Eu zic ca in acest topic nu e loc de ambitii,suparari,etc.Eu imi expun doar parerea personala,din ce am vazut pe rau,dupa multi ani de pescuit de rapitor.Deci ceva experienta ar fi...razvan m. scrie:Cu argumentele de genul "eu vorbesc din experienta. nu am vazut deci nu exista" nu cred ca se poate purta o discutie serioasa.
Atacul avatului
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
toata discutia a pleact de la faptul ca avatul ar da cu coada in vobler, aceasta fiind explicatia acelor rateuri.
fratilor, nu cred asa ceva! nu are nici o logica.
Repet: de ce nu se aude si zgomotul???
fratilor, nu cred asa ceva! nu are nici o logica.
Repet: de ce nu se aude si zgomotul???
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
adilucu,
N-ai zis nici o prostie
Asa e. Stiuca are un mucus bogat , da nu stiu daca asta contribuie atat de decisiv la o viteza mai mare de deplasare sau la o silentiozitate sporita comparativ cu avatul
Era insa argumentul suprem la care nu ma gandisem
e clar ca ai vazut live un mod de atac al avatului , si nu contesta nimeni asta
fara sa fiu un mare cunoscator in pescuitul avatului , tind sa cred insa ca sunt mai multe tipuri de vanatoare pe care avatul le practica in functie de conditii, activitate etc.
in plus din ce am mai citit in multe locuri , chiar da cu coada in obleti pentru a-i putea vana mai usor. Sunt studii facute si dupa cum zicea si razvan , nu cred ca au copiat unii de la altii
N-ai zis nici o prostie
Asa e. Stiuca are un mucus bogat , da nu stiu daca asta contribuie atat de decisiv la o viteza mai mare de deplasare sau la o silentiozitate sporita comparativ cu avatul
Era insa argumentul suprem la care nu ma gandisem

e clar ca ai vazut live un mod de atac al avatului , si nu contesta nimeni asta
fara sa fiu un mare cunoscator in pescuitul avatului , tind sa cred insa ca sunt mai multe tipuri de vanatoare pe care avatul le practica in functie de conditii, activitate etc.
in plus din ce am mai citit in multe locuri , chiar da cu coada in obleti pentru a-i putea vana mai usor. Sunt studii facute si dupa cum zicea si razvan , nu cred ca au copiat unii de la altii

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
Tot nu sunt convins de "bataie". Si faptul ca unul sau altul a scris pentru ca "asa se zice" sau ca asa a auzit de la altii... Nici unul din cei cititi de mine - si am un raft mare - nu e etolog, ca sa fi studiat in amanuntime comportamentul pestilor. De altfel sunt foarte putine studii in domeniu. Iar cele scrise de pescari - au marja lor de subiectivism.
In alta ordine de idei, hai sa ne imaginam faza: vine avatul spre pesti - cu botul inainte, ca doar n-o da in marsarier
- pestii il vad/simt si o iau la sanatoasa - el mai da cu coada in ce??? Asa cum pestele rapitor poate detecta prada dupa vibratii, asa si aia micii pot sa simta rapitorul. Si ca sa lovesti de sub apa ceva iti trebuie o forta imensa, pe care avatul nu cred ca o are. Pestisorul avind masa mica = inertie mica, e impins de apa aflata intre coada rapitorului si el. Asta mi se pare un scenariu asemanator cu delfinii care arunca mingea inapoi din apa cu coada
Eu tot cred ca "bataia" e data de intoarcerea brusca, avatul venind in viteza mare dinspre adinc si dorind sa se intoarca tot acolo.
In alta ordine de idei, hai sa ne imaginam faza: vine avatul spre pesti - cu botul inainte, ca doar n-o da in marsarier

Eu tot cred ca "bataia" e data de intoarcerea brusca, avatul venind in viteza mare dinspre adinc si dorind sa se intoarca tot acolo.
ok, bogdank.
dar de crezi ca avatu asta neaprat tre sa se intoarca pe loc cu un asemenea fleoshc iesind cu juma de coada afara?
nu mai incape saracu in apa?
e scurt locu de viraj si nu are frane bune?
dar de crezi ca avatu asta neaprat tre sa se intoarca pe loc cu un asemenea fleoshc iesind cu juma de coada afara?

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
razvan zice ca nu i s-a raspuns la intrebari, dar si eu inca astept raspunsuri(chair sunt curios)
acelasi lucru am intrebat si eu, de ce forta e nevoie sa lovesti ceva sub apa, mai ales de masa mica.
o alta intrebare, la care tot mai astept raspuns, este de ce nu se aude lovitura cand se zice ca avatul loveste voblerul cu coada.
acelasi lucru am intrebat si eu, de ce forta e nevoie sa lovesti ceva sub apa, mai ales de masa mica.
o alta intrebare, la care tot mai astept raspuns, este de ce nu se aude lovitura cand se zice ca avatul loveste voblerul cu coada.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
asta numai el, avatul, stie de ce face asa. eu ma gandesc ca venind oblic de dedesupt, daca nu s-ar intoarce brusc ar sari ca delfinul, afara din apa. si poate ca nu vrea pozeSorin scrie:ok, bogdank.
dar de crezi ca avatu asta neaprat tre sa se intoarca pe loc cu un asemenea fleoshc iesind cu juma de coada afara?![]()