pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
paul
- Moderator

-
Multumesc crisp (banuiesc ca era si pentru mine mesajul)
Aseara am mai exersat ceva lansari cu Andrei (de fapt coordonat de Andrei) si, daca imi aduc aminte am facut si o lansare cat de cat mai buna...

Probabil cu putina practica ma invat...
Cel putin bine ca am vazut cam cum trebuie sa cada snurul pe apa.... Acum, exercitiul conteaza
-
crisp
- utilizator constant

Da, scuze, pentru tine era mesajul!

Pescuiesc de placere, mi-e prea lene sa plimb pesti morti.
-
calin_cio
- utilizator nou

AJUTORR.VREAU SA-MI IA U BAT SI NU STIU CE CLASA MI SAR POTRIVI.EU PESCUIESC CEL MAI MULT PE O APA UNDE SUNT FOARTA MULTI ARINI APROAPE DE APA(VALEA DRAGANULUI) SI IMI TRE UN BAT MAI RIGID(CRED) DAR NU PREA CUNOSC CLASELE?
AM UN BAT DAR ESTE DIN FIBRA(SILLSTAR) DE STICLA SI II CAM GREU.

FIR INTINS
-
kobe
- junior

eu iti recomand un bat mai scurt.si eu pescuiesc pe cateva paraie pe care exista multi copaci si arini.aveam un ron thompson de 2,70 cl 5/6 destul de mare clasa.in fine am reusit sa-mi iau un bat de 2,40 cl 3 o adevarata bijuterie si este ff bun pe ape mici si mijlocii.toata afacerea m-a costat destul de putin vreo 150 $ cu tot cu fir cortland cl 3.
asa ca vezi cum dispui de bani si i-ati un bat mai bun.
-
Jean Scurtu
Paul,
Daca eu prind pesti cu streamere folosind insa batul de spinning(dar facut pe blank de fly)de ce crezi ca tu nu poti prinde cu batul potrivit adica cel de fly.
Dupa mine fly fishing-ul e cel mai frumos pescuit(nu-l mai pot practica "ca la carte" din cauza sanatatii) si daca sti sa alegi musca,nimfa etc.,potrivita si daca mai si poti arunca pana unde sunt pestii vei avea multe satisfactii.
Toate lucrurile au un inceput si daca insisti nu ai cum sa nu progresezi.
Si cred ca sunt destui muscari pe acest forum ca sa te ajute in acest sens.
Jean Scurtu
-
paul
- Moderator

-
Da nenea Jean... cate putin am mai inceput sa prind si eu, bineinteles nu fara ajutorul unor prieteni... Intai invat sa leg o musca, apoi invat sa lansez un pic... si, sper in primavara asta care tot intarzie sa apara, sa si prind la musca. Sa prind in mod regulat, nu ocazional, caci inceputul l-am facut cu ceva bibanasi si obleti la musca...
Toate lucrurile au un inceput si daca insisti nu ai cum sa nu progresezi.
Asta asa este.. si in orice domeniu este valabil ce ati zis. Ce-mi mai trebuie acum, este timpul necesar sa reiau activitatile de pescuit... in rest, sanatate sa ne dea Dumnezeu ca restul se fac incet.
-
pityu
- veteran

Pescuitul la musca se poate invata si cu scule mai ieftine, chiar confectionate artizanal. Firul alergator poate fi inlocuit cu fir chirurgical ignifugat cu ulei de silicon (sau vaselina siliconica), iar firul conic se poate confectiona astfel: - Tronsonul cel gros va fi de 40 cm. lungime si 0,35 mm. (grosime), urmatorul de l=30 cm si d=0,30 mm, apoi l=30 cm si d=25 mm, urmeaza l=30 cm si d=0,22, penultimul tronson l=35 cm si d=0,18 mm si ultimul de l=40 cm si d=0,16 mm. Imbinarea lor la capete se face cu nod dublu-conic(vezi rev. Pescar Modern nr.58/2002). La capatul subtire al firului conic se leaga o nimfa, in amonte la primul nod dublu-conic un forfac de 7 cm si 0,18 mm diametru cu o musca uda si la al doilea nod un forfac de 10 cm cu cea de-a doua musca uda.
Cine nu-si permite scule scumpe merita sa incerce !
-
costi
- veteran

Am incercat si eu de cateva ori cu un bambus hexagonal de pe vremea lui bunicu' si in afara de agatat scaietii de pe margine nu am reusit mare lucru. Problema ca si snurul era tot de pe atunci

Oare daca as incarca mulineta cu ceva snur nou as putea sa incerc sa invat cu bambusul asta vechi?? Mulineta de pe el e tot de pe atunci, da din cate stiu eu la musca are mai mult rol de a tine firul asa ca cred ca ar fi folosibila pentru inceput. Oare un bambus hexagonal cam in ce clasa s-ar incadra si cam ce snur ar fi bun pentru el??
-
MihaiV
- Moderator

costi scrie: Oare un bambus hexagonal cam in ce clasa s-ar incadra si cam ce snur ar fi bun pentru el??
La asta nu se poate raspunde prin internet, fara a pune mana pe bat.
De folosit sunt sigur ca il vei putea folosi cu un snur corespunzator si daca e cineva care sa iti arate miscarea.