tehnica pescuit la musca

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pityu
veteran
veteran

Tehnica de pescuit la musca

Mesaj de pityu » 17 Iun 2006, 00:22

Costi ! Scaietzii de pe mal se pot agatza si cu scule sofisticate. Nu confunda tehnica de lansare cu dotarea tehnica. Bineanteles ca adevarate performante se pot obtine cand si tehnica si dotarea tehnica este perfecta.
Eu vroiam sa incurajez doar pe cei care se sperie la auzul pretului unui echipament complet de pescuit la musca si trec imediat la solutia nedorita .... pescuitul la salmonide cu momeli naturale. Pentru pescarii cu bani putini e o solutie buna si in plus inveti sa mestesugaresti cate-un pic, cate-un pic .... pana cand totul se transforma intr-un adevarat hobby.
CU BOALA ASTA DACA TE-AI "MOLIPSIT", NU MAI AI NICI O SCAPARE !
De fap asta este si scopul final al celor expuse aici !

kobe
junior
junior

Mesaj de kobe » 17 Iun 2006, 10:16

deja e braconaj pecuitul pe ape cu salmonide cu momeli naturale. :twisted: .eu ma chinui un pik sa schumb menatliatatea pescarilor de prin zona pacalindui ca e mai bine la musca la orice dar sa fie artificial.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 18 Iun 2006, 17:21

Eu ma gandeam sa-l folosesc mai mult la clean, la samonide mai greu, inca nu am gustat din placerea pescuitului la pastrav, cu toate ca as gasi in zona. Ideea era de a incerca si acest stil si daca s-ar prinde de mine normal ca ar urma si investitiile intr-un echipament mai performant, insa pentru inceput as dori sa incerc cu batul si mulineta care o am deja, doar un snur nou sa pun si sa vad daca se prinde ceva de mine :D
Oricum ideea era ca pana acum teorie am citit, insa practic inca nu am vazut pe nimeni pescuind la musca asa ca ar cam trebui sa fiu autodidact.

AndreiB
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiB » 18 Iun 2006, 20:20

Costi, nu te speria ca nu e draku chiar asa de negru. Si eu m-am codit mult, ca n-are cine sa ma invete, etc. pina mi-am luat inima in dinti si mi-am luat o scula de musca (ieftina). Ca sa lansezi bine trebuie mult antrenament, dar ca sa lansezi cu sanse de a prinde ceva nu trebuie chiar asa mult.
Pune mina si zguduie snurul si ai sa prinzi miscarea. La mine a durat cam 30 min pina m-am prins ce trebuie sa fac (am simtit incarcarea/descarcarea corecta a vergii). Nu incerca sa arunci pe malul celalalt, distanta si precizia vin cu timpul. Eu dupa 10-12 ore de antrenament (de unul singur) am ajuns la peste 12m cu oarecare precizie.
Deci se poate. Ia-ti un snur si da-i drumul.
Fir zbuciumat!

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 18 Iun 2006, 22:56

Nu ma sperii, deocamdata problema e ca nu stiu ce tip de snur sa iau, si in plus oferta in magazine e foarte slaba. Oricum, probabil ca o sa-mi iau o clasa 5 si merg pe incercate :D Adevarul e ca nici nu stiu dupa ce trebuie sa ma uit cand imi iau un snur, in afara de clasa. Am tot citit, exista atatea tipuri, DT, WF, floating, sinking... bla bla.... Probabil ca tre' sa incep sa-mi dau jos cat mai multe filme de fly si sa incerc sa fur cat pot :D

kobe
junior
junior

Mesaj de kobe » 19 Iun 2006, 11:43

pt inceput ii bine un dt floating acceasi clasa cu batu si mulineta.dt sunt bune pe ape mici si sunt mai delicate.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 19 Iun 2006, 21:07

Si pe mine ma bate gandul sa-mi au echipament de musca si sa incep dar pana nu am o discutie si nu vad pe viu nu mai bag nici un ban in scule!
Ca precis peste un an o sa vreau altceva...
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 20 Iun 2006, 07:00

cum zice Kobe, ar fi minunat un DT pentru ca ai prezentari frumoase, line, etc plus ca avantajul cel mai mare este ca pe masura ce se uzeaza firul, il poti intoarce si pescui cu celalalt capat. Dar daca vei pescui avat sau clean si vei vrea ( si sigur vei vrea dupa o luna de pescuit ) sa lansezi peste 20m atunci iti recomand un WF. Cu un bat de clasa 5 si cu dubla tractiune, vei invata cu putin ajutor din partea cuiva sau daca esti autodidact bun, sa arunci din 3 miscari tot firul. Lungimea lanseului conteaza la avat...

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 20 Iun 2006, 23:24

pentru inceput o sa-mi iau un DT, si mai tarziu o sa vad.... daca ma prinde si nu fac cu nervii probabil ca o sa vreau si altceva, da' pana acolo mai e mult drum de parcurs :D

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 01 Dec 2006, 09:45

Luci scrie:cum zice Kobe, ar fi minunat un DT pentru ca ai prezentari frumoase, line, etc plus ca avantajul cel mai mare este ca pe masura ce se uzeaza firul, il poti intoarce si pescui cu celalalt capat. Dar daca vei pescui avat sau clean si vei vrea ( si sigur vei vrea dupa o luna de pescuit ) sa lansezi peste 20m atunci iti recomand un WF. Cu un bat de clasa 5 si cu dubla tractiune, vei invata cu putin ajutor din partea cuiva sau daca esti autodidact bun, sa arunci din 3 miscari tot firul. Lungimea lanseului conteaza la avat...

Luci, ce inseamna "dubla tractiune"? eu unul mi-am luat snur WF dar cele mai lungi lanseuri ale mele sunt de 12 pana la 15m. bine, nu stiu daca am mers de 5-6 ori la fly de cand m-am apucat. :oops: e bine sau e rau? :lol:
e tehnica mea slaba...?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns