura nu cred ca ar rata un streamer sau macar l-as intepa in cel mai rau caz pe exteriorul gurii.Daca ar ataca cu gura ar trebui sa-l apuce ca sa simt eu lovitrura in lanseta si sa scuipe streamerul fara sa se intepe si inainte sa-l intep eu.Putin probabil.Daca s-ar fi intamplat odata ok dar de mai multe ori?Ce sanse ar fi?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 29 Aug 2005, 11:25

adilucu scrie:...
In plus, presupun ca tu spui ca lovirea cu coada are loc cand se aude bataia. Asta inseamna ca, in momentul in care simti o lovitura in naluca si spui ca a dat cu coada, ar trebui sa vezi si sa auzi bataia, la fel cum se intampla cand loveste pestisorii.
cu chestia asta cum e? :roll:
ca toti care vad si aud o bataie de avat spun "mama ca-i palmuieste"...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 29 Aug 2005, 11:37

Pestii mari se folosesc adeseori de fortza suplimentara ce vine din gabarit pentru a-si ameti prada inainte de a o apuca, lovind-o cu capul sau cu alte parti ale corpului.
Valabil si la avat.

Am scapat destui avati mari (ca si Nick) care doar loveau voblerul, fara a se agata. Cred ca de cele mai multe ori il loveau cu capul, nu apucau cu gura.
De asemenea, cred ca in urma contactului isi dau seama foarte usor ca naluca nu-i de mancat
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 29 Aug 2005, 11:53

Si tehnica asta am vazut-o doar la atacuri de avati mari.Nu prea am avut rateuri la avatii mai mici,ataca prea hotarati.Nu e in firea lor sa fie prea prudenti.Sunt mai disperati si decat bibanii.Deci trebuie sa fie o explicatie.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 29 Aug 2005, 11:55

ca vine si da cu botul, sau doar "ciupeste" se intampla la multi rapitori, nu doar la avat. am vazut asta si intr-un filmulet cu atacul somnului.
dar a lovi cu botul sau a da cu coada sa-i ameteasca pt. ca mai apoi sa-i culeaga sunt doua chestii diferite, in opinia mea.

repet, bataia zgomotoasa a avatului nu inseamna neaparat lovirea cu coada. daca e asa, atunci somnul procedeaza la fel? ca si asta cand bate ii vezi matahala de coada iesind din apa. dar pt. aia nimeni nu zice de somn ca ameteste pestii cu coada.

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 29 Aug 2005, 12:21

Pt mine e evident ca avatul are o bataie din coada ... am vazut persoana cu o vanataie serioasa capatata de la un avat, asta pe cand statea in apa si pescuia la scobar.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Aug 2005, 12:22

adilucu,
asta incercam sa spun : pentru ca naluca imita un pestisor deja ametit , avatul nu are de ce sa-l mai atace cu coada : pur si simplu il culege .
apoi el se hraneste cu predilectie cu obleti ( talie destul de mare ) ; nu are nici un fel de dinti in gura spre deosebire de ceilalti rapitori . deci mi se pare logic sa -i ameteasca intai .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns