tehnica pescuit la musca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
E o tehnica de lansare. Nu cred sa o poti invata doar citind descrierea ei. Practic tragi de snur, cu mana stanga (daca esti dreptaci), atat pe lanseul spre spate cat si spre fata. Sunt mici smucituri cu mana stanga ce dau firului o accelaratie suplimentara, facand incarcarea sa fie mai mare si distanta de lansare sporita. Pentru mai multe detalii, cauta pe net termenul "double haul". Vei gasi multe explicatii, poate chiar si filme.
da, deja e prea mult pt. mine. sunt doar un biet profan, la inceputul carierei mele de succes.
totusi...cum e 15m? bun sau rau? pe echipament clasa 4-5, cu WF.

totusi...cum e 15m? bun sau rau? pe echipament clasa 4-5, cu WF.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
Nu conteaza cum e 15 m, ci cum sunt cei 15 m de fir! Adica daca lansezi 15 m si firul cade in bucle necontrolate, pleoscaie apa de sperie toti pestii, etc, atunci degeaba dai 15 m. Daca dai 15 m cu prezentare frumoasa, atunci te descurci in 99% din cazurile reale pe care le intalnesti la pescuit. Nici un peste nu te vede la 15 m. Problema e sa te poti apropia la 15 m de peste (apa prea adanca, alte obstacole).
pot sa zic asa: 9 lanseuri din 10 sunt mizerabile. calitativ vorbind. ori pleoscaie musca ori snurul face bucle ori mere in fata leaderului si implicit a mustei.( asta e genitivul de la musca?
ca suna rau)
la al 10.lea abia cade musca usurel, snurul se asaza progresiv pe apa si apoi musca, lin.
alta intrebare: tre' sa dau cu spray siliconic pe uscate? am observat ca in momentul "tractarii" pe apa uscatele mele se duc cativa cm sub luciul apei. e normal?

la al 10.lea abia cade musca usurel, snurul se asaza progresiv pe apa si apoi musca, lin.
alta intrebare: tre' sa dau cu spray siliconic pe uscate? am observat ca in momentul "tractarii" pe apa uscatele mele se duc cativa cm sub luciul apei. e normal?
East Spinning Team
East Spinning Team
Cum dreac sa fie normal. Uscatele plutesc! Daca stau la cativa cm sub suprafata sunt ude sau emergeri.leba scrie: alta intrebare: tre' sa dau cu spray siliconic pe uscate? am observat ca in momentul "tractarii" pe apa uscatele mele se duc cativa cm sub luciul apei. e normal?
Cauze probabile: ori nu-s uscate, ori sunt legate cu materiale proaste, ori sunt prost legate.
Normal ca siliconul ajuta. Cel mai bun si ieftin care l-am gasit este siliconul folosit la Electrica pentru a da cu el pe bornele stalpilor de inalta tensiune (cred). E un gel alb laptos spre transparent, translucid.
Auch!
Acu vad ca zici ceva de tractare. Ce tractare? In ce scop?
mda, asa ziceam si eu. poate ale tale plutesc, ale mele se scufunda usurel.MihaiV scrie:Cum dreac sa fie normal. Uscatele plutesc! Daca stau la cativa cm sub suprafata sunt ude sau emergeri.leba scrie: alta intrebare: tre' sa dau cu spray siliconic pe uscate? am observat ca in momentul "tractarii" pe apa uscatele mele se duc cativa cm sub luciul apei. e normal?
Cauze probabile: ori nu-s uscate, ori sunt legate cu materiale proaste, ori sunt prost legate.
Normal ca siliconul ajuta. Cel mai bun si ieftin care l-am gasit este siliconul folosit la Electrica pentru a da cu el pe bornele stalpilor de inalta tensiune (cred). E un gel alb laptos spre transparent, translucid.
Auch!
Acu vad ca zici ceva de tractare. Ce tractare? In ce scop?

pai...era un fel de-a spune, cand plimbi musca pe apa cum se cheama?

East Spinning Team
East Spinning Team

De muste, sa stii ca uscatele nu se tracteaza pe apa, ele trebuie sa pluteasca duse de curentul apei in modul cel mai natural cu putinta. Sunt 3 muste uscate ce pot fi tractate pe apa : tantarul de apa, sedge-ul si stonefly-ul si basta!. Mai este o chestie, daca mustele tale sunt pleznite tare de apa ele, oricat silicon le dai, se vor scufunda. Gandeste-te ca o musca naturala nu intra in "picaj" in apa, ea cade ca vrea sau nu vrea ( vant, etc) si din cauza greutatii ei foarte reduse, aterizeaza ca un puf de papadie pe suprafata apei.
So tre sa inveti sa prezinti musca pe apa.
DAR! la clean, e recomandabil sa pleznesti mustele pe apa ca acest peste reactioneaza cel mai bine la zgomot. Mustele iubite de el sunt imitatii de cosasi, albine, bondari si alte terestre de mari dimensiuni.
sanatate
pe-aici pe la iesi dai cu tunul dupa un muscar. bine, in afara de mine, normal.
deci eu nu am vrut sa izghesc musca de apa (desi stiam ca la clean se face asa) dar ...
nu stiam ca uscatele nu se tracteaza. vedeam cu polarizantii clenii sau obletii cum se boldeau la musca...si cand nu o haleau cautam sa-i stimulez facand miscarea aia de tractare. si atunci musca se ducea sub luciul apei, vreo 2-5 cm.
acum stiu. promit sa nu mai fac.
puteti sa-mi recomandati un CD legat de casting?
merci, Luci si Mihai.
Luci, ceva silicoane ai/dai?

deci eu nu am vrut sa izghesc musca de apa (desi stiam ca la clean se face asa) dar ...
nu stiam ca uscatele nu se tracteaza. vedeam cu polarizantii clenii sau obletii cum se boldeau la musca...si cand nu o haleau cautam sa-i stimulez facand miscarea aia de tractare. si atunci musca se ducea sub luciul apei, vreo 2-5 cm.

puteti sa-mi recomandati un CD legat de casting?
merci, Luci si Mihai.
Luci, ceva silicoane ai/dai?

East Spinning Team
East Spinning Team