Atacul avatului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 29 Aug 2005, 17:14

adilucu scrie: -aaa, deci totusi se intoarce brusc. pai si zgomotul care se aude, e din cauza lovirii obletilor, sau din cauza intoarcerii bruste?

:D :roll:
Am citit undeva ca acel zgomot e de la basica care crapa-n obleti :evil:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 29 Aug 2005, 17:25

bine mai baieti, eu renunt. daca domnul tarus zice, si mai ales daca e sustinut de Adelin si razvan m. lupta asta e pierduta din start...

vesnic ma voi intreba de unde se cunosc atatea amanunte.... :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 29 Aug 2005, 19:18

Ma asteptam sa il citezi pe Tarus. Exact aceeasi fraza apare si in "Pescuit din Delta in Carpati"

Dar daca il citesti pe Prof.Th.Busnita - Atlasul pestilor din apele RPR, '63, vezi ca nu zice nimic de lovitul pestilor cu coada - fapt ce ar fi fost mentionat in mod sigur de renumitul ihtiolog, deoarece e singular in comportamentul pestilor de la noi. Nici macar in cartea lui Lazu si Moga "Pescuitul recreativ-sportiv" nu este mentionata aceasta particularitate de exceptie. :shock:

Iar asa, ca divertisment, Tarus zice despre salau de data asta:
"[...]vara in amurg urmareste pestisorii la suprafata, atacind fara zgomot, fara plescaituri" :? Asa sa fie??? (Pescuit din Delta in Carpati, Ed.Sport-Turism, 1983)
:lol:
So what? Cartea ramine si asa de exceptie. Alaturi de "Pescuitul sportiv" a lui Kaszoni, sunt cartile de capatii ale pesc sportiv de la noi.

Iar eu am incheiat subiectul, ca asa putem continua la nesfirsit. Raminem fiecare la ideea lui, ca doar n-om fi facuti la matrita :lol: :lol:

aldo
junior
junior

Mesaj de aldo » 29 Aug 2005, 21:01

Celebrii avati.Dupa parerea mea toti aveti dreptate.Anul acesta pe siret a fost anul avatului. Experienta mea in ceea ce priveste pescuitul avatului nu stiu daca poate sa dea o parere hotaritoare de o parte sau de cealalata.Cert este ca avatul mananca pe furis uneori fara batai spectaculoase la suprafata, dar de cele m-ai multe ori te spala si pe ochi.
Anul acesta am prins avat zilnic ( ca niciodata ) si am ajuns la concluzia ca de multe ori loveste cu coada in bancul de pestisori se antoarce si ai aduna.Am prins si de coada in primavara unul la 3 kg, am avut zile cand dupa primul atac daca nu faceam un stop scurt nalucii el nu m-ai ataca a doua oara.An felul acesta am ajuns la concluzia ca de multe ori loveste prima data cu coada si dupa aceea anghite prada.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 29 Aug 2005, 22:49

Uite inca unul care traieste cu picioarele pe pamant. :lol:
Da prieteni, da cu coada in obleti intr-un fel aparte, specific. Ii ameteste dupa care ii serveste.
Dar poate in Banat au alte obieciuri. Mai stii... :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 30 Aug 2005, 06:55

salut
felicitari lui aldo a spus tot ce se putea spune
desi pescuiesc la sute de kilometri de el am observat si eu acelasi lucru , oricum am observat ca in momentul atacului face un viraj extrem de violent la inclusiv cu ajutorul cozi si de intoarece pe directia din care a atacat , (cleanul ca si comparatie o ia la 45 de grade)

cu lovitul cozi in pesti mi se pare cam aiurea sincer , coada cred ca nu este decat un sistem de propulsie supereficient nu si arma , e adevarat ca la un atac la suprafata in cardul de pesti adesea i se vede coada pe afara (cred ca se cauzeaza faptul ca e mult mai mare ca inaltime decat corpul sau) si obleti sar in sus sperand sa scape nu ca urmare loviturilor de coada).

oricum avatul ramane pestele meu preferat un drill cu un avat de peste un kil care a atacat la suprafata este ceva incredibil , si cred ca are o particularitate cel putin pe mures , e singurul peste la care poti captura exemplare de peste 2 kg in apa de 10 cm si mai putin de 1 metru de mal si asta in mod obisnuit .

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 30 Aug 2005, 07:10

am avut o perioada cind nu aveam popere si avatul minca zi de zi la suprafata incurent.aveam un vobler de stiuca de 10 cm floating care oricum lucra cam la 2m adincime.i-am scos barbeta de plastic si dadeam ca si cu poperul.am observat de foarte multe ori lovituri in vobler fiind ,aruncat in sus cam la 0,5 m.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 30 Aug 2005, 07:51

Ar fi interesant, in cazul in care avatul da uneori cu coada, daca aceasta caracteristica a lui este legata de faptul ca avatul nu are dinti ca ceilalti rapitori.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 30 Aug 2005, 07:58

e adevarat ca avatul nu are dinti (de aceea eu nu am folosit niciodata struna)

dar are dispusi in interiorul gurii niste elemente cartilaginoase _seamana cu niste dinti care sunt la fel de prinzatoare ca orice dinti

e la fel ca la clean * dovada ca sunt din aceasi familie

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 30 Aug 2005, 12:37

sir.JONES scrie:dar are dispusi in interiorul gurii niste elemente cartilaginoase _seamana cu niste dinti care sunt la fel de prinzatoare ca orice dinti
Dinti faringieni se numesc si nu prea sunt cartilaginosi, sunt chiar foarte ososi

Scrie răspuns