Uita ca nici n-am apuca sa scis ca raspunsul a si venit de la Michaelrazvan m. scrie: Sa nu-mi spuneti ca mai mananca si la suprafata dar nu chiar asa sus ca avatul....
Atacul avatului
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
razvan, am vrut sa subliniez ca ce spun, spun din ceea ce am vazut. ti se pare tie ca discutia nu e serioasa?razvan m. scrie:Cu argumentele de genul "eu vorbesc din experienta. nu am vazut deci nu exista" nu cred ca se poate purta o discutie serioasa.
si eu mai am pe aici cateva intrebari fara raspuns...Am mai intrebat de ce nu fac acelasi zgomot specific si alti pesti care se hranesc uneori in pelicula, care la randul lor fac volte : stiuca, salaul chiar somnul ?
Nu am primit nici un raspuns. Sa nu-mi spuneti ca mai mananca si la suprafata dar nu chiar asa sus ca avatul....

la producerea zgomotului participa o multime de factori, cum ar fi forma, greutatea si stilul specific fiecarei specii de a ataca.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
replica nu era neaparat pt. tine...razvan m. scrie:Cu replica asta mi-ai invinetit ochiuladilucu scrie:stiuca are alt avantaj... are mucus pe corp fapt ce o ajuta sa alunece mult mai usor prin apa.![]()
![]()
de altfel, ai mai aflat si tu ceva nou

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Si inca ceva. Intelegerea dinamicii producerii atacului avatului nu este inventia mea si nici lucrarea mea de diploma. Cum si de ce ataca avatul asa sunt descrise pe larg in orice carte despre pescuitul acestui rapitor. Din pacate acum nu pot sa citez pentru ca sunt la birou, dar deseara o voi face.
Oare toti autorii astia se inseala sau doar l-au copiat pe primul zevzec care s-a apucat sa isi imagineze ce se petrece sub apa?
Oare toti autorii astia se inseala sau doar l-au copiat pe primul zevzec care s-a apucat sa isi imagineze ce se petrece sub apa?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
you never know...razvan m. scrie:Si inca ceva. Intelegerea dinamicii producerii atacului avatului nu este inventia mea si nici lucrarea mea de diploma. Cum si de ce ataca avatul asa sunt descrise pe larg in orice carte despre pescuitul acestui rapitor. Din pacate acum nu pot sa citez pentru ca sunt la birou, dar deseara o voi face.

Asa si este.Degeaba lansezi exact in locul in care un avat a rapit zgomotos cu o clipa mai devreme,pentru ca acel avat deja se indreapta spre alt loc,stiind ca in locul in care a rapit deja,a speriat toti pestii.Cum am mai zis,are un traseu al lui.Aici ma refer la avatii mai mari,care sunt solitari.Cei mai mici,care vaneaza in turma sunt chiar distractivi,ai activitate cu ei.razvan m. scrie:
Daca ar fi asa cum sustii tu Michael, adica ar lovi cu coada apa zgomotos (nu mai zic ar bate ca vad ca se intelege te miri ce) pentru a lua viteza, insemna ca niciodata nu vei prinde avat lansand in acel loc. Pana apuci sa vezi, sa procesezi, sa lansezi si sa incepi sa recuperezi naluca avatul ar fi deja la 10 metri.
Am zis vre-o prostie?Sorin scrie:Asta e grea de tot !!adilucu scrie:stiuca are alt avantaj... are mucus pe corp fapt ce o ajuta sa alunece mult mai usor prin apa.
![]()
![]()
![]()

aaa... nu am zis-o ca si cand voi n-ati sti... doar ca veni vorba de "bmw-ul" stiucii