Atacul avatului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 01 Sep 2005, 17:33

Sigur avatul nu loveste obletii cu coada. Corect loveste apa cu coada, si se intimpla ceea ce s-a spus pina aici. Dar nu de asta am intervenit. Cu mai multi ani in urma pescuiam pe un riu de munte la pastrav, am prins bine ba chiar f. bine. La intoarcere m-am intilnit cu paznicii din zona care la vederea pestelui prins nu au fost multumiti s-au oprit intr-o zona cu multe meandre si multe toplite, au scos din ARO de la podea un fund de lemn asemanator cu cel de bucatarie, dar cu mult mai mare, unul a intrat in apa si deasupra toplitei a lovit apa cu latul cirparorului. S-a auzit o bubuitura dupa care in secundele urmatoare pestii s-au repezit care incotro unii, cred ca cei mai multi, s-au repezit pe mal altii aiuriti au fost luati de apa la vale si prinsi cu mina de ceilalti padurari cu mare usurinta. Acum se poate crede ca padurarii au pescuit mult la avat? Sau avatul a stat cot la cot cu padurarii cei ce pazeau soarta pestelui din riu? Care de la care a invatat?
Dady

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 01 Sep 2005, 18:38

Nu ati vazut niciodata sa dea cu coada si apoi sa se intoarca pentru a culege pestisorii nauciti? Ei bine despre asta e vorba, nu de atacul clasic al avatului, pe care il vedem de obicei. Pentru aceia care nu au vazut asa ceva, discutia asta e SF, dar daca umbli la pescuit asa cum ar trebui, imposibil sa nu observi....daca stai in casa la calculator si mergi la peste numai cand auzi ca merge, cu siguranta avatul va ramane pentru voi un rapitor care vaneaza numai prin metode clasice. :?

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 01 Sep 2005, 19:02

Da Adelin exact asa procedeaza.Eu explicam cum tehnica avatului au preluat-o si unii oameni
Dady

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 01 Sep 2005, 19:18

Dady scrie:Da Adelin exact asa procedeaza.Eu explicam cum tehnica avatului au preluat-o si unii oameni
Dady
Am inteles, eu vorbeam de aceia care sustin sus si tare ca ceea ce ei nu au vazut nu exista... :shock:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 01 Sep 2005, 19:55

Wavedancer scrie: Deci, "lovitura cu coada" este posterioara atacului, nicidecum anterioara.
Si daca vine in marsarier? :twisted:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Sep 2005, 22:56

Adeline, ha sa n-o dam la intors :!: Reciteste ce am scris!!!
Si eu am zis ca din cauza lovirii apei cu coada, din cauza acelei turbulente, daca pot sa-i zic asa pestisorii devin dezorientati.
Dar de la asta si pana la a zice ca-i "ia la palme" e cale lunga.
Multi de aici sustin sus si tare ca atacul avatului inseamna lovirea obletilor cu coada. Si ca avatul ar da intentionat cu coada in vobler. Daca se intampla sa bata exact langa voblerul tau, sa zicem ca-l poate lovi.
Dar cand iti recuperezi linistit voblerul si simti o lovitura fara sa auzi nimic, cum poti sa spui ca avatul a dat cu coada in vobler, deh, sa-l ameteasca?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 02 Sep 2005, 00:11

De coada nu ai cum sa il agatzi pentru ca trece ceva timp de la shocul atacului pana la intzepat...dar: cred ca Wavedancer are dreptate. Am stat un picutz shi m-am gandit la faza. Dece ar face avatul asha o intoarcere (180 grade) pentru lovitura? Sau daca depasheshte peshtii prada (pt ca sa aiba coada in dreptul lor) dece nu i-a luat in gura deja? Nu pare logic! Adevarul ca nu prea suporta comparatzie cu trasher shark-ul (care vaneaza cu plesnituri de coada). Rechinul in cauza vaneaza in bancurile dense de sardine, unde daca ar culege peshtii unul cate unu' ar muri de foame avand in vedere diferentza de dimensiune intre prada shi vanator shi energia consumata pt atac. Hmmm... pe mine wavedancer m-a convins!
Shi inca ceva, chiar daca nu cred ca se aplica la cazul avatului, lovitura in apa e foarte eficienta. Shocul in apa dezorienteaza peshtii din cauza receptorilor de vibratzii care sunt f fini in cazul peshtilor. Nu e vorba de pleznitul peshtilor cu coada peste fatza:)...sau la ficat!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 02 Sep 2005, 06:51

domnilor cred ca ne apropiem de o concluzie la topicul asta

1. daca avatul loveste fizic pestele cu coada - raspuns NU
2. daca foloseste plesnitura cu coada pentru a dezorienta pesti - raspuns DA
3. daca foloseste intotdeauna tehnica lovirii cu coada a apei - raspuns NU - eu am vazut plesniturile avatului numai vara cand apa e mica si calda (cea ce nu prea e cazul anul asta)

noname
veteran
veteran

6y

Mesaj de noname » 02 Sep 2005, 07:46

Am vazut avat pe Siret prins in coada!!! A lovit rotativa puternic cu coada si acolo a ramas. Prietenul meu a avut parte de un dril pe cinste .

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 02 Sep 2005, 08:41

sir.JONES scrie:domnilor cred ca ne apropiem de o concluzie la topicul asta

1. daca avatul loveste fizic pestele cu coada - raspuns NU
2. daca foloseste plesnitura cu coada pentru a dezorienta pesti - raspuns DA
3. daca foloseste intotdeauna tehnica lovirii cu coada a apei - raspuns NU - eu am vazut plesniturile avatului numai vara cand apa e mica si calda (cea ce nu prea e cazul anul asta)
:twisted: Pai nu prea ai cum sa vezi alta data in afara de vara,decat daca vezi la 2-3 m adancime. :twisted:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Scrie răspuns